Allerijl

GTST deelt castfoto's vlak voor start dertigste seizoen

22 augustus 2019 14:00 | soap | Door Jacob-Jan van de Groep

© RTL
De cast van Goede tijden slechte tijden is weer op de gevoelige plaat vastgelegd. Nu maandag in allerijl het dertigste seizoen van Nederlands langstlopende soapserie van start gaat, zijn een aantal van de foto's vrijgegeven.

En wat voor foto's. Ook dit jaar zijn de castleden in kleinere groepjes op de foto gegaan om subtiel te verwijzen naar de individuele verhaallijnen waar hun personages de komende tijd in verzeild raken. We nemen ze even door dus pas op, dit stuk kan spoilers bevatten!Zo kijkt Billy de Palma (Lone van Roosendaal) met een listige, lustige blik naar haar kersverse echtgenoot Ludo (Erik de Vogel). Hij houdt zijn grote liefde Janine (Caroline de Bruijn) stevig vast, maar op papier zijn ze niets meer van elkaar. Deze pose verwijst uiteraard naar de schokkende cliffhanger waarin Ludo voor het oog van Janine zijn ja-woord gaf aan zijn aartsrivaal Billy.

 

Ferry Doedens (Lucas) en Cecilia Adorée (Tiffy) delen samen een kiekje. Niet alleen omdat de twee elkaar al jaren kennen, maar vooral omdat ze op het punt staan papa en mama te worden. Tiffy keert zwanger terug naar het soapdorp en de vader is Lucas. Maar hij wist niet beter dan dat Tiffy's enige poging draagmoeder te worden was mislukt. Die onthulling gaat heel wat (baby)voeten in de aarde hebben, zeker omdat Lucas eigenlijk helemaal niet op een kindje zat te wachten. Het was allemaal het idee van zijn ex Flo die inmiddels ook met de noorderzon vertrokken is. 

Tijdens de cliffhanger kwam het tot een spontane zoenpartij tussen Daan (Dorian Bindels) en Nina (Marly van der Velden). Het is nu al duidelijk dat 't geen eenmalig ongelukje was, er broeit iets tussen de twee en dat kan Nina als getrouwde moeder van drie kinderen natuurlijk niet verkopen. Daan is na het vertrek van Aysen echter zo vrij als een vogel en geeft niet snel op. Krijgt de immer jaloerse Bing (Everon Jackson Hooi) argwaan of dient zich een onverwachte nieuwe liefde aan?

Een plaatje om blij van te worden: nadat Anton (Joep Sertons) een groot deel van het vorig seizoen door een midlifecrisis ging, lijkt het nu weer koek en ei tussen de arts en zijn vrouw Linda (Babette van Veen). Daarmee zijn ze zo'n beetje het enige stel in Meerdijk wiens relatie niet in de problemen zit.

Ook dit seizoen krijgen de jongeren weer ruim baan in GTST. Jojo (Stephanie van Eer) krijgt te maken met een chronische medische aandoening, de vlotte Valentijn (Vincent Visser) zit op zwart zaad en ook Lana (Faye Bezemer) is weer van de partij. Of er een liefdesdriehoek tussen hen gaat ontstaan is de vraag. Jojo was op Valentijn, terwijl hij smoorverliefd was op Lana die haar gevoelens voor hem zo erg ontkende dat ze naar Berlijn vertrok. 

Dertigste seizoen

Komende vrijdag is de cliffhanger in de herhaling te zien waarna op maandag 26 augustus het jubileumseizoen bij RTL van start gaat. De eerste week van het dertigste seizoen van GTST is op vrijdag 23 augustus al te zien bij Videoland.

Meer over