COVID in soapland

GTST overweegt coronaverhaallijnen

24 april 2020 08:44 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL XL
Mogelijk maakt het coronavirus ook z'n opwachting in Meerdijk. RTL en de makers van GTST overwegen of het zinnig is de pandemie aan bod te laten komen in de soap.

RTL directeur Peter van der Vorst onthulde in M dat er momenteel druk wordt overlegd met de scenarioschrijvers over de vraag of er plaats is voor corona in de serie.

Weerspiegeling

Volgens Van der Vorst heeft het voor- en nadelen. GTST is altijd een weerspiegeling van de maatschappij geweest, om die reden zou het logisch zijn de pandemie niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. Aan de andere kant merkt Peter ook op dat er maanden tussen het moment van opname en uitzending zit. Tegen die tijd zitten kijkers wellicht allang niet meer te wachten op mondkapjes en alle andere gevolgen van de anderhalve meter maatschappij. 

Ebola

Het zou hoe dan ook niet voor het eerst dat Meerdijk getroffen wordt door een dodelijk virus. In 2012 kreeg het soapdorp te maken met een ebola uitbraak dat voor totale paniek en enkele doden zorgde, waaronder Lucas' grote liefde Edwin

Meer over