Spoilers!

Komende week in GTST: Mocktail meidenavonden en het funeste filmpje

27 mei 2021 20:15 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Janine die besloot de beelden van Indra in te zetten om het huwelijk van Richard en Billy op te blazen.

Billy ontploft

Leon zorgt ervoor dat Billy via een anonieme afzender een filmpje krijgt van Richard die met Indra het bed deelt. Ze is in shock en heeft de hele dag nodig om het op zich in te laten werken. Van binnen kookt ze, maar ze kan haar woede nog niet uiten.

Janine gaat ondertussen langs bij Indra om haar te waarschuwen: ze moet direct weg uit Meerdijk voordat Billy achter haar aankomt. Indra wordt boos en belt Richard, maar weet dat het menens is als ze een withete Billy aan de lijn krijgt. Ze gaat in op Janines aanbod en krijgt een zak geld mee.

Later die dag komt Richard nietsvermoedend thuis bij zijn vrouw die hem eerst nog een smoes laat verzinnen over waarom Indra hem belde. Daarna confronteert ze hem met het filmpje. Richard is met stomheid geslagen.

Richard kan niet anders dan uitleggen wie Indra is en wat ze voor elkaar betekend hebben. Billy hoort het verhaal met afgrijzen aan, zeker als hij beweert dat Ludo Sanders erachter moet zitten. Dat Indra met de noorderzon vertrokken lijkt, kan haar niet overtuigen. Ze wil niets meer met hem te maken hebben.

Richard blijft dappere pogingen doen Billy voor zich te winnen, maar ze heeft al in stilte besloten van hem te willen scheiden. Zelfs zijn belofte hun droomhuis te gaan kopen kan haar niet vermurwen. Ze wil van hem af.

Demi’s nieuwe vrienden

Demi is voldoende hersteld van haar bevalling om weer naar school te gaan. Ze besluit op de eerste dag direct de koe bij de hoorns te pakken en de hele klas te vertellen over haar zwangerschap. Het maakt haar onverwacht populair bij een groep meiden die haar daarvoor niet eens zagen staan. Ze komen zelfs langs om een avondje te chillen.

Demi maakt zich daar in eerste instantie vreselijke zorgen over. Is ze wel stoer en cool genoeg? Zeker als er van Julian en Saskia geen alcohol geserveerd mag worden. Marwan weet tijdens het shoppen de oplossing en geeft haar een fles alcoholvrije likeur mee om lekkere mocktails te maken. Op Steef na gaat iedere Verduyn een avondje de deur uit, er kan niks meer misgaan.

De meidenavond verloopt dan ook uitstekend, zeker als blijkt dat de vriendinnen wegzwijmelen bij Steef. Demi begrijpt die fascinatie niet helemaal, maar is vooral blij dat ze eindelijk een nieuwe vriendinnengroep gevonden lijkt te hebben. Ze geeft eerlijk antwoord op hun vragen over seks en de vraag of ze de baby niet mist: nee, nog steeds niet.

Ludo’s beslissing

Ludo verkocht onlangs zijn geliefde paard Pegasus in een vlaag van frustratie en verstandsverbijstering. Nu hij weer meer zichzelf is, zoekt hij het dier op en besluit hij de hengst terug te willen kopen. Zelfs als de eigenaar een onredelijk hoge prijs vraagt, deinst Ludo niet terug. Aan het eind van de dag kan hij een blij verraste Janine meedelen dat hij Pegasus weer in zijn bezit heeft.

Janine is echter minder blij als ze hoort dat Ludo vergevorderde plannen heeft de stoeterij te kopen en een nieuwe carriere in de paardenhandel te starten. Ze doet haar beklag bij Nina: het is gewoon een vlucht, maar Nina vindt dat ze het een kans moet gunnen. Janine besluit daarom om eerst eens rustig mee te gaan naar de stoeterij.

Ze is extra blij als Ludo haar vertelt dat hij Van Nooten tegen kwam in de Rozenboom en dat het hem niks deed. Later die dag heeft hij echter een angstdroom waarin hij Richard herhaaldelijk tevergeefs probeert dood te schieten. Duidelijk bewijs dat hij zijn rivaal nog lang niet vergeven heeft.

Janine stelt hem gerust: Richard en Billy krijgen uiteindelijk wat ze verdienen. Dit klinkt Ludo erg verdacht in de oren en hij dwingt haar te onthullen dat ze tegen zijn wil in toch het plan met Indra heeft doorgezet. Ludo is niet blij: hij wil gewoon dat het stopt.

Laura’s nieuwe woning

Laura’s badkamer moet gerenoveerd worden, maar Julian ontdekt dat ook de leidingen aan vervanging toe zijn. De klus gaat weken duren, dus Laura moet elders onderdak zien te vinden. Henk wil niet dat ze onnodig geld uitgeeft aan een hotel en staat erop0 dat ze bij de Verduyns komt wonen, maar dat ziet ze niet zitten.

Dan hebben ze ineens een helder moment: Anton en Linda zijn nog weken in de VS op campertrip. Laura trekt de stoute schoenen aan en belt spontaan met Linda om te vragen of ze zo lang mag logeren. Ze hoeft de vraag niet eens te stellen, Linda geeft direct toestemming en ja, herenbezoek is ook toegestaan.

Bijna als vanzelf trekken Henk en Laura naar elkaar toe in de nieuwe woonsituatie. Henk blijft gezellig slapen, omdat hij toch niet naar huis kan vanwege Demi’s meidenavond. Het stelletje kibbelt wat over muziek, eet boerenkool met worst en nog voor de koffie valt Henk lekker knus op de bank in slaap.

De Rik is eruit

Bij Rik en Shanti gaat het een stuk minder voorspoedig. Ze hebben nog altijd niet gepraat en Rik doet zelfs moeite zijn vrouw te ontwijken, tot groot verdriet van Shanti die haar hart bij Laura uitstort. Ze adviseert de droevige Shanti om geduld te hebben, Rik draait heus wel bij.

Maar Rik lijkt helemaal geen plannen te hebben naar huis te komen, hij overweegt zelfs de laatste, lege kamer in het Paleis te nemen. Maar er zal eerst gepraat moeten worden en dat gebeurt als hij met Louise wat lekkers eet in Boks en daar onverwacht Shanti treft. Louise breekt het ijs door haar ‘tanti’ vol liefde tegemoet te rennen.

Rik geeft Louise mee aan Ilyas zodat hij met Shanti kan praten. Hij is pijnlijk eerlijk tegen haar: hij is geschrokken van haar gedrag en geeft toe dat, of ze nu samen blijven of niet, hij echt geen kindje meer wil. Shanti’s droomhuwelijk spat stilletjes uiteen.

Later die dag krijgt Shanti thuis bezoek van Billy die vol ornaat aankondigt dat ze single is en wil gaan shoppen. Shanti breekt in tranen uit en vertelt haar sores. Billy vindt het vreselijk, maar is van de proactieve aanpak: samen maken ze de flat schoon en vergeten ze de sores rond mannen even.

Marwans mama instinct

Ilyas neemt Louise mee naar de winkel waar Marwan zich over het meisje ontfermt. Hij zorgt dat ze achter in het magazijn van de buurtsuper een slaapplekje krijgt en Ilyas kijkt met bewondering hoe zijn broer het aanpakt. Hij vraagt Marwan of hij ooit weleens aan zijn eigen baby denkt, maar Marwan reageert zoals verwacht stoer en ongevoelig. Hij is er écht nog niet aan toe om een vaderschapsrol op zich te nemen... Zegtie.

Bing en Nina en Max & Milly

Bing is teleurgesteld als hij geen sponsoren kan vinden voor zijn initiatief om gehandicaptensport aan te bieden bij Boks. Maar Nina komt met een idee: waarom combineren ze zijn plan niet met haar nieuwe modelijn voor vaders en zonen? Het stel bereidt met succes een pitch voor aan ontwerpduo Max & Milly.

Jojo’s auditie

Jojo is helemaal in de wolken als haar voorstelfilmpje enthousiast wordt ontvangen door de musicalproducenten. Ze mag auditie voor hen komen doen en is druk met het zoeken van de juiste arrangementen.

De confrontatie

Aan het eind van de week heeft Ludo vanwege zijn nachtmerrie over Van Nooten contact gezocht met therapeute Ellis Boekhout. Ze heeft maar één advies voor hem: om af te komen van zijn woede en afkeer moet hij in het reine komen met Richard. Het beste is een open, eerlijk gesprek met hem aangaan in een poging de emotionele angel eruit te krijgen.

Maar Richard lijkt voorlopig niet voor rede vatbaar als hij een nieuwe klap te verwerken krijgt. Billy laat hem per brief ontslaan. Ze wil dat hij alles inlevert: creditcards, toegangspasjes en zijn leaseauto. Richard staat op straat en kookt intern van woede. Die boosheid wordt gevoed als hij van Indra een intrigerend smsje krijgt.

En verder: Ilyas wast pannen met de hand, Billy leert een hele nieuwe generatie de COBRA-beweging kennen en de buurtsuper verkoopt gezichtsmakers die niet misstaan in The walking dead.

Meer over