'Volwassener geworden'

Ferry Doedens wil nog altijd graag terug in GTST

16 juli 2023 08:50 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Als het aan Ferry Doedens ligt keert Lucas Sanders snel terug naar Meerdijk. De 33-jarige acteur laat in onlineserie Oude tijden doorschemeren graag weer in GTST te willen spelen.

Ferry Doedens blikt in Oude tijden samen met soapzus Marly 'Nina' van der Velden terug op zijn tijd in de serie. Niet alleen de goede, maar ook de slechte tijden kwamen aan bod.

Drugs

In 2020 werd Ferry voor de tweede maal uit de serie geschreven omdat hij herhaaldelijk afspraken niet zou zijn nagekomen en het voor de productie (te) lastig was om met hem te werken. In 2015 werd hij al eens uit de serie gehaald vanwege een drugsverslaving, uiteindelijk kwam hij via spin-off Nieuwe tijden weer terug op het oude nest. In maart 2021 vertrok Lucas uiteindelijk naar Thailand met zijn gezinnetje. 

OnlyFans

Maar Ferry bleef gewoon in Nederland en zat na zijn gedwongen soapexit met de handen in het haar. Uit angst geen geld meer te hebben begon hij een nieuwe loopbaan als erotisch model op betaalplatform OnlyFans. Dit zorgde voor de nodige ophef toen zijn destijds anonieme account ontdekt werd. Inmiddels is de mediastorm wat gaan liggen en werkt Doedens zelfs weer voor RTL als presentator van gesponsorde weekendprogramma's.

Terugkijken

De deur lijkt dus weer op een kier te staan. Toch is Doedens nog altijd niet gebeld om Lucas Sanders nieuw leven in te blazen. In de terugblikserie Oude tijden doet Ferry dan nog eens voorzichtig opnieuw een open sollicitatie. Hij laat doorschemeren zijn leven gebeterd te hebben: "In de tussentijd ben ik een stuk volwassener geworden, ook hoe ik denk en alles. Ik zie ook een hele andere Ferry als ik nu terugkijk."

Marly reageert

Marly van der Velden kan niet ontkennen Ferry te missen op de set en ziet een terugkeer van Lucas ook wel zitten: "Ja, leuk! Het kan ook dat Nina en het hele gezin naar Thailand toe gaat." 

Meer over