Spoilers!

Komende week in GTST: Messcherp meidengetreiter en de sneaky stappenteller

10 september 2020 20:31 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Demi’s pestkoppen die bij haar thuis een beledigende boodschap achterlieten.

Demi in de ellende

Julian en Saskia willen uiteraard weten waarom iemand “Demi is een hoer” in hun portiek heeft gekalkt. Julian meent dat Demi zelf aanleiding heeft gegeven met haar nieuwe, provocerende kledingstijl. Dat is tegen het zere been van Saskia die terecht opmerkt dat hun dochter hier het slachtoffer is. Demi zwijgt over de ware toedracht van het incident en beweert dat een klasgenote jaloers is omdat ze op het feest met haar al eerder verzonnen vriendje Bas heeft gezoend.

Merel heeft steeds meer moeite te zwijgen over de situatie, ook al had ze het haar zusje beloofd. Als ze in een rustig moment met haar vader praat, weet Julian een gevoelige snaar te raken. Ze licht hem in, maar zweert dat hij Saskia erbuiten laat. De vorige keer ging ze immers ook over de schreef, daarom moesten ze verhuizen.

Julian gaat in z’n eentje met Demi praten en weet het hele verhaal uit haar te krijgen. Hij hoort in shock aan hoe klasgenoten Milou en Bas zijn dochter de afgelopen weken hebben getreiterd. Demi smeekt hem niets te doen, anders wordt het alleen maar erger.

Shanti heeft daar minder moeite mee als ze ziet hoe Milou in De Koning gemeen doet tegen Demi en Merel. In een onbewaakt moment trekt Shanti de arrogante tiener naar zich toe en maakt haar pijnlijk duidelijk dat ze hoogstpersoonlijk haar smoeltje zal verbouwen als ze Demi niet met rust laat.

Naderhand voelt Shanti zich vreselijk schuldig: ze was bijna over de schreef gegaan en dat maakt haar mogelijk een slechte moeder. Rik en Julian zijn echter blij dat ze voor Demi is opgekomen. Het heeft alleen niet veel geholpen: Milou staat al snel voor de deur om Demi te bedreigen. Als ze vanaf nu niet precies doet wat ze zegt, schopt Milou hondje Dolly kreupel.

Henk erbij

Henk dacht vorige week handig onder Tiffy’s strenge trainingsschema uit te komen door te doen of hij zijn enkel heeft bezeerd. Hij laat zich lekker verwennen door de overbezorgde Tiffy die zich compleet voor hem uitslooft. Henk vindt al die aandacht prima, maar schrikt als Anton Bouwhuis op de stoep staat. Tiffy had haar vader gebeld om even naar de enkel te komen kijken.

Anton kan niet direct iets vinden, maar raadt Henk aan echt even een foto te laten maken in het ziekenhuis. Tot Tiffy’s verbazing weigert Henk dat: een paar dagen rust en hij is heus wel weer de oude. Al snel komt de aap uit de mouw als Tiffy hem al lopend betrapt op weg naar de koelkast. Om zijn bedrog goed te maken, moet Henk haar de komende dagen op d’r wenken bedienen.

Henk belooft ook zijn leven te beteren en zich strikt aan Tiffy’s schema te houden. Ze houdt hem scherp in de gaten, ook in de buurtsuper als hij stiekem gegrilde kip met knoflooksaus koopt. Tiffy heeft het beste met de oude baas voor en is trots als Henk zijn pedometer laat zien: al ruim 11.000 stappen op 1 dag! Wat Tiffy niet weet is dat Henk zijn kleinzoon Steef betaalt om met de stappenteller rond te lopen.

Linda's medisch debuut

Linda krijgt te maken met Judith Stoof, de patiënte die vorige week al stennis schopte omdat Anton haar maagkrampen niet serieus genoeg achtte voor een diepgravend onderzoek. Ze schrikt als Judith kermend van de pijn in de wachtkamer zit en doet haar best de vrouw te kalmeren. Als Anton eenmaal is gearriveerd, kan Linda het niet laten zich te bemoeien met de behandeling. Dit tot irritatie van Anton, die desondanks open staat voor Linda’s suggestie met meer empathie te reageren op de relatief onschuldige klachten. Anton schrijft Judith pijnstillers voor en laat bloedonderzoek doen om eventuele andere medische klachten uit te sluiten.

Later in de week is het Linda die bij Judith het benodigde bloed moet afnemen. Het is echter Linda’s eerste keer en laat Judith nou ook nog eens als de dood zijn voor naalden. Amir kijkt van een afstandje toe hoe Linda met vallen en opstaan de klus weet te klaren. Met vernieuwd zelfvertrouwen gaat ze naar huis om het goede nieuws aan Anton te vertellen.

Janines operatie

Janine staat een pittige week te wachten als ze zich opmaakt voor haar borstherstellende operatie. Alles is geregeld en Ludo is bij haar, toch valt het idee weer onder het mes te gaan haar zwaar. Ze wil liever niet dat er wederom aan die gewraakte plek gerommeld wordt en revalideren ziet ze ook niet zitten. Maar wat moet dat moet, zelfs als de situatie met Valentijn nog niet is opgelost.

