Spoilers!

Komende week in GTST: Texelse tragedies en de pikantje printjes

20 januari 2022 12:23 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers!

De cliffhanger eindigde met Janine die zich aansloot bij Billy om Richard vrij te krijgen.

Janine maakt keuzes

Janine houdt uiteraard haar mond tegen Ludo over Billy, maar hij merkt toch dat ze wat afstandelijk tegen hem doet. Zeker als ze besluit zijn aanbod mededirecteur van het veilinghuis te worden afslaat. Ze wil weer terug de journalistiek in. Ze gebruikt die dekmantel om een afspraak te regelen met een man die een expert is in het terughalen van veroordeelde Nederlanders in het buitenland. Discreet maakt ze een afspraak om hem te ‘interviewen’.

Richard slaat terug

Ludo is hoogst verbaasd als hij post uit Sicilie krijgt: een foto van de familie Sanders met de dreigende tekst ‘dit had je niet moeten doen’. Ludo maakt zich niet direct zorgen. Als hij Billy treft in De Rozenboom vraagt hij haar door te geven aan Richard dat een volgend dreigement tot aangifte leidt.

Billy wist niks van Richards actie. Als ze hem opzoekt in Palermo krijgt hij de wind van voren. Ze doet alles om hem eruit te krijgen en ook al snapt ze zijn behoefte aan wraak, dit helpt niet. Billy adviseert Richard om schuld te bekennen. Dat is de eerste stap in hun plan.

In Nederland hebben Janine en Billy discreet een ontmoeting over de situatie. Alles loopt op rolletjes, maar dan hoort Janine van Ludo dat hij persoonsbeveiliging voor haar en de kinderen heeft geregeld. Janine weigert een oppas, maar of Ludo daar naar luistert is de vraag.

Strafkamp Texel

Steef dacht dat het een gouden idee was om de familie Verduyn samen te brengen op Texel. Het begint goed, maar al snel steken oude spanningen en verwijten de kop op. Als Saskia tijdens het wadlopen iets te lang praat met gids Joep slaat de jaloezie, twijfel en frustratie bij Julian toe. Hij weet niet meer of hij haar kan vertrouwen.

De sfeer zakt helemaal naar een dieptepunt als Merel ineens op de stoep staat. Volgens Steef wilde Demi haar juist zien, wat natuurlijk een enorm leugentje om bestwil was. Zo zitten alle strijdende partijen met elkaar opgescheept en is Steef de gebeten hond die het alleen goed wilde doen.

De volgende dag is Steef het gedoe zo zat dat hij Saskia en Julian opsluit op hun gedeelde slaapkamer terwijl hij zijn zussen bij elkaar probeert te krijgen. Julian en Saskia kunnen niets anders doen dan praten, hoe moeilijk ook. Ze komen tot de conclusie dat ze elkaar niet kwijt willen, al zal het voor Julian wel wennen zijn.

Steef denkt ook goed bezig te zijn als hij Merel en Demi alleen achterlaat op het strand. Terwijl hij Tom mee naar het huisje neemt, proberen de zussen het bij te leggen maar Demi kan nog altijd niet verkroppen dat Merel stiekem met Marwan naar bed ging terwijl ze deed alsof ze Demi wilde helpen. Demi rent weg en verstuikt in de bossen haar enkel. Merel probeert haar zus te ondersteunen, maar als ze blijft schelden en afgeven, laat Merel haar in eerste instantie aan haar lot over. Maar de zussen kunnen toch niet zonder elkaar en Merel weet de gewonde Demi uiteindelijk weer te vinden.

Ze blijven samen wachten op hulp en krijgen eindelijk de kans om open en eerlijk te zijn. Merel vindt Demi het allerbelangrijkst en zou zo kappen met Marwan als dat betekent dat ze haar zus weer terugkrijgt. Dit zet Demi aan het denken en tegen de tijd dat ze door Steef gevonden worden is het al bijgelegd. Demi wil zelfs niet dat Merel het uitmaakt: waarom zouden ze allebei liefdesverdriet hebben?

Romans wraak

Het tripje naar Texel heeft de familie Verduyn dichter bij elkaar gebracht. Marwan, Henk en Laura nemen net een afzakkertje in De Koning als ze een vrolijke selfie toegestuurd krijgen. Henk kan het niet laten Roman de foto te laten zien om hem in te wrijven hoe echt geluk eruitziet.

Wat Henk niet weet is dat Roman al de hele week bezig is geweest Saskia te bereiken. Maar ze reageert niet op appjes en voicemailtjes. Na het zien van de foto knapt er iets in hem. Hij print alle speelse, licht erotische appjes en foto’s die ze hem stuurde uit om ze bij de Verduyntjes onder de deur te schuiven. Hij hoopt zo echt een breuk te forceren.

