Spoilers!

Komende week in GTST: Ontlokte ontboezemingen en het weenwaardig watergraf

10 juni 2021 19:51 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Richard die Indra eindelijk te pakken kreeg.

Oude liefde…

Het blijkt dat Indra vrijwillig naar Richard is gekomen om dingen uit te praten. Ze schrikt als ze ziet wat er van hem geworden is: volledig berooid leeft hij in zijn auto. Hij probeert los te peuteren wie haar gestuurd heeft, maar al wat ze hem kan bieden is een douche bij haar thuis.

Eenmaal thuis blijkt de oude chemie tussen de twee niet verdwenen. Indra geniet van de vaste gewoontes waar ze in terugvallen, maar ze weigert nog altijd te vertellen dat Janine haar gestuurd heeft. Dat maakt het contact niet minder hartelijk: Richard neemt fris en gedoucht afscheid met een kus.

De volgende dag staat hij weer voor de deur om Indra de liefde te verklaren. Hij dringt zich aan haar op en ze kan niet anders dan toegeven dat ze ook nog gevoelens voor hem heeft. Dat is precies wat hij wilde horen, maar om alle verkeerde redenen.

Nadat ze het bed weer hebben gedeeld, doet Richard opvallend afstandelijk. Hij beweert haar niet meer als vroeger te kunnen vertrouwen omdat ze iets voor hem achterhoudt. Indra kan niet anders dan toegeven dat ze uit opdracht van Janine heeft gehandeld.

Dan krijgt ze de schrik van haar leven: Richard heeft haar net zo gemanipuleerd als zij hem. Hij heeft de bekentenis opgenomen en maakt zich uit de voeten met de zak geld die Indra van Janine heeft gekregen. Hij gaat direct naar Billy om het bewijs te laten horen en zo zichzelf vrij te pleiten. Maar Billy lijkt ongevoelig voor zijn woorden, al geeft ze toe dat ze hem heus wel mist. 

Billy verzuipt

Billy zit met haar hoofd vooral bij haar eigen verdriet. Ze is druk bezig haar gebroken hart te helen en zoekt dringend mensen om het leven mee te vieren. Ze wordt echter zo dronken in de Rozenboom dat ze het restaurant moet verlaten omdat ze zich opdringt aan andere gasten.

Eenmaal op haar kamer gaat Billy dronken in bad. Ze stuurt Shanti een voice bericht dat ze moet komen feesten, maar laat daarna haar telefoon in het water vallen. Shanti schrikt van het bericht en spoedt zich naar de Rozenboom waar ze haar moeder kopje onder ziet liggen.

Ze is nog net op tijd om haar bij te brengen. Shanti is zich rotgeschrokken en blijft de rest van de nacht bij de stomdronken De Palma die de volgende ochtend met een fikse kater opstaat en bezweert dat het heus wel weer gaat.

Shanti zwijgt in eerste instantie tegen Rik over de ernst van de situatie. Later speelt ze toch open kaart: als ze samen een toekomst hebben, moeten ze altijd alles tegen elkaar kunnen zeggen.

Janine en de waarheid

Janine is zo in haar nopjes over de breuk tussen Billy en Richard dat ze besluit het lot een handje te helpen. Ze benadert Billy met het voorstel Ludo het veilinghuis weer te verkopen om Richard een trap na te geven. Billy weet niet wat ze hoort: ze verkoopt die toko nog liever aan de groenteboer.

Janine komt over haar toeren thuis: ze was De Palma bijna aangevlogen. Ludo schrikt van haar reactie en wil nu eindelijk eens weten wat Janine al die tijd heeft uitgehaald. Als ze open kaart speelt over wat ze afgelopen maanden allemaal samen met Leon heeft bekokstooft weet Ludo niet hoe hij het heeft.

Ludo kookt van woede: Indra manipuleren is een rampzalig plan, die vrouw is zo instabiel als maar kan. Daarbij had Leon beter moeten weten en Janine moeten beschermen. Hij ontslaat zijn rechterhand op staande voet, tot grote schrik van Janine die belooft op haar man in te zullen praten.

