Saskia en Roman

Geschokte reacties op verkrachting in GTST

24 januari 2022 11:41 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
GTST-kijkers reageren geschokt op de onverwachte wending in de verhaallijn rond Roman en Saskia. De huisarts verkracht zijn voormalige assistent op brute wijze.

Op Videoland is te zien hoe Roman (Kiefer Zwart) zich vergrijpt aan Saskia (Tamara Brinkman) nadat zij definitief duidelijk had gemaakt niets van hem te willen.

Stalker

Het personage Roman van Loon blijkt niet alleen een charmante huisarts maar ook een gewetenloze stalker. Saskia had al van zijn ex Evi (Zoé van Weert) begrepen dat Van Loon geweld kon gebruiken, maar dat hij zo ver kon gaan had ze niet zien aankomen. Na een gesprek in het lege huis van Anton en Linda eindigt een onschuldige omhelzing in seksueel geweld. Roman duwt Saskia tegen de trap en slaat toe. Beelden van de verkrachting worden afgewisseld met shots van een ontroostbare Saskia onder de douche.

Trigger warning

Pas na de gruwelijkheden verschijnt kort een verklaring in beeld: "1 op de 4 vrouwen krijgt te maken met seksueel geweld. Wil je er over praten?", gevolgd door contactinformatie. Een welkome toevoeging, zeker omdat het kijkers rauw op het dak kwam vallen. Tot aan de verkrachting kabbelde de aflevering onschuldig voort: van Bing en Nina's open relatie tot de vermissing van hondje Dolly. Soapfans hadden een waarschuwing vooraf, ook wel trigger warning genoemd, op z'n plaats gevonden. 

Meer over