Geen oude bekende hulpsint

GTST pakt Sinterklaas dit jaar totaal anders aan

29 november 2022 18:07 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
De makers van GTST pakken dit jaar alles behalve uit met pakjeavond. In Meerdijk wordt de verjaardag van de goedheiligman op kleine schaal gevierd.

Op Videoland is al te zien hoe de verschillende families in het soapdorp zich opmaken voor pakjesavond. In tegenstelling tot eerdere seizoenen is er geen grote, centrale viering in De Rozenboom, Boks of De Koning. Iedereen viert 't gewoon thuis, maar helemaal vlekkeloos verloopt het niet.

Oorlog bij de familie Sanders

Om te beginnen met de familie Sanders: Manu, Max en zelfs Nola hadden zich verheugd op een viering bij opa Ludo en oma Janine. De cadeautjes en de gedichten lagen al klaar, maar toen ontdekten Nina en Bing dat Nola indirect door Ludo gewond is geraakt. Hij had de politie vals bewijsmateriaal geleverd waardoor ze een inval deden bij de familie De Bever waar Nola en haar schoolvriendinnen toevallig op dat moment een slaapfeestje hadden. Het incident liep uit de hand en Nola raakte fiks gewond aan haar oog.

De kleinste Sandersjes hebben zin in de Sint
De kleinste Sandersjes hebben zin in de Sint

Nina en Bing hebben geen zin om mooi weer te spelen en maken rechtsomkeert om thuis de feestavond te vieren. Alleen Janine is nog welkom, de gedichten die Ludo heeft gemaakt worden ongelezen verscheurd door Nina. Maar alle ellende maakt Nola niet minder blij met haar cadeautje: een supergrote luxe zonnebril waardoor haar verbrijzelde oogkas minder opvalt.

Nola is net als haar moeder dol op designerspulletjes
Nola is net als haar moeder dol op designerspulletjes

Hulpsint 

Bij de familie Verduyn worden er lootjes getrokken en surprises gemaakt. Steef (Ingmar) had zelfs een hulpsinterklaas met Piet gehuurd om het heerlijk avondje op te vrolijken. Helaas moeten die door ziekte op het laatste moment verstek laten gaan. Opa Henk (Johnny Kraaijkamp) en buurtsupermedewerker Pim (Nando Liebregts) vallen op het laatste moment in. 

Henk debuteert als Opaklaas
Henk debuteert als Opaklaas

Dat gaat allemaal best aardig. 'Opaklaas' heeft voor alle Verduyntjes wel een stichtelijk woordje. Maar de avond eindigt in een gruwelijk drama als Steef uit het niets in elkaar zakt. Niemand lijkt te weten wat er met hem aan de hand is. 

Sinterklaas wordt Steef teveel
Sinterklaas wordt Steef teveel

Bartho Braat

Met Johnny Kraaijkamp als goedheiligman lijkt het er dus op dat soapveteranen Bartho Braat en Wilbert Gieske dit jaar de GTST-set stilletjes voorbij rijden. In het verleden kwam één van de twee acteurs altijd even terug in de begindagen van december om de man met de mijter te vertolken. 

Meer over