Comeback al verklapt

GTST-exit Noël van Kleef minder permanent dan gedacht

16 november 2022 19:14 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4

Actrice Noël van Kleef leek dinsdag vrij onverwacht te vertrekken uit GTST. Nu blijkt dat de soaploopbaan van haar personage Lynn de Vegter er toch nog niet helemaal op zit.  

Fans van GTST keken wat vreemd op toen Lynn de Vegter eerder deze week vrij onverwachts besloot Meerdijk te verruilen voor een nieuw bestaan in Thailand. Nu het uit is met haar grote liefde Merel Verduyn (Sophie Bouquet) heeft Lynn geen reden meer om in het soapdorp te blijven.

Tijdelijke rol

Daarmee lijkt een einde te komen aan een kort, maar krachtig verblijf van actrice Noël van Kleef die afgelopen maart de serie binnenwandelde en zich al snel ontwikkelde als een welkome aanvulling op de cast. RTL laat in een reactie weten dat Lynn vanaf de start bedoeld was als tijdelijke rol. Toch vervulde ze al snel een sleutelfunctie in de serie en had ze grote verhaallijnen met de Verduyntjes en Janine die onder meer leidden tot de flatexplosie en de zomercliff. Ook was het Lynn die Merel liet inzien dat ze niet alleen gevoelens voor jongens heeft.

Lynn liet Merel inzien dat ze ook op vrouwen valt
Lynn liet Merel inzien dat ze ook op vrouwen valt

Stefano

Van Kleef leverde knap werk door Lynn in een kort tijdsbestek sterk neer te zetten, zeker omdat ze door onvoorziene omstandigheden een moeilijke start beleefde. De Vegter zou eigenlijk als aangenomen dochter van Stefano Sanders met hem meeverhuizen van New York naar Meerdijk. Toen Bas Muijs door hartproblemen zijn rentree maanden moest uitstellen, zagen de schrijvers zich gedwongen Lynn op een andere wijze te introduceren. Ineens was Lynn geen familie meer van Ludo en Janine, maar hun nieuwe huishoudster die al snel bij hen introk en behandeld werd als gewaardeerd gezinslid. 

Janine zag Lynn niet als werknemer
Janine zag Lynn niet als werknemer

Taxirit

Lynn maakte met haar hartelijke, open voorkomen veel vrienden in de serie. Haar afscheid voelde daardoor enigszins gejaagd en niet in lijn met hoe personages doorgaans de serie verlaten. Zo werd ze niet uitgezwaaid en kreeg ze zelfs niet de traditionele taxirit naar het vliegveld. De Vegter vertrok moederziel alleen met een rolkoffertje uit beeld. Ook op social media bleef het opvallend stil. De makers van GTST deelden alleen Van Kleefs eigen afscheidspost terwijl ze doorgaans vertrekkende acteurs bedanken met een mooie compilatie, zoals Tommy van Lent die vorige week na drie jaar de rol van Steef naast zich neerlegde. 

Kerstafleveringen

Dit zijn al aanwijzingen dat het nog niet écht over en uit is voor Lynn. Het definitieve bewijs dat Van Kleef terugkeert werd enkele weken geleden al geleverd door haar soapcollega Tamara Brinkman. Zij deelde op Instagram backstagebeelden van de GTST kerstafleveringen waar Noël ook op te zien is. Of het gaat om een tijdelijke terugkeer kan RTL nog niet bevestigen. 

Meer over