Spoilers!

Komende week in GTST: Woeste wurgdeals en het onontkenbaar ouderschap

17 juni 2021 20:15 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Indra die Janine en Ludo komt waarschuwen dat Richard weet wat ze hem geflikt hebben.

Vurige vrede

Maar dat is niet enige dat Indra komt doen. Nu Richard haar twee ton aan oprotpremie heeft meegenomen heeft ze helemaal niets meer. Ze eist geld, anders gaat ze naar de politie. Ludo geeft geen krimp, maar Janine sust de boel: ze krijgt 10.000 euro en de belofte op ander werk.

Maar Ludo is er nu helemaal klaar mee. Leon is nog steeds ontslagen, daarom regelt hij een andere beveiliger voor Janine terwijl hij zelf met Van Nooten gaat praten. Ludo geeft aan dat Meerdijk te klein is voor hen beiden en biedt Richard aan wat ‘ie maar wil om hem weg te krijgen. Van Nooten piekert er niet over.

Ondertussen trekt Janine ook haar eigen plan. Ze gaat langs bij Billy om excuses te maken, maar Billy wil niets van die goedbedoelde woorden horen en vliegt de aanstichtster van al haar ellende direct naar de keel.

Janine kan na een uiterste krachtsinspanning de doorgedraaide Billy van zich afwerken. De vrouwen zijn zo geschrokken van het incident dat ze het eens worden: dit moet stoppen. Ze besluiten hun beide mannen te overtuigen dat het zo niet verder kan.

Janine dacht het makkelijk te hebben: Ludo wilde immers allang de strijdbijl begraven. Maar als hij de bont en blauwe nek van Janine onder ogen krijgt, knapt er iets in hem. Ondertussen gaat Billy bij Richard langs om hem te vergeven, mits ze de Sanders clan met rust laten.

Het komt tot een ontmoeting tussen de twee paren om de kou uit de lucht te halen. Na een kille start komen de eerste oprechte excuses. Iedereen heeft fouten gemaakt en wil hetzelfde: rust. Alles lijkt in kannen en kruiken, tot Richard op het laatste moment toegeeft dat hij Uccello vergiftigd heeft.

Dat moment ontsteekt een nieuwe woede in Ludo die als een veenbrand stilletjes z’n werk doet. Maar voorlopig geeft hij zijn nieuwe beveiliger Bastiaan de opdracht te stoppen met Billy en Richard te volgen.

Ondertussen krijgt Richard bezoek van Ludo’s oude beveiliger. Leon staat op straat en is het vertrouwen kwijt in zowel Ludo als Janine. Hij biedt Richard zijn notities aan: een boekje vol bewijs van misdaden die Ludo heeft gepleegd. Genoeg om Sanders achter de tralies te krijgen. Richard bedankt voor de eer, maar neemt wel Leons visitekaartje aan.

Steefs studiewoede

Saskia heeft het gehad met Steef en zijn obsessieve gamegedrag. Zelfs tijdens zijn toetsweek zit ‘ie meer achter zijn computer dan in zijn studieboeken. Ze trekt de wifi eruit en dat betekent oorlog. Maar Saskia en Julian vormen één blok: hij mag nog maar 1 uurtje per dag spelen.

Steef mokt, klaagt en doet dramatisch: hij staat overal voldoende voor, dus wat is het probleem? Sowieso wil ‘ie later toch professioneel gamer worden. Julian snapt zijn zoon, maar houdt z’n poot stijf. Zoveel uren per dag naar een scherm staren is gewoonweg niet gezond.

Toch besluit hij zich meer te verdiepen in de wereld van online gaming. Hij concludeert dat er echt meer bij komt kijken dan op wat knopjes drukken. Wat Julian betreft mag hij best meer gamen om zijn droom na te jagen. Saskia gaat overstag, maar als zijn cijfers er onder lijden, zal ze de spelcomputer persoonlijk over het balkon kieperen.

Demi’s ontmoeting

Demi zocht afgelopen week discreet contact met het adoptiebureau om haar baby te zien. Als Carla Beusink met Tom op komt dagen, jokt Demi dat Saskia verhinderd is. Tom ziet er goed uit en is een modelbaby, maar gaat over een paar dagen al wel definitief naar adoptieouders John en Marleen. Zichtbaar geraakt neemt Demi afscheid van haar mannetje.

Einde samenwonen

Julian heeft goed nieuws voor Laura: de verbouwing van haar badkamer is afgerond, alle leidingen zijn vernieuwd en ze kan weer terug naar huis. Daarmee komt ook een eind aan de periode dat ze samenwoonde met Henk.

Eigenlijk zou Henk graag permanent bij Laura intrekken, maar zij houdt de boot af. Hij kan ruimte in de kast krijgen en zelfs de reservesleutel, maar ze is zo gewend aan haar eigen leventje dat ze dat op haar leeftijd niet kwijt wil. Henk reageert begripvol, maar baalt behoorlijk als hij weer terug naar de Verduyntjes gaat.

Het zit Henk zo dwars dat hij de boel op de spits wil drijven. Dat Laura niet wil samenwonen, doet hem twijfelen aan hun relatie. Laura legt het hem rustig nog eens uit en Henk ziet in dat hij eigenlijk hopeloos ouderwets is. Als goedmakertje neemt hij geraniums mee, maar níet om er samen achter te zitten.

Weg naar Indonesië

Bing en Nina vertellen de kinderen dat ze eind volgende week al met z’n allen naar Indonesië vertrekken om daar een paar maanden te gaan wonen. Iedereen is enthousiast, behalve Nola die haar familie en vriendinnetjes zo erg gaat missen dat ze van huis wegloopt.

Echt ver hoeven Bing en Nina niet te zoeken: hun dochter is naar Jojo in CS gegaan. Jojo brengt Bing en Nina op de hoogte en al snel is het gezinnetje herenigd. Maar Bing doet zijn zus een verrassend voorstel: als ze wil, mag ze best mee naar Indonesië.

Nola is zo enthousiast over dat idee dat ze alleen maar mee wil als Jojo ook meegaat. Nina besluit daarom zonder overleg toe te zeggen dat Jojo ook van de partij is. Iedereen is blij, behalve Jojo die met haar rug tegen de muur staat.

Ze heeft namelijk net met succes auditie gedaan bij DJ Douglas. Hij wil met haar door als zangeres en dat betekent dat er echt geen tijd is mee te gaan naar Indonesie. Jojo legt het eerlijk uit aan Nola die begripvol reageert. Als ze beroemd is, wil ze wel een handtekening van haar suikertante.

Shanti’s spiraal

Rik wilde alleen met Shanti verder als ze afstand deed van haar kinderwens. Dit betekent dat ze ook weer aan de anticonceptie moet. Rik ziet hoe moeilijk ze het heeft met de pil en biedt aan om zich te laten steriliseren. Maar dat wil Shanti hem niet aan doen.

Later die week gaat Rik met haar mee naar de gynaecoloog om een spiraaltje te laten zetten. Het is een moeilijk moment, maar Shanti houdt zich groot. Later die avond bloeit de liefde tussen hen weer op.

Marwan de dw/baas

Nu Ilyas meer verantwoordelijkheden in Boks krijgt, laat hij de dagelijkse leiding van de buurtsuper aan Marwan. Al na een dag stijgt de macht ‘m naar het hoofd. Hij richt de hele winkel anders in, drinkt tijdens werktijd en is drukker met het verleiden van medewerker Nanda dan de klanten.

Ilyas heeft er schoon genoeg van en ontslaat Nanda, maar dat laat Marwan niet gebeuren. Hij is de baas en loopt demonstratief weg met Nanda. Ilyas blijft noodgedwongen alleen achter om de buurtsuper te runnen en verwacht die avond excuses van zijn broer.

Maar bij thuiskomst in het Paleis hebben Marwan en Nanda het nog steeds erg gezellig. Ilyas kookt van woede, zeker als Daan voorstelt dat hij misschien degene is die excuses moet maken: hij had Marwan immers de leiding gegeven. Ilyas piekert er niet over.

Tom terug

Aan het eind van de week geeft Demi toe aan Merel dat ze stiekem Tom heeft gezien. Ze mist hem gewoon en dat gevoel neemt alleen maar toe. Later die avond verrast ze de rest van de Verduyntjes met een mededeling die inslaat als een bom: ze wil haar kindje terug.

En verder: Indra vertrekt met stille trom, Billy belooft Richards ballen eraf te snijden en Merels bijdrage is klein, maar loopt wel op rolletjes.

Meer over