Spoilers!

Komende week in GTST: Knechtelijke kinderwensen en de monumentale muilpeer

3 juni 2021 20:05 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Richard die een appje van Indra kreeg: al haar manipulaties waren niet haar keus.

Richards zoektocht

Deze mysterieuze boodschap zorgt ervoor dat Richard zijn ex zo snel mogelijk wil opsporen. Maar dankzij Janine en Leon lopen alle sporen dood: haar werkgever geeft niet thuis en zelfs Indra’s moeder wil niets loslaten.

Billy verdrinkt zich ondertussen letterlijk en figuurlijk in haar eigen verdriet om de breuk met Richard. In een dronken bui dringt ze zich zelfs op aan ober Marcel die haar avances gelaten en tactvol afwijst.

Billy blijft boos en doet alles om Richard het leven zuur te maken. Ze ondermijnt zijn zakendeals en beweert dat hij zich als escort verhuurt om zijn hotelkamer te kunnen betalen. Als gevolg van die roddels staat Richard op straat.

Ludo’s nieuwe leven

Ludo kreeg van therapeute Ellis het advies mee om Richard en Billy te vergeven voor wat ze ‘m geflikt hebben om zo met zichzelf in het reine te komen. Janine vindt het onbegrijpelijk, ze wil nog altijd wraak.

Het liefst zou Janine zien dat haar man op alle fronten weer de oude wordt. Dus als een kennis hen benaderd met de vraag wat schilderijen uit een erfenis te verkopen, probeert Janine de liefde voor kunst weer aan te wakkeren bij Ludo.

Maar hij valt niet te vermurwen. Kunst zal altijd een belangrijk deel van zijn leven zijn, maar hij heeft een nieuwe passie waar hij vol voor wil gaan: de stoeterij. Ludo’s plannen met de paardenhandel zijn serieus en Janine besluit hem te steunen. Wat haar betreft mag hij per direct een bod doen.

Om hun nieuwe start te vieren, gaan Ludo en Janine wat drinken in de Rozenboom. Daar horen ze de hevige ruzie tussen Billy en Richard die een ordinaire scene wordt als Billy boos al zijn kleren uit het raam gooit van wat ooit hun suite was.

Janine probeert Ludo tegen te houden, maar hij kan het niet nalaten Richard aan te spreken in een poging het goed te maken. Van Nooten is te boos, verdrietig en vernederd om helder te reageren: hij slaat Ludo vol in het gezicht.

Ludo reageert gelaten, maar Janine wil hem aanvliegen of op z’n minst aangifte doen. Ze wordt kwaad op haar man omdat hij niet terug wil slaan. Maar Ludo’s kalme acceptatie van de feiten heeft uiteindelijk ook invloed op haar. Ze wil niet dat Van Nooten tussen haar en Ludo in komt en geeft Leon opdracht de stalking van Richard voorlopig te staken.

Shanti’s tranen

Shanti houdt zich groot als Rik de laatste spullen uit hun flatje komt halen. Hij kondigt aan voorlopig niet meer te willen werken in De Koning, dat zou alleen maar ongemakkelijk zijn.

Shanti houdt zich groot, maar barst in tranen uit bij buurvrouw Saskia zodra haar man weg is. Later legt Rik uit dat het voor hun eigen bestwil is: hij wil écht geen kinderen meer, maar gunt ze haar wel. Dus of ze met hem verder wil, is geheel aan haar.

Het lukt Shanti wel om Rik over te halen met haar te blijven werken. Langzaam maar zeker verbetert de sfeer tussen de gebrouilleerde echtelieden. Maar als Shanti haar man weer wil zoenen, houdt hij de boot af. Haar kinderwens is écht een obstakel waar hij niet overheen kan stappen.

Uiteindelijk is een bezoekje van Daan nodig om Shanti te overtuigen van de ernst van het dilemma. Daan laat weten het prima te vinden dat Shanti af en toe een middagje met Louise op stap gaat, maar Rik wil echt geen kinderen meer.

Shanti moet een vreselijke knoop doorhakken, maar doet dat aan het eind van de week toch. Ze kan zich geen leven zonder Rik voorstellen en kiest voor hem, ook als dat ten koste gaat van haar diep gekoesterde kinderwens.

Steefs spelletjes

Julian maakt zich steeds meer zorgen om Steef. Hij hield altijd al van computerspelletjes, maar haalt nu hele nachten door en is ook overdag vooral bezig met online gaming. Julian vreest dat zijn zoon een gameverslaving heeft, maar hij bezweert dat er niks aan de hand is.

De schilder en de ezel

Tijdens een ommetje ontdekt Henk een afgedankte schildersezel in een container. Hij neemt hem mee als verrassing voor Laura die ooit de kost verdiende als kunstschilder. Laura is ontroerd door het gebaar en pikt haar oude hobby op, maar net als ze bezig is aan een portret van Henk stoot hij in een amoureuze bui haar verf om… Op het kleed van Anton en Linda. Wrijven in de vlek maakt het alleen maar erger.

Bings beste beentje

Nina en Bing werken samen om een kledinglijn voor ouder en kind te pitchen, maar liggen met elkaar in de clinch om het feit dat iedereen zich met de kleding moet kunnen identificeren… Dus ook mensen met een handicap. Nina denkt daar in eerste instantie anders over, maar laat zich toch overhalen.

De pitch dreigt echter op niks uit te lopen, omdat de opdrachtgever merkt dat ze teveel op twee gedachten hinken. Wat hem betreft hebben ze niet goed genoeg nagedacht over de rol van mensen met een beperking. Hij stelt zijn mening bij als Bing demonstratief zijn prothese op tafel legt. De man hapt toe.

Marwans sollicitanten

Nu Julian de komende tijd druk is met het verbouwen van Laura’s woning, kan hij twee dagen minder werken bij de buurtsuper. Er is dus vervanging nodig en Marwan staat erop dat hij zelf de juiste persoon vindt.

Van de drie sollicitanten zijn er twee totaal ongeschikt en de derde is niet veel beter. Ze komt te laat, heeft praatjes en is cijferblind. Verre van ideaal, maar ze is bloedmooi en dat is voor Marwan direct reden haar aan het werk te zetten. Ilyas is not amused: ze is zo traag dat de rij bij de kassa de halve winkel vult… Maar is wél goed met klanten.

Jojo’s sof

Jojo krijgt een fikse teleurstelling te verwerken als ze wordt afgewezen voor de rol van Mama Morton in de musical Chicago. Ze had voor haar gevoel een fantastische auditie gedaan en weet niet wat ze nog meer, anders of beter kan doen. Bing stelt zijn bedroefde zusje gerust: ze is perfectionistisch genoeg. Jojo laat zich niet kisten en zet door.

Indra gevonden

Aan het eind van de week heeft Richard het voor elkaar. Hij waant zich onbespied en heeft de moeder van Indra eindelijk zo ver gekregen om te vertellen waar ze is. Indra kijkt verschrikt op als Van Nooten ineens voor haar neus staat.

En verder: Rik zag twee bijen autorijden, Merel is vast en zeker geslaagd voor haar eindexamen en Linda laat van zich horen vanuit green screen Arizona.

Meer over