Spoilers!

Komende week in GTST: Verkwanselde veilinghuizen en het haasthuwelijk

24 juni 2021 20:25 | soap | Door Jef Willemsen

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Demi die toegaf haar zoontje Tom terug te willen.

Baby op Tomst

De familie Verduyn moet het nieuws even verwerken, maar eigenlijk zijn Saskia en Julian dolblij. Hun dochter heeft dan wel geen idee wat moederschap gaat betekenen, ze gaan er met z’n allen voor.

De komst van Tom betekent echter wel dat de ruimte in het flatje van de familie nog krapper wordt. De eerste maanden moeten Demi en Tom alleen op een kamer tot de kleine doorslaapt. Daardoor heeft Saskia slecht nieuws voor Merel en Steef: ze gaan een slaapkamer delen.

Maar ook dat kunnen ze accepteren. Ze zijn veel te blij dat de kleine man thuiskomt. Helaas blijkt dat toch minder makkelijk te gaan dan gedacht. Op de middag dat Carla van het adoptiebureau langskomt slaat Steef helemaal door omdat hij gestoord wordt door Saskia tijdens het gamen.

Saskia trekt de stekker uit Steefs online toernooi waardoor hij volledig door het lint gaat en luid vloekend de toko verlaat, net als Julian met Carla binnenkomt. Saskia gaat door de grond van schaamte, maar Carla kan er vooral om lachen. Ze heeft zelf een puberzoon en weet hoe het is.

Carla heeft goed nieuws voor Demi: haar baby komt zo snel mogelijk naar huis. Demi is als een kind zo blij met de komst van Tom. Saskia gaat ondertussen achter Steef aan die zo klaar is met de situatie dat hij van plan is bij vrienden te gaan logeren.

Saskia zoekt hem op in CS en maakt het goed. Ze heeft ook inderdaad weinig tijd voor hem gehad, al meent ze zelf van wel. Teleurgesteld laat Steef de cijferlijst van zijn toetsweek zien: allemaal zevens en zelfs een acht, terwijl zijn moeder er niet eens naar had gevraagd. Saskia belooft beterschap en als verrassing hebben Julian en Henk het washok van hun flatje omgebouwd tot Steefs gameroom.

Billy’s nieuwe start

Billy dacht dat ze Richard zijn slippertje had vergeven, maar merkt dat ze nog altijd onzeker en jaloers is als hij zijn gebruikelijke, charmante zelf is bij andere vrouwen. Boos en verdrietig dwingt ze hem te bekennen dat hij opnieuw met Indra naar bed is geweest om informatie bij haar los te krijgen.

Richard weet het uit te leggen en Billy kan er voor een heel eind in meegaan. Maar het verandert niets aan het feit dat ze hongert naar een nieuwe start. Ze wil het veilinghuis van de hand doen en met Richard iets totaal nieuws opzetten. Richard probeert zijn vrouw te overtuigen de zaak aan te houden, desnoods doet hij alles zelf. Maar uiteindelijk ziet hij in waarom ze van het veilinghuis af wil. Het stel besluit dat een nieuwe start met elkaar belangrijker is dan ego of geld verdienen.

Anton en Linda

Anton en Linda keren terug naar Meerdijk na hun roadtrip door de VS. Anton wil direct weer aan het werk, maar Linda staat erop dat ze het gevoel van rust en de behoefte aan quality time die ze daar hadden ook thuis vasthouden.

Dat lijkt er van te komen, want Anton heeft na een bezoekje aan de huisartsenpraktijk goed nieuws voor haar. Hij heeft zijn vervanger Roman gevraagd voor vast in de praktijk te komen werken. Daardoor kunnen ze meer tijd samen doorbrengen.

Bing en Nina willen weer

Bij het voorbereiden van hun verblijf in Indonesië ontdekt Nina dat het een hels gedoe is om als ongetrouwd stel met een samengesteld gezin buiten Nederland te gaan wonen. Nina heeft juridisch gezien niets over Manu te zeggen en Bing ook niets over Nola.

