Bladerunner Noah Mbuyamba

GTST huurt body double in voor Bing na beenamputatie

19 november 2020 10:35 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Everon Jackson Hooi's GTST-personage Bing verloor onlangs zijn onderbeen en leert nu omgaan met zijn prothese (foto). Nu blijkt hoe die opmerkelijk realistische opnames zijn gedaan.

"Ze hebben Bings been er toch niet echt afgehaald?" vroegen sommige soapfans zich vertwijfeld af na het zien van de eerste beelden na de amputatie. Zowel de stomp als het prothesebeen zagen er levensecht uit. 

Body double

Inmiddels is duidelijk hoe de makers dat hebben geflikt: Everon heeft een body double gekregen die de scenes met de prothese voor zijn rekening neemt. Met handige cameratrucs lijkt het net alsof Everon stapjes zet met zijn kunstbeen. Maar in werkelijkheid zien we het onderlijf van iemand anders.

Bladerunner

Het gaat om de 21-jarige Noah Mbuyamba uit Maastricht. In 2017 kreeg hij een scooterongeluk op vakantie in het buitenland. Door slecht medisch handelen kreeg hij pas na vijf dagen hulp waardoor zijn been niet meer te redden was: een inwendige bloeding leidde tot het 'compartiment syndroom' dat een amputatie onvermijdelijk maakte. Noah vocht zich terug en is inmiddels naast student geneeskunde ook actief bladerunner. Het lijkt erop dat we Noah de komende tijd ongemerkt nog geregeld gaan zien in de soap.

Meer over