Besluit al in juni

GTST ontslaat Ferry Doedens

4 augustus 2020 13:25 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Het is over en uit voor Ferry Doedens bij GTST. De makers van de soap hebben de 30-jarige acteur definitief de wacht aangezegd nadat hij voor de tweede maal openlijk lak had aan de coronamaatregelen.

Een woordvoerder van RTL bevestigt vandaag aan RTL Boulevard dat Ferry Doedens is ontslagen bij Goede Tijden Slechte Tijden. "Ferry Doedens gaat GTST verlaten. Er is de afgelopen periode een situatie ontstaan die voor alle partijen een lastige werkrelatie tot gevolg had. Hierdoor hebben EndemolShine en RTL samen met Ferry eind juni in goede harmonie besloten om de samenwerking te beëindigen", aldus de woordvoerder.

Geen nieuwe Lucas

Fans van GTST hoeven niet direct afscheid te nemen van Ferry, hij blijft volgens de woordvoerder nog een tijd te zien. "Ferry draait nog tot eind november, zodat de makers het verhaal van Lucas Sanders tot een mooi einde kunnen brengen. De rol van Lucas Sanders wordt niet gerecast en we zijn hem dankbaar voor de rol die hij de afgelopen jaren heeft neergezet."

Pride met Gordon

Show-deskundige Guido den Aantrekker vertelde in de maandaguitzending van Shownieuws al over het hardnekkige gerucht dat Ferry ontslagen zou zijn bij GTST na een wel heel intiem weekend dat hij deelde op social media. Zo werd hij tijdens een Gay Pride feestje knus knuffelend op de gevoelige plaat vastgelegd met Gordon. Ferry deelde het kiekje op zijn Instagram, maar inmiddels is dit beeld verdwenen. 

Naar nu blijkt is de acteur al voor deze foto ontslagen.

Ferry en Nuno

In datzelfde weekend deelde Ferry een post van hem en zijn ex-vriend Nuno die na een verblijf in het buitenland terugkeerde naar Nederland. Op Schiphol vielen de twee elkaar in de armen, mét mondkapjes. Maar ook deze openlijke uiting van intimiteit zou niet goed gevallen zijn bij de makers van GTST waar de coronamaatregelen uiterst streng nageleefd worden om überhaupt te kunnen werken aan de soap. 


Non-actief

Om die reden werd Ferry in juni al twee weken op non-actief gesteld. Hij verklaarde toen openlijk in de podcast van Eddy Keur al 'acht weken gewoon met iedereen te hebben geknuffeld'. Nu hij zich opnieuw niet aan de regels heeft gehouden lijkt de maat vol.

Reactie Ferry Doedens

In een reactie laat Ferry via Instagram weten dat hij verdriet heeft van de beslissing. "De situatie rond Corona is mij niet de koude kleren gaan zitten, waardoor ik de laatste tijd niet echt lekker in mijn vel zit. Dat heeft erin geresulteerd dat ik een aantal afspraken niet ben nagekomen. Ik snap dat het voor mijn werkgever een lastige situatie is geweest."

Meer over