Kiefer Zwart is Roman van Loon

Nieuwe huisarts zorgt voor opschudding in GTST

29 juni 2021 08:46 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
GTST is een nieuwe huisarts rijker: na weken slechts genoemd te zijn, verschijnt dokter Roman van Loon vlak voor het einde van seizoen 31 voor het eerst daadwerkelijk in beeld.

Sinds het vertrek van Amir (Alkan Çöklü) staat Anton Bouwhuis (Joep Sertons) er alleen voor in de huisartsenpraktijk van het soapdorp. Hoog tijd om hem versterking te geven.

Vrouwenharten

Toen Anton een aantal weken met Linda op roadtrip door de VS ging, regelde hij een tijdelijke vervangen voor de praktijk. Dat bleek Roman van Loon, een jonge arts met een eigen visie. Wat Anton er niet bij had verteld is dat Van Loon ook een plaatje is en heel wat vrouwenharten sneller laat kloppen. De eerste hints werden al duidelijk toen doktersassistente Saskia (Tamara Brinkman) de moeite nam om speciaal cupcakes te bakken voor haar nieuwe collega. Dat hij in de smaak valt bij andere vrouwen is nu al te zien op Videoland.

Linda 

Anton is van plan om Roman te vragen permanent toe te treden tot de praktijk, maar hij ziet met eigen ogen wat voor effect hij heeft op vrouwen. Linda is direct gecharmeerd van hem en haalt alles uit de kast om met hem te flirten. Ze hoort Roman helemaal uit: hij vegetarier, liep zijn co-schappen in Japan, schaakt graag en is dol op solo backpacktochtjes in het buitenland. Oh, en bij speciale gelegenheden eet hij heus wel vlees. Linda hoort 't allemaal met passie aan en heeft als dokter van Loon weg is wel wat goed te maken met dokter Bouwhuis. Dat belooft wat voor seizoen 32!

Kiefer Zwart

Dokter Roman van Loon wordt gespeeld door Kiefer Zwart. De 32-jarige acteur is op televisie nog het meest bekend van zijn rol als Bright Cabral in de mini-serie Thuisfront, al had hij ook gastrolletjes in Flikken Maastricht en A'dam - E.V.A. Op toneel schitterde hij onder meer in Watskeburt en naast Alex Klaassen in de producties Showponies I en II.

Meer over