Linda's ongelukje

GTST verwerkt blessure Babette van Veen in de serie

1 september 2020 08:38 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
De schrijvers van GTST houden rekening met Babette van Veens langdurige knieblessure. De lopende verhaallijn is aangepast om te verklaren waarom haar personage Linda voorlopig op krukken loopt.

In Goede tijden zomer tijden onthulde Babette onlangs dat ze tijdens de quarantaineperiode lelijk is gevallen toen ze haar hond uitliet. Als gevolg van de val scheurde ze de kruisbanden in haar knie en kon ze lange tijd niet eens lopen.

Van de bank

Toen de opnames weer begonnen, was Babette al voldoende gerevalideerd om zich met krukken voort te kunnen bewegen. Omdat het wel erg zou opvallen als ze zonder reden strompelend door het beeld ging of alleen zou zitten, werd een ongeluk voor Linda bedacht. Tijdens een bezoekje aan Janine probeert Linda na een glaasje wijn op te staan van de bank. In een onbewaakt en ongezien moment ligt ze ineens kermend van pijn op de grond.

Verwondingen

In het ziekenhuis wordt na een foto de schade duidelijk: Linda heeft haar kniebanden verrekt en moet voorlopig op krukken van A naar B. Het is niet voor het eerst dat de makers noodgedwongen de verhaallijn aanpassen vanwege een ongelukje in het leven van de acteurs. Eind 2017 verscheen Amir ineens met fikse gelaatsverwondingen in beeld. Acteur Alkan Çöklü had een scooterongeluk gehad en dat werd in de serie opgelost door Amir een fietsongeluk te geven

Meer over