Valentijns meesterplan

Ludo dacht vorige week dat hij voorbereid was op Valentijns plannen voor L’Absence nadat Lydia hem had ingelicht. Maar de tiener blijkt verdraaid vindingrijk. Hij weet ongemerkt huize Sanders binnen te komen om een cruciaal telefoongesprek af te luisteren tussen Ludo en het depot waar het doek wacht op transport.

Gewapend met die informatie doet hij zich al bellend voor als Ludo om zo achter de exacte tijd en de beveiligingsmaatregelen van het transport te komen. Op handige wijze weet Valentijn het depot binnen te glippen en, verkleed als beveiliger, het transport te kapen. Hij rijdt lachend weg met L’Absence in het laadruim. Door de beveiligingsbeelden van het depot ontdekt Ludo dat zijn kleinzoon achter de diefstal zit.

Liefdesvakantie met gevolgen

Vorige week kondigden Daan en Nina een strandvakantie met de kinderen aan. Bing kon op het laatste moment aanhaken, maar vlak voor vertrek blijkt Daan helaas te moeten werken. Hij sluit later aan, waardoor Bing, Nina en de kinderen alvast vooruitgaan. Op het strand laaien oude gevoelens weer op: frustratie en verlangen wisselen elkaar af terwijl het net lijkt alsof ze weer samen zijn.

Daan heeft echter alle vertrouwen in Nina en besluit niet vooraf even te bellen zodat hij iedereen kan verrassen met zijn komst. Hij komt geen moment te vroeg: er speelt weer heel wat tussen Bing en Nina. Zoveel zelfs dat Bing zodra Daan arriveert zich met een smoes uit de voeten maakt. Hij moet dringend stoom afblazen en bokst alle frustratie van zich af.

Ilyas is niet gay

Jojo en Ilyas weten inmiddels dat ze elkaar leuk vinden, maar op romantisch gebied wil het niet vlotten. Tijdens een filmavondje maakt Ilyas zich zelfs snel uit de voeten als Jojo iets probeert. Daags later deelt ze haar onzekerheden met Lucas die vermoedt dat Ilyas misschien wel op mannen valt. Dat ligt immers heel moeilijk bij moslims, zo weet hij nog van zijn tijd met Bilal.

Lucas gaat tegen Jojo’s wensen in poolshoogte nemen in de buurtsuper. Op weinig subtiele wijze probeert hij aan te pappen met Ilyas die ‘m doorheeft en het spel meespeelt. Als Lucas op hoge poten naar CS gaat om te vertellen dat Ilyas met ‘m geflirt heeft, staat Ilyas al snel achter hem om de waarheid te onthullen. Lucas is nijdig dat Ilyas gelogen heeft, maar Jojo is des te blijer. Wel laat hij weten het rustig aan te willen doen op fysiek gebied.

Later in de week toont Ilyas hoeveel hij om Jojo geeft als hij zijn winkel vroegtijdig sluit om wat leuks met haar te gaan doen. Jojo is blij met zoveel interesse, maar weet nog niet hoe ze moet vertellen dat ze diabetes heeft. Ze probeert tijdens een etentje discreet een spuit te zetten, maar Ilyas betrapt haar. Uiteraard schrikt hij er niet van, zijn buurjongen heeft ook suikerziekte. Opgelucht zet Jojo haar spuit en kunnen ze aan tafel.

Amelie maakt het goed

Amelie had nog wat goed te maken met Amir nadat ze hem vorige week woedend in de steek liet omdat hij opkwam tegen Richard van Nooten. Amirs heldhaftigheid deed Amelie inzien dat hij meer voor haar betekent dan een vluchtige sekspartner. Amir moet er even van slikken: na zijn complexe huwelijk met Sjors zit de arts helemaal niet te wachten op nóg een ingewikkelde vrouw, maar Amelie blijkt onweerstaanbaar. Hij neemt haar weer mee naar huis waar ze hun hereniging vieren door op verantwoorde wijze doktertje te spelen.

Valentijn gevonden

Ludo is de rest van de week druk om Valentijn en L’Absence te vinden. Hij gaat zelfs bij Richard van Nooten langs, maar die is net zo verbaasd dat zowel de tiener als het schilderij zoek zijn. Dit schopt Richards eigen plannen danig in de war en hij zet ook zijn mannetjes in om Valentijn te traceren.

Ludo en Leon lijken als eerste succes te hebben als ze ontdekken dat Valentijns mob.ieltje weer aan staat. Ze traceren het signaal naar de Duitse havenstad Kiel. Ludo besluit de politie niet in te schakelen: alleen zo kan hij Valentijn uit de cel houden, hij heeft immers de voorwaarden voor zijn borgtocht al geschonden en het beveiligingsbedrijf heeft aangifte gedaan van diefstal van hun busje. Ludo probeert Valentijn voortdurend te bellen, maar weet niet dat de tiener bewust zijn telefoon achter heeft gelaten in het busje.

En verder: Henk vindt tv-kijken een vorm van mediteren, Nola heeft een unicorn koffer en Saskia scoort een sjoelbak zonder slijtsporen op Vindieverkoop.

Meer over