Spoilers!

Komende week in GTST: Meervoudige manipulaties en de riskante rendez vous

18 Maart 2021 17:24 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Shanti die Daan niet in de steek wilde laten nadat de rechter Louise bij haar en Rik had geplaatst.

Eerlijkheid loont

Shanti heeft begrip voor Daans positie en laat zich niet wegjagen. Ze hebben voor het eerst een eerlijk gesprek over zijn angsten. Hij vreest dat Louise denkt dat ze door haar vader in de steek is gelaten en dat iedereen nu aanneemt Shanti de mama van Louise is. Shanti belooft te overwegen Daan buiten de afspraken om zijn kind te laten zien. Ze zwijgt er zelfs over tegen Rik.

Later in de week besluit Shanti discreet met Louise langs te komen in het Paleis. Daan is dolblij zijn dochter weer in de armen te kunnen sluiten en kan maar moeilijk afscheid nemen. Hij weet Shanti daarom over te halen gezellig pannenkoeken te blijven eten.

Ze belt Rik met een smoes op dat ze na het eten thuiskomen, wat zijn verdenkingen dat er iets speelt alleen maar voedt. Rik is bang dat ze hem niet meer wil. Dat hij juist nu een romantisch etentje had geregeld als ze afbelt helpt niet mee.

Henks dames dilemma

Henk zit met een probleem nu hij met Lydia is en toch nog gevoelens voor Laura heeft. Zeker nu Lydia zo overheersend blijkt, verlangt hij naar vrijheid. Hij beweert buikgriep te hebben om ongestoord met Rik en Steef voetbal te kunnen kijken, maar de dames staan toch op de stoep.

Laura heeft direct door wat er speelt en wil zo snel mogelijk weg, maar Lydia schiet meteen in de verzorgende moederrol tot hilariteit van de rest. Henk moet een kopje van haar kippensoep eten en dan direct onder de wol. Als Laura en Lydia eenmaal weg zijn, biecht Henk zijn dilemma op. Hij wil Lydia niet kwetsen, maar vindt Laura inmiddels toch echt leuker. Rik heeft een simpel advies: eerlijk zijn.

Dat is Henk ook van plan, maar als hij zijn moed bijeen heeft geraapt tijdens een lunch met Lydia in de Rozenboom heeft ze voordat hij het kan uitmaken een grote verrassing: ze heeft een kamer geboekt en is eindelijk klaar om seks met hem te hebben.

Henk appt in paniek met Steef die denkt dat er wat is met zijn opa. Samen met Laura gaat hij naar De Rozenboom waar Henk inmiddels alles uit de kast heeft gehaald om niet mee naar boven te hoeven.

Henk kan het Lydia niet vertellen en beweert dat hij niet met haar naar bed kan vanwege het buikgriepje waar hij eerder in de week mee kampte. Later die dag is hij wel eerlijk tegen Laura: hij wil háár. Nog voordat Laura daar op kan reageren verschijnt Lydia ten tonele. Ze denkt dat Laura de reden is voor Henks gekke gedrag, maar Laura dwingt Henk om eerlijk te zijn tegen zijn vriendin. Met horten en stoten maakt Henk het uit.

Lydia rent verdrietig weg en Laura stuurt Henk achter haar aan. Ze schrikt echter als hij terugkomt met rozen en haar opnieuw de liefde verklaart. Ze is er niet van gediend: Lydia is een vriendin van haar en dit kan echt niet. Laura laat Henk en de bloemen achter en gaat naar Lydia die aan het werk is in huize Sanders maar haar tranen amper kan bedwingen. De twee maken het goed en gaan met goedkeuring van Janine samen een borrel drinken.

Uit rijden met Indra

Janine zet haar plannen met Indra door.  De ex van Richard moet een sleutelrol spelen in haar wraakactie. Onder het mom van een interview hoort ze haar uit over d’r slecht betaalde werk en haar privéleven. Als ze hoort dat Indra van paardrijden houdt, meent Janine beet