Dag Agaath

GTST rondt gastrol Pamela Teves abrupt af

27 juni 2022 21:29 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Pamela Teves maakte begin mei op grandioze wijze haar comeback in soapland als de louche huisjesmelker Agaath van Dijnselburg. Ze kreeg zo'n beetje heel Meerdijk achter zich aan, maar de schrijvers ronden haar verhaallijn wel érg snel af.

Wekenlang waren Janine, Daan en Lynn druk met hun strijd tegen Agaath. Pamela Teves gaf magistraal gestalte aan de ijzige huisbaas die liever mensenlevens riskeert dan dat ze geld moet uitgeven aan het onderhoud van haar flatgebouw.  

Flat explosie

Door Janines toedoen stond Agaath met de rug tegen de muur: ze moest publiekelijk toezeggen de flat te renoveren en asbestvrij te maken. Maar ze had een duister plan: ze liet een handlanger discreet explosieven plaatsen in het pand. De ontploffing zou worden gezien als een ongeluk waardoor ze het verzekeringsgeld kon opstrijken. Met dat bedrag kon ze de boel praktisch voor niks laten opknappen om daarna de huur omhoog te schroeven of de flat met winst te kunnen verkopen. 

Agaath in de nor

Uiteraard kreeg Janine door dat Van Dijnselburg iets in haar schild voerde. Even leek de strijd tussen de twee deel te worden van de zomercliffhanger. Janine had met hulp van Daan bewijs gevonden van Agaaths malafide praktijken. Deze informatie had ze vorige week doorgespeeld aan de verzekeraar. Daarmee leek het startschot gegeven voor een nieuw duel. Maar, op Videoland is al te zien dat Agaath totaal geen rol van betekenis meer speelt. Janine leest tot haar eigen verbazing in de krant dat Agaath én haar handlanger al achter slot en grendel zitten. Eind goed al goed.

Zomerstop

Het weinig bevredigende einde van Pamela Teves kan nog altijd een staartje krijgen natuurlijk. Maar het lijkt er vooral op dat de makers met nog een week tot de zomerstop de weg vrij wilde maken voor nieuwe verhaallijnen. De terugkeer van Stefano en Linda, een nieuwe huisarts, Laura's Parkinson diagnose, Shanti's riskante bevalling, Julians diamanttransportjes en het gedoemde liefdesfeest van Nina en Bing geven al voldoende aanknopingspunten om seizoen 33 mee te beginnen.

Meer over