Na drie seizoenen...

Geen vervolg voor GTST-spinoff Nieuwe Tijden

1 september 2018 08:03 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot Videoland
Nieuwe tijden stopt. Na drie seizoenen komt een einde aan de GTST-spinoff rond het wel en wee in een Utrechts studentenhuis vol bekende Meerdijkers. 

RTL Boulevard bevestigde het einde van de soapserie die in 2016 het licht zag als zomerse vervanger van GTST, maar daarna exclusief verder ging op Videoland.

Geen cliffhanger

Fans van de serie hadden het al enigszins zien aankomen. De slotaflevering van de reeks verscheen eerder die dag op Videoland en eindigde zonder cliffhanger. Na een mislukte zelfmoordpoging omdat hij zich schuldig voelde over de moord en mishandeling die hij op z’n geweten heeft, vindt Sil Selmhorst (Soy Kroon) dankzij z’n ouders Robert en Laura de kracht om door te gaan. Hij verklaart Ludo’s dochter Amy (Holly Mae Brood) de liefde en ontdekt dat ze ook nog van hem houdt ondanks alles. Elders in het studentenhuis krijgen de studenten een ogenschijnlijk happy end.

Sil & Amy

Het lot van Sil en Amy blijft nog ongewis, al kan het stel zonder veel moeite terugkeren naar Meerdijk mocht dat nodig zijn. Voorlopig zijn Soy en Holly Mae nog druk genoeg met andere zaken. Het stel schittert momenteel in Dance dance dance, Soy toert dit seizoen door het land met de musical Mama Mia en Holly lanceerde haar eigen schoenenlijn.

Tiffy naar Meerdijk

Nu Nieuwe tijden verleden tijd is, lijkt het erop dat de verhaallijn rond Tiffy Koster (Cecilia Adorée) in moedersoap GTST wordt afgehandeld. Tiffy weet dat Anton Bouwhuis (Joep Sertons) haar biologische vader is en had hem bijna geconfronteerd tijdens het huwelijk van Sjoerd en Aysen, maar haar halfbroer gooide roet in het eten. Wellicht doet ze later dit seizoen opnieuw een poging.

Dorian Bindels

Zoals bekend maakt ook acteur Dorian Bindels de overstap naar GTST, maar niet als zijn Nieuwe tijden personage Jan Jaap, die een nieuw leven in Vlaanderen gaat beginnen. Bindels is vanaf maandag 3 september te zien als het gloednieuwe karakter Daan Stern, Meerdijks kersverse politie rechercheur.

Meer over