Spoilers!

Komende week in GTST: Listige loyaliteitskwesties en de make-up misère

3 September 2020 11:10 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Ludo die niet ingreep om de arrestatie van Valentijn te voorkomen.

Valentijns vendetta

Janine kan niet geloven dat Ludo zijn eigen kleinzoon zo in de steek gelaten heeft, maar Ludo lijkt onvermurwbaar. Valentijn is niet loyaal geweest en moet zichzelf er dus maar uit zien te redden. Janine laat het er niet bij zitten en gaat zelf naar het politiebureau waar ze tot haar aangename verbazing ontdekt dat Ludo ondertussen zijn advocaat op de zaak gezet heeft.

Terwijl Valentijn ondervraagt wordt door Daan en wanhopig probeert uit te leggen hoe hij is gemanipuleerd door Richard, is de advocaat bezig hem op borgtocht vrij te krijgen. Als Janine hem mee naar huis neemt, barst de bom tussen Valentijn en Ludo: de puber belooft het Ludo ooit nog eens betaald te zetten.

Ondanks Janines bemiddelingspogingen vertrekt Valentijn uit huize Sanders. Hij probeert in eerste instantie weer aan te pappen met Richard, maar die kan alleen maar lachen om zijn zoveelste puberale plannetje. Van Nooten schoffeert de jonge Sanders en stuurt hem weg. Maar Valentijn is niet voor één gat te vangen.

Hij zoekt contact met huishoudster Lydia die altijd bereid is een luisterend oor te bieden. Hij beweert dat de mensen die achter L’Absence aan zitten bereid zijn Ludo te vermoorden. Hij is al naar de politie geweest, maar die kunnen niks doen en Ludo zou te trots zijn om het schilderij te verkopen, zelfs om zijn eigen leven te redden. Daarom vraagt Valentijn aan Lydia waar het werk is. Ondanks haar beroepsgeheim geeft ze hem de adresinformatie van het depot waar het doek ligt.

Lydia begint echter te twijfelen. Zeker als Valentijn haar later weer benaderd voor een gunst. Ditmaal wil hij dat ze hem een identiteitspasje bezorgd om het depot in te kunnen. Ze stemt in, maar krijgt zoveel gewetenswroeging dat ze diezelfde dag nog naar Ludo gaat om alles op te biechten. Ludo laat direct zijn mensen uitkijken naar Valentijn die meent alles onder controle te hebben.

Amelie in het nauw

Amelie is nog altijd herstellende van haar verwondingen en blij met Amirs goede zorgen, maar hij draaft wel wat door. Als hij doorkrijgt dat ze doodsbang is voor Richard van Nooten besluit Amir ongevraagd de confrontatie met hem aan te gaan. Amir bedreigt de zakenman: als hij Amelie niet met rust laat, staat ‘ie niet voor zichzelf in. Amelie is in shock als ze hoort wat Amir gedaan heeft en vertrekt.

Om haar zorgen te vergeten, giet Amelie zich vol in De Koning. Rik en Shanti maken zich zorgen en ook Saskia schrikt als ze de warrige Amelie aantreft. Met een hersenschudding en medicatie is alcohol het laatste wat ze nodig heeft, maar Amelie wil niets weten van hun goedbedoelde hulp en al helemaal niet van het voorstel Amir in te lichten. Amelie wil het allemaal zelf oplossen, maar stiekem mist ze Amir wel.

Trainen met Tiffy

Henk probeert nog altijd in vorm te komen om mee te kunnen doen met Demi’s voetbaltoernooi. Het valt hem zwaar, maar Tiffy weet raad. Ze haalt de oude baas over om yoga te proberen, maar hij blijkt toch net iets te stram om de posities tot een goede einde te brengen.

