Steefpiet

GTST omarmt Sint en roetveegpiet

25 november 2021 11:00 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Na jaren de controverse te hebben vermeden, bekennen de makers van GTST kleur. De roetveegpiet doet haar intrede in Meerdijk en de kinderen juichen er geen moment minder om.

Op Videoland is al te zien hoe het soapdorp lekker vroeg Sinterklaas viert in De Koning. Pakjesavond valt dit jaar op zondag, vandaar dat is besloten iets eerder een beroep doen op de goedheiligman.

Corona

Sowieso een plezierige verrassing om Sinterklaas weer te zien in GTST. Vanwege de aanhoudende coronamaatregelen en strenge protocollen werd de feestdag vorig jaar stilletjes overgeslagen. Maar ditmaal zit de bruine kroeg weer vol joelende, zingende kinderen die maar wat blij zijn de man met de mijter te ontmoeten. 

Bartho Braat

De Sinterklaastijd betekent ook dat Bartho Braat weer even op het oude honk is om te transformeren tot welwillende hulpsinterklaas. De soapveteraan heeft vaker de staf ter hand genomen, maar krijgt ditmaal hulp van de eerste roetveegpiet die de serie rijk is. Het pietje lijkt sterk op Steef Verduyn (Tommy van Lent), maar dat kan natuurlijk toeval zijn.

De Sinterklaasaflevering van GTST is op donderdag 2 december te zien bij RTL 4.

Meer over