Het belang van L'Absence

GTST onthult waarheid over soapschurk Richard van Nooten

18 mei 2020 19:56 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Richard van Nooten (Edwin Jonker) heeft zich ontpopt als dé nieuwe aartsrivaal van Ludo Sanders in GTST. Daags voor de seizoensfinale blijkt de vork toch anders in de steel te zitten.

Sinds zijn introductie in de serie doen de makers er alles aan om Edwin Jonkers personage neer te zetten als de nieuwe soapschurk bij uitstek. 

Rivaliteit

Richard van Nooten doet zich voor als vermogend kunsthandelaar die over lijken gaat en voor niets en niemand bang is, zelfs niet voor Ludo. De enige reden dat hij nog in Meerdijk rondhangt lijkt zijn vete met de oude Sanders te zijn, die zelfs zo ver gaat dat hij diens kleinzoon Valentijn bij de rivaliteit betrekt. 

L'Absence

De vete ontstond toen Ludo op slinkse wijze Richard te slim af was en het doek L'Absence voor zijn neus wegkocht op een online veiling. Van Nooten bleef opvallend belangstellend in het werk en nu blijkt waarom. 

Abu Dabi

In de Rozenboom wordt Richard tot zijn schrik ineens geconfronteerd door een man met een Midden-Oosters uiterlijk. Hij heeft maar een simpele vraag voor hem: waar blijft L'Absence? Zijn opdrachtgevers in Abu Dabi worden onrustig. Als Richard het werk niet weet te bemachtigen, is hij zijn leven niet zeker.

Dit gaat in de dagen tot de GTST seizoensfinale op donderdag 28 mei voor bloedstollende momenten zorgen tussen Van Nooten, Valentijn en Ludo die alvast zijn meest ijzige close up blikken heeft geoefend.

Meer over