Knieval naar de fans

GTST start week eerder na tegenvallende kijkcijfers

21 Augustus 2019 13:52 | soap | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland
GTST schrapt de geplande herhalingen en start volgende week al met het dertigste seizoen. Reden voor de verandering: de slechte kijkcijfers.

In een persbericht kondigt RTL de in allerijl ingelaste seizoensstart aan.

Compilatie & herhalingen

Het 30e seizoen zou officieel op maandag 2 september beginnen. Voorafgaand stonden, net als vorig seizoen, een week aan compilaties gepland en de cliffhangerweek. Maar de kijkcijfers van de eerste twee compilaties bleken met zo'n 200.000 kijkers schrikbarend laag. Reden voor RTL om in te grijpen.

Maandag 26 augustus

De compilaties zijn van de baan en ook de herhaling van de laatste week van seizoen 29 gaat niet door. Komende vrijdag is de cliffhanger in de herhaling te zien waarna op maandag 26 augustus het jubileumseizoen bij RTL van start gaat. Op Videoland is de hele eerste week al op vrijdag 23 augustus te zien, zo bevestigde een RTL-voorlichter aan Televizier.nl 

Castfoto

In de haast is ook de nieuwe castfoto en passant onthuld. Wat opvalt is dat Lone van Roosendaal en Bertrie Wierenga inmiddels vast deel zijn van de cast. Evenals Cecilia Adorée en nieuwkomer Annefleur van den Berg. Ook Alkan Çöklü lijkt de zomercliff overleefd te hebben, al is het feit dat hij als enige bloedrode kleding draagt wellicht een subtiele hint dat het niet goed gaat aflopen met Amir. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

De tijd van onbezorgdheid is bijna voorbij... ❤️🎉 #GTST

Een bericht gedeeld door Goede Tijden Slechte Tijden (@gtst) op

Meer over