'Doei Daan'

GTST hint naar vertrek Dorian Bindels

1 december 2022 17:34 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
GTST dreigt afscheid te nemen van een beeldbepalende speler. De nieuwe maandtrailer laat sterk doorschemeren dat acteur Dorian Bindels binnenkort afzwaait als Daan Stern.

Uiteraard zijn de makers van GTST meesters in het misleiden van de kijker en de maandelijkse trailer wordt bewust zo sensatievol mogelijk gemaakt. Toch lijkt de vooruitblik sterke aanwijzingen te bevatten dat Dorian Bindels na vier jaar het soapbijltje erbij neergooit.

Milaan

In de serie is al te zien dat Daan van Ludo naar Milaan moet om daar de Italiaanse tak van veilinghuis Sanders te gaan leiden. Een gouden kans die hij eigenlijk niet kan laten lopen, al twijfelt hij momenteel nog enorm of hij wel moet gaan. De maandtrailer is echter weinig subtiel. Zijn nieuwe liefje Cato fluistert letterlijk in zijn oor: "Doei Daan". Daar is geen woord Italiaans bij.

Einde verhaallijn

Daar komt bij dat Daan geen lopende verhaallijnen meer heeft die niet eventueel in Milaan voortgezet kunnen worden. Zijn dochtertje Louise is nog jong genoeg om probleemloos te verhuizen, er is al sprake van een uitstekende internationale school. Ook broerlief Rik heeft zijn zegen al gegeven ondanks de problemen rond schoonzus Shanti en het verlies van nichtje Jasmijn. Zelfs Cato heeft al aangegeven dat ze ondanks hun liefde vindt dat Daan moet gaan. Als hij voor haar zou blijven, legt dat teveel druk op hun nieuwbakken relatie.

Cato is ok met Daans vertrek
Cato is ok met Daans vertrek

Na kerst

GTST wil kijkers weleens vaker plagen met het dreigend vertrek van een vast castlid. Maar die vermeende exits worden zelden zo serieus aangepakt als het aangekondigde afscheid van Daan Stern. Zo heeft hij een maand voor tijd al een vertrekdatum: direct na kerst. Niet geheel toevallig plannen de soapschrijvers een groots evenement rond die feestdag en daar zou het afscheid van een geliefd castlid prima bij passen.

Baard

Een ander stuk bewijs dat Dorian al een tijdje niet meer op de set van de soap te vinden is werd eerder deze week geleverd toen hij samen met zijn vriendin Bertrie Wierenga op de rode loper verscheen van de film Piece of my heart. Wie in een soap speelt mag zo min mogelijk veranderen aan zijn of haar uiterlijk. Bertrie is direct herkenbaar als Shanti, maar Dorian heeft sindskort een stevige baard die niet direct bij zijn personage past. 

Bertrie en Dorian op de rode loper
Bertrie en Dorian op de rode loper

Wordt, zoals altijd, vervolgd!

Meer over