Henk en Laura vinden de volgende ochtend de uitgeprinte appjes en staan versteld. Henk verscheurt de papieren en dumpt ze in de vuilnisbak, maar niet voordat hij Roman telefonisch heeft gewaarschuwd: dit moet stoppen anders krijgt de huisarts met Henk te maken.

Laura vergeet wat

Laura helpt Henk bij het voorbereiden van een feestelijke thuiskomst voor Julian en co. Terwijl ze Dolly uitlaat gaat ze even snel langs de buurtsuper, maar daar wordt ze zo afgeleid door een plots telefoontje dat ze de winkel uitloopt en het hondje helemaal vergeet. Pas als ze weer thuis bij Henk is, komen ze erachter dat de trouwe viervoeter verdwenen is. Ook Marwan heeft niks gezien.

Pieters beslissing

Shanti reageert verrast als Pieter ineens voor de deur staat. Hij wil dat ze met hem meegaat naar de cardioloog voor een second opinion over zijn aorta aneurysma. De chirurg ziet mogelijkheden tot opereren, maar de ingreep is echt niet zonder risico’s. Shanti schrikt als Pieter ineens toestemt om zo snel mogelijk onder het mes te gaan. Zonder eerst te overleggen met dochter Noortje regelt hij dat de ingreep over 2 weken al plaatsvindt. In die tijd moet hij voor de zekerheid zijn erfenis en nalatenschap geregeld hebben.

Pieter pakt het des Pieters aan: nonchalant en erg vrolijk. Shanti trekt het niet als hij lachend met Noortje in De Koning zijn begrafenis komt regelen. Het moet een feestje worden! Shanti rent huilend weg en laat zich troosten door Rik en Noortje. Pieter snapt het verdriet, maar wil het gewoon goed geregeld hebben. Daarom staat hij erop Shanti alsnog officieel als zijn dochter te erkennen. Noortje vindt het ook een goed idee en over de erfenis maakt ze zich geen zorgen.

Open relatie experiment

Bing vangt van Mare op dat Nina haar de wacht had aangezegd. Mare vindt het prima dat Nina haar man niet wil delen, maar het zit Bing niet lekker. Hij ziet eigenlijk best voordelen in het soort open relatie dat Mare en Lars hebben. Hij vraagt Nina om er eens serieus over te denken. Het kan ook veel voordelen hebben.

Nina vindt het een gruwelijk idee, maar besluit in te stemmen op haar voorwaarden: zij mag eerst. Shanti vindt het een schokkend idee, maar Nina weet zeker dat Bing al bij de eerste de beste keer zo jaloers wordt dat hij zich bedenkt. Daarom begint ze opzichtig in Boks te flirten met Roman terwijl Bing en Rik toekijken.

Bing is de volgende dag wat kribbig, tot Nina hem vertelt dat er niks is gebeurd met Roman. Maar daar wordt hij alleen maar pissiger over. Hij voelt zich niet serieus genomen: experimenteren met een open relatie is voor hem een serieuze manier om met zijn eigen gevoelens om te leren gaan: dus ook jaloezie. Hij zeurt net zo lang tot Nina overstag gaat.

Daan en de liefde

Daan heeft sinds de breuk met Nina geen vrouw meer in zijn leven gehad. Volgens Marwan wordt het hoog tijd dat hij weer voor de liefde gaat, anders wordt het sneu. Dit zet Daan wel aan het denken: hij is inderdaad weer toe aan iemand om zich heen. Rik en Shanti sporen hem eveneens aan: hij is veel te leuk om ongebruikt te laten.

Ludo ruikt onraad

Aan het eind van de week krijgen de plannen van Billy en Janine vorm. Richard bekent officieel schuld en dat is de eerste stap naar zijn proces dat mogelijk in Nederland plaatsvindt. Janine wint informatie in bij een strafrechtexpert en Billy staat klaar om in actie te komen.

Nieuws van Richards bekentenis zit Ludo niet lekker. Hij kan zich niet voorstellen dat iemand die zo trots is als Van Nooten een misdaad bekent die hij niet gepleegd heeft. Janine kijkt verschrikt toe terwijl hij voor zich uit filosofeert: Billy en Richard voeren iets in hun schild en hij gaat erachter komen.

En verder: Er gaan directe lijnvluchten van Meerdijk naar Palermo, Saskia is ook thuiskapper en volgens Billy is een kist met messingrepen veel te klassiek.

Meer over