De oplossing is simpel: Bing gaat op 1 knie en vraagt Nina ten huwelijk. Na enige aarzeling zegt ze ja: voor een groot feest is geen tijd, het is puur voor de juridische vorm. Bing vraagt Jojo als getuige en Nina is blij dat ze haar vader kan vragen.

Nina en Bing waren echt van plan even een papiertje te halen, maar dat laten hun vrienden en familie niet gebeuren. Nina en Jojo trommelen iedereen op om er toch een gedenkwaardige dag van te maken.

Er zijn cadeautjes, bruidstaart, lieve woorden en Rik zorgt ervoor dat het bruidspaar met kinderen en al in stijl naar de luchthaven gaan. Nina is blij en dankbaar en belooft iedereen dat ze weer terug zijn voor ze ’t doorhebben.

Marwans janboel

Marwan gooit er nog steeds met de pet naar in de buurtsuper. Hij vergeet afspraken, komt niet opdagen en neemt ook zijn telefoon niet op, waardoor Ilyas voor een duivels dilemma staat. Hij kan niet weg bij Boks, maar als de buurtsuper niet goed loopt stelt hij zijn familie teleur.

Ilyas wordt door Jojo voor het blok gezet: hij moet kiezen tussen familie. De buurtsuper mag dan wel van de familie El Amrani zijn, maar Boks is van Bing en da’s ook familie. Waar liggen zijn prioriteiten? Plus, als hij Marwan blijft beschermen, leert hij nooit van zijn fouten.

Daan probeert wat in te praten op Marwan die meer oog heeft voor Nanda en zijn nieuwe paar sneakers. Volgens Marwan was Ilyas vroeger al het lievelingetje. Hij heeft geprobeerd te leven zoals hij, maar kan het gewoon niet.

Ilyas trekt zijn eigen plan en richt zijn aandacht op Boks. Hij besluit wat afstand te nemen van Marwan die op zijn beurt Nanda de bons geeft. Ze blijft verbijsterd achter: ze hadden het toch leuk? Marwan lijkt het spoor volledig bijster en is blind voor de consequenties.

Tiffy’s tarot

Vlak voordat ze naar Indonesie vertrok had Nina nog een cadeautje voor Shanti: een pak tarotkaarten dat ze ooit van Tiffy had gekregen. Shanti is gefascineerd door het fenomeen en schrikt zich rot als ze de dood kaart trekt, zeker als seconden later een loodzware lamp van het plafond valt. Ze had wel dood kunnen zijn. Laura stelt haar gerust: de dood betekent in tarot eerder een nieuw begin. Shanti besluit dat ze meer met tarot wil doen en gaat op zoek naar een echte tarotlezer.

Veilinghuis verlangens

Aan het eind van de week komt Ludo tot de conclusie dat hij ondanks alles toch het veilinghuis terug wil. De Palma en Van Nooten maken er een ordinaire tent van en dat kost hem zijn reputatie in de kunstwereld. Janine weet niet wat ze hoort, maar motiveert hem er voor te gaan.

Ludo neemt contact op met Billy die verrast is door zijn aanbod het veilinghuis over te nemen. Richard is uiteraard mordicus tegen, maar kan niets doen: het komt tot een meeting tussen hen en Ludo en Janine over de toekomst van het veilinghuis.

Billy is er al snel uit: de koop kan wat haar betreft doorgaan, maar Richard wil wel de huidige exposities eerst nog zelf afhandelen. Een pure kwestie van eer. Ludo moet er over nadenken en die tijd gebruikt Richard om contact op te nemen met Leon.

Billy hoort hun belletje en volgt het stel de bosjes in. Voor een kwart miljoen wil Leon zijn belastende informatie over Ludo delen met Richard. Billy krijgt het allemaal van een afstand mee en maakt zich ernstige zorgen. Deze strijd moet stoppen.

En verder: Shanti heeft bore-outs, Laura vindt 'overgrootmoeder' wel heel oud klinken en bij Anton en Linda zit het suddervlees niet alleen in de pan.

Meer over