Oude bekende, nieuw jasje

GTST onthult nieuwe soaphunk

7 augustus 2018 08:13 | soap | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland
GTST telt af naar de start van seizoen 29 met de onthulling van een nieuw castlid, gespeeld door Dorian Bindels die daarmee de overstap van Nieuwe tijden maakt naar de moedersoap.

Fans van de GTST-spinofff weten dat de komst van Dorians personage naar Meerdijk weinig goeds kan betekenen. 

Jan-Jaap is terug

Dorian kwam namelijk in de studentensoap als Jeroen Schols, een nieuwe bewoner van het Utrechtse studentenhuis waar Meerdijkers als Sil Selmhorst (Soy Kroon) en Amy Kortenaer (Holly Mae Brood) wonen. Na enige tijd bleek dat "Jeroen" de nieuwe identiteit was van de gevreesde Jan Jaap. In de cliffhanger van Nieuwe tijden seizoen 2 werd de gestoorde klusjesman uit het raam gegooid. Daar liep hij ernstige verwondingen bij op aan zijn gezicht. Plastische chirurgie gaf hem een nieuw gezicht, maar zijn motieven zijn nog steeds dubieus.

Tiffy

In Nieuwe tijden heeft Jan Jaap een obsessie voor zijn huisgenote Tiffy Koster (Cecilia Adoree) die in de GTST cliffhangerweek ook opdook in Meerdijk omdat ze heeft ontdekt dat Anton Bouwhuis (Joep Sertons) haar biologische vader is. Ook Jan Jaap is hier van op de hoogte, maar hij speelt zijn eigen spel.

Blijvertje

Het lijkt erop dat Dorian voorlopig een vaste rol heeft in GTST, hij was tijdens de Amsterdam Pride prominent te zien op de boot van de soap, ook zong hij mee in de boyband met zijn nieuwe soap-collega's Ferry, Alkan en Everon.

 

CANAL PRIDE!!!!😍❤️❤️#canalpride #hero

Een bericht gedeeld door Alkan Çöklü (@alkantubbies) op

GTST is vanaf maandag 3 september weer te zien.

Meer over