Nina’s reisplan

Nina keert razend enthousiast terug van haar werkbezoek naar Indonesië. Zowel het land als de stoffen en de mensen zijn ideaal. Maar eigenlijk wil ze persoonlijk toezien op het productieproces van de kledinglijn en dat zou betekenen dat ze een paar maanden daar moet wonen.

Ze stelt voor om samen met Bing en de kinderen te gaan: het is er prachtig, er staat een luxe villa leeg én er is een internationale school in de buurt. Bing moet even aan het idee wennen, maar is al snel meer bevlogen van het plan dan Nina zelf. Ze leven maar één keer, dus ze gaan er volledig voor.

Marwans uitbrander

Marwan heeft meer oog voor zijn nieuwe supermarktmedewerker Nanda dan voor het werk. Ilyas is dan ook woedend als zijn broer Jojo in de winkel laat staan terwijl hij ‘iets leuks’ gaat doen met Nanda. Marwan wil niets van die reprimande weten: hij is degene die zes dagen per week in de zaak werkt, dus hij mag zelf bepalen wat hij doet.

De band tussen de broers komt verder onder druk te staan als Bing aankondigt vier maanden op reis te gaan met zijn gezin. Ilyas wordt naar voren geschoven als manager van Boks. Een droomkans waardoor hij geen tijd meer heeft voor de buurtsuper. Marwan is not amused maar wenst hem uiteindelijk alle succes.

Demi’s wiegverdriet

De familie Verduyn leeft mee met Merel die in spanning wacht op haar eindexamenuitslag. Demi spijbelt van school om haar grote zus bij te staan en de twee hebben eindelijk tijd om hun band weer eens te versterken.

Aan het eind van de dag krijgt Merel goed nieuws, maar Demi wordt onbedoeld weer geconfronteerd met het verlies van baby Tom. Als ze op het balkon de vlag wil uithangen, vindt ze het wiegje waar haar kindje in had moeten liggen. Het zet haar danig aan het denken.

Al helemaal als ze met opa Henk naar oude babyfoto’s kijkt en ze geraakt wordt door Henks goedbedoelde maar onhandige verhalen over hoe snel kleintjes veranderen en opgroeien. Demi wordt overmand door emoties en maakt zich uit de voeten.

Merels eindexamenfuif

De Verduyntjes kunnen Merels diploma niet zomaar voorbij laten gaan en plannen een fuif. Bing stelt Boks beschikbaar, Laura en Saskia maken de hapjes, er is een dj en ook Jojo gaat zingen. Merel weet niet wat ze meemaakt als ze met een smoesje naar Boks gelokt wordt.

Het is een gezellige avond, maar Demi krijgt het wederom te kwaad als de collage van kinderfoto’s die ze met Henk had gemaakt weer voorbij komt. Ze maakt zich uit de voeten met een excuus om met het adoptiebureau te bellen. Ze heeft één simpele eis: ze wil Tom zien.


 
Jojo’s nieuwe kans

Nu Jojo is afgewezen voor een rol in de musical Chicago besluit ze haar tijd te spenderen aan het maken van een promotiefilmpje. Ze heeft alleen nog geen hoogtepunten voor deze sizzle reel, dus besluit ze die zelf te maken. De hele week neemt ze op diverse plekken in Meerdijk vrolijke filmpjes van zichzelf op.

Dat blijkt allemaal onnodig, want tijdens Merels eindexamenfeestje valt ze dankzij haar liedje op bij de dj van dienst. DJ Douglas komt binnenkort met een nieuw album en ziet wel iets in haar stem. Ze mag komen proef zingen in de studio.

Indra aan de deur

Aan het eind van de week lijkt de vrede in huize Sanders wedergekeerd. Ludo en Janine hebben meer begrip voor elkaars acties gekregen en smullen net van een zalig ontbijtje met een perfect gepocheerd eitje als Indra aanbelt. Ze valt direct met de deur en het slechte nieuws in huis: Richard weet alles.En verder: Nola doet haar spreekbeurt over mode, Henk leert wat een glow up is en Laura lijkt het realistisch portretschilderen enigszins verleerd.

Meer over