Mondkapjes en telelenzen

GTST hervat opnames in juni na doorvoeren coronamaatregelen

De opnames van GTST gaan definitief in juni weer van start, maar de makers hebben vanwege de coronacrisis wel maatregelen doorgevoerd om veilig te kunnen werken.

Op de set en achter de schermen gaan zowel cast als crew te maken krijgen met de richtlijnen van de anderhalvemetermaatschappij.

Geen coronaverhaallijnen

Kijkers gaan in ieder geval niets merken van de coronacrisis in Meerdijk, zo bevestigde acteur Alkan Çöklü aan Televizier.nl: "Een bewuste keuze, omdat GTST voor veel kijkers een moment is om te ontsnappen aan de dagelijkse dingen en er even niet aan te denken. Daar komt bij dat we niet weten hoe de anderhalvemetermaatschappij zich gaat ontwikkelen. Over twee maanden kan het leven er ineens heel anders uitzien en dan zouden de afleveringen weer gedateerd overkomen."

Afstand houden

Maar tijdens de opnames moet er wel degelijk rekening gehouden worden met 'het nieuwe normaal'. Zo krijgen de mensen van make-up en grime mondkapjes op en de schrijvers mijden tot nader orde alle intieme zoen-, knuffel en bedscenes. Ook zal het aantal figuranten op kleine sets als De Koning beperkt worden en houdt de cast onderling meer afstand. Door het gebruik van telelenzen moet dat uiteindelijk op televisie amper opvallen. 

GTST is begin september weer op de buis.

Meer over: