Na soapexit...

Faye Bezemer bevestigt GTST comeback

10 juli 2019 10:42 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
GTST sloot haar 29e seizoen af met drie vertrekkende soapies. Eén van hen heeft echter al aangegeven dat haar vertrek van korte duur is. Faye Bezemer bevestigt dat haar personage na de zomerstop weer van de partij is.

In de cliffhangerweek was te zien hoe Faye's personage Lana met alle geweld weg wilde uit Meerdijk omdat ze niet in de buurt van de verraderlijke Valentijn (Vincent Visser) wilde zijn. Met frisse tegenzin stemde Sjors in met het plan haar dochter een jaar naar Berlijn te laten gaan. 

Lana komt terug

Maar ondanks het groots opgezette afscheid blijft Lana toch geen heel jaar weg, zo laat Faye eerder deze week doorschemeren op haar Instagrampagina. Een verontruste fan vraagt of ze definitief weg is uit de serie, waarop ze het verlossende antwoord geeft: Lana komt terug. Al was het maar om haar moeder Sjors bij te staan na de gebeurtenissen van de cliffhanger waarin het leven van haar stiefvader Amir aan een zijden draadje hangt. 

Eindexamen

Lana's vertrek had een hele praktische reden. Faye zat in haar eindexamenjaar en de opnames van GTST vinden maanden voor uitzending plaats. Daarom had de actrice afgelopen voorjaar alle tijd nodig om zich op de boeken te storten en werd ze tijdelijk uit de serie geschreven. Inmiddels heeft Faye haar VWO diploma binnen en heeft ze zich voorgenomen een jaar te gaan werken voordat ze gaat studeren. Dat betekent dat Lana Langeveld voorlopig nog wel even rondloopt in het soapdorp.

GTST is vanaf maandag 2 september weer te zien bij RTL 4.

Meer over