Exit Amelie

GTST verliest actrice Bo Maerten

12 januari 2021 10:41 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
GTST verliest wederom een vast gezicht: actrice Bo Maerten (28) verlaat binnenkort de serie. Haar personage Amelie Hendrix moet noodgedwongen alles en iedereen verraden en kan niet langer in Meerdijk blijven.

Op Videoland is al te zien hoe Amelie in de befaamde zwarte taxi stapt die alle vertrekkende personages uit Meerdijk rijdt.

Veilinghuis

Amelies vertrek is het werk van Billy de Palma (Lone van Roosendaal) en Richard van Nooten (Edwin Jonker). Het duo wil het veilinghuis van Nina Sanders hebben en is al weken bezig het bedrijf te ondermijnen. Na een veiling van Billy's schilderijen zijn er tonnen verdwenen waar Nina voor op moet draaien. Zeker als Amelie noodgedwongen toegeeft dat zij als veilingmeester het bedrag heeft verduisterd. Als ze dat niet doet, zorgt Richard ervoor dat haar vriendje Amir de dood vindt.

Lesbos

Daarom neemt Amelie deze week een filmpje op waarin ze een valse verklaring aflegt en toegeeft tonnen te hebben gestolen. Ze heeft daarna geen andere keus dan zo snel mogelijk vertrekken uit Meerdijk. Ze gaat naar Lesbos om bij Amir te zijn, met pijn in het hart want wat moet een veilingmeester immers in een vluchtelingenkamp? Nina kan niets doen om haar goede vriendin tegen te houden. Wel heeft Amelie één goede raad: verkoop het veilinghuis, dan ben je overal vanaf.

Zwanger

Bo's vertrek komt niet helemaal als een verrassing: de actrice werkt al enige tijd aan andere projecten zoals de film Zwanger & Co. Ook onthulde ze in augustus dat ze haar eerste kindje verwacht. Ook dat maakt spelen in een soapserie niet direct makkelijker, zeker omdat haar personage momenteel single is en weinig met kinderen heeft. 

Huize Amir

Grote vraag is nu wat er met huize Amir gaat gebeuren. Het luxe woonhuis was ooit het liefdesnestje van Sjors en Amir, maar sinds beiden vertrokken naar het soapdorp woonde Amelie er met Jojo. Nu ook Amelie met de noorderzon is vertrokken, is het huis wel érg groot voor de twintigjarige studente. Waar gaat ze heen? 

Bo Maertens laatste GTST is te zien op dinsdag 19 januari om 20.00 uur bij RTL 4.

Meer over