Spoilers!

Dit gaat er gebeuren met Billy de Palma's GTST comeback

26 oktober 2021 10:54 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Het hing al weken in de lucht en nu is 't grote moment daar: Lone van Roosendaal is definitief terug in GTST als soapbitch Billy de Palma. Lees hier wat ze gaat meemaken.

Maandenlang hield Billy de Palma zich schuil in verre buitenlanden omdat ze in de zomercliffhanger Ludo's handlanger Leon per ongeluk had vermoord. Ze denkt dat de kust veilig is als ze hoort dat Leon een videoboodschap vanuit Thailand heeft gestuurd en boekt een vlucht terug.

Ludo's plan

Wat ze niet weet is dat Leon echt dood is. De beelden uit Thailand waren een deep fake video die Ludo had laten maken om het onderzoek naar zijn verdwenen handlanger te laten stoppen. Ludo weet dat Billy achter de dood van Leo zit en ook dat ze weer op weg is naar Nederland met een boekje vol belastend bewijs over hem. Hij weet echter precies wat hij moet doen om haar onschadelijk te maken. Zodra Billy uitstapt, is Ludo de eerste die ze ziet.

Deal

Ludo heeft een simpele deal voor Billy: hij gaat niet naar de politie met het bewijs dat ze Leon heeft vermoord, zij belooft niks met de informatie uit het boekje te doen. Ze laten elkaar met rust, anders gaan ze allebei ten onder. Tandenknarsend stemt De Palma in met de deal.

Billy en Richard

Maar daarmee is ze nog niet klaar. Ze is nog niet van de landingsbaan of Richard staat al voor haar neus. Hij sleurt zijn vrouw mee de auto in en onderwerpt haar aan een vragenvuur. Waarom is ze weggegaan en waarom heeft ze hem achtergelaten met Ludo? Billy heeft bitter weinig antwoorden en wil direct uitstappen als hij over haar gebrek aan liefde voor Shanti begint.

Als ze eenmaal weer in Meerdijk is, gaat ze direct naar Shanti toe maar ze treft niemand thuis aan. Dat kan kloppen, want Shanti is nét in de Rozenboom met haar vader Pieter en halfzus Noortje. Billy heeft Shanti haar hele leven voorgelogen: haar vader zou een waardeloze man zijn, een bezopen loser die al jong gestorven is. Hij blijkt nu echter een schatrijke wijnmagnaat waar geen greintje kwaad in lijkt te zitten. Ze heeft dus heel wat uit te leggen als ze per ongeluk in De Rozenboom het etentje verstoort. 

... Als dát maar goed gaat!

De nieuwe soapperikelen van Lone van Roosendaal zijn vanaf dinsdag 2 november te zien op RTL 4.

Meer over