Daarom gooit Tiffy het over een andere boeg: ze stelt een intensief trainingsschema voor hem samen inclusief voedingsplan. Henk schrikt van dit strenge regime en gaat over tot een schwalbe: hij doet alsof ‘ie zijn enkel vreselijk blesseert door te struikelen over een stuk speelgoed van Wolf. Voorlopig hoeft hij niks te doen…

Antons onredelijke patiënt

Anton krijgt tijdens het spreekuur te maken met Judith Schoof, een vrouw die meent dat haar maagklachten zo ernstig zijn dat ze direct door moet naar de specialist. Volgens Anton worden haar pijntjes veroorzaakt door een relatief onschuldige darmaandoening die met rust en voldoende vezelrijk voedsel vanzelf afneemt. De dure onderzoeken die ze verlangt zijn wat hem betreft niet nodig. Zelf denkt Judith daar anders over, ze verlaat verbolgen de praktijk.

Nina’s gestrande vakantieplannen

Nina en Daan maken zich op voor een onbezorgde strandvakantie met de kinderen, maar Nola gooit onbedoeld roet in het eten als ze er op staat dat Bing ook meegaat. Nina vindt dat geen goed idee, niet in de laatste plaats omdat ze nog heimelijke gevoelens koestert voor haar ex. Ze probeert samen met Bing uit te leggen waarom papa niet mee kan en de kleine lijkt het te begrijpen. Helaas voor Nina vindt Daan het niet eens een heel gek idee. Hun strandhuisje is groot genoeg, voor de kinderen is het hartstikke leuk én Bing kan zo mooi een avondje oppassen. Ook Bing is best te porren voor het voorstel, waardoor Nina met goed fatsoen niet kan weigeren. Maar met Bing en Daan in één huis krijgt ze het wel zwaar.

Jojo’s onzekerheden

Jojo leert door haar eigen onzekerheid een belangrijke les over Ilyas. Ze schrikt als hij onverwacht op de stoep staat en ze nog in haar badjas loopt zonder make-up. Jojo dwingt Amir te liegen dat ze niet thuis is, maar dat leugentje komt al snel uit als Bing even later in de buurtsuper een boodschap voor Jojo komt doen. Uiteraard ontdekt Jojo weer dat Ilyas weet dat ze gelogen heeft. Als hij niet op haar berichtjes reageert, gaat ze zonder make-up en haarverzorging naar hem toe. Tot haar verbijstering en opluchting vindt hij haar ook prachtig zónder al die opsmuk.

Demi’s make-up misser

Demi’s onzekerheid groeit door de voortdurende pesterijen op school. Nu zou ze er lesbisch uitzien vanwege haar kleding. Ze reageert zich af op Merel die haar zusje in d’r eentje thuis laat afkoelen. Ze maakt van die gelegenheid gebruik om online een aantal make-up lessen te volgen.

Voor de spiegel probeert ze de effecten uit, maar het blijkt nogal heftig en veel. Als Merel thuiskomt, is ze beleefd genoeg niet te lachen. Ze helpt Demi met haar make-up en laat haar wat andere kleding proberen die zeker weten in de smaak zal vallen. Net als Demi volledig in de maquillage haar nieuwe outfit met hakken showt, komen Julian en Saskia thuis.

Ze zijn niet te spreken over deze nieuwe experimentele fase, maar het gaat nog een stapje verder. De Koning organiseert een schoolfeestje voor de onderbouw en Demi wil uiteraard shinen. Dit doet ze met een outfit en make-up stijl die haar minstens 18 doen lijken. Julian vindt dat ze eruitziet als een slet en ook Saskia trekt aan de rem.

Saskia probeert met hulp van Shanti tot Demi door te dringen. Wil ze zich misschien zo kleden vanwege haar mysterieuze vriendje? Demi wil nog steeds niet toegeven dat ze ‘Bas’ heeft verzonnen, maar stemt wel in met Shanti’s aanbod haar make-up en kleding beter op elkaar af te stemmen. Op de avond van het feest lijkt er niks aan de hand: iedereen doet aardig tegen Demi. De volgende ochtend schrikken de Verduyntjes zich echter wild als ze een heftige boodschap ontdekken. Demi’s pesters weten waar ze woont en nu moeten Saskia en Julian zich er wel mee bemoeien.

En verder: Tiffy vindt kaas net zo verslavend als morfine, Linda verlangt naar een momentje alleen met haar doos en NikkieTutorials beleeft haar soapdebuut.

Meer over