Aldus Jette van der Meij

GTST-icoon Laura krijgt een veelbewogen jubileumseizoen

10 juli 2020 11:18 | soap | Door Jef Willemsen

Jette van der Meij hoeft zich niet te vervelen in GTST. Haar personage Laura Selmhorst raakt in het komende jubileumseizoen verwikkeld in maar liefst drie spannende verhaallijnen.

Jette deed deze teaser in Goede tijden zomer tijden waarin ze samen met oud-castlid Ruud Feltkamp terugblikte op de roemruchte historie van de soap.

Laura's nieuwe liefde

Allereerst kon Jette de fans gerust stellen: Laura gaat hoe dan ook haar dertigjarig jubileum op 1 oktober halen. Daarnaast staat er ook het nodige te gebeuren met de moederkloek van Meerdijk. Zo komt er een nieuwe man in haar leven, al weet Laura niet zeker of ze wel op die liefde zit te wachten. Ook rakelen nog onbekende gebeurtenissen oude trauma's bij haar op, waardoor Laura heel wat verborgen zeer moet zien te verwerken. Ook fysiek komt ze er niet ongeschonden vanaf, Laura raakt na de zomerstop betrokken bij een ongeluk.

Laura uit GTST

Presentatrice Froukje de Both vroeg zich ook af hoe Jette ooit uit de serie zou willen. Daar had de 65-jarige actrice al uitvoerig over nagedacht. Ze wordt immers ook ouder, zo zei ze, en het moment van afscheid komt dan een keer. Als het aan Jette ligt, komen Laura en Robert (Wilbert Gieske) weer bij elkaar om hun oude dag samen in Frankrijk te slijten. Jette stelt zich voor hoe de oude geliefden door de lavendelvelden dartelen met de tekst "en ze leefden nog lang en gelukkig". Maar voorlopig is Laura nog wel even te zien in het soapdorp.

Meer over