Multicamera

Zo gaat het nieuwe GTST eruit zien

23 maart 2021 08:59 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
De eerder aangekondigde restyling van GTST gaat eind maart definitief in. De eerste veranderingen zijn al zichtbaar in de soap.

RTL-directeur Peter van der Vorst kondigde vorig jaar aan dat GTST in het voorjaar een andere 'look & feel' zou krijgen. Op Videoland is al te zien hoe RTL en productiebedrijf EndemolShine de soap een opfrisbeurt hebben gegeven.

Filmisch

Vanaf maandag 29 maart is GTST nieuwe stijl op de buis. Het verschil valt direct op: de traditionele, krappe en overwegend donker verlichte soapsets zijn verdwenen. De serie oogt opeens wijds, de plafonds zijn in beeld en er worden tal van filmische camerahoeken gehanteerd. Zelfs close-ups en een zoom-in behoren ineens tot de mogelijkheden in Meerdijk.

Kerstvakantie

Een woordvoerder van RTL licht toe dat er vanaf heden met twee camera's gedraaid wordt. Hierdoor is er tijdens de montage meer keuze uit materiaal waardoor er een gevarieerd beeld ontstaat. Het blijkt een idee vanuit de makers die tijdens de kerstvakantie uitgebreid hebben geoefend om de nieuwe manier van werken onder de knie te krijgen. 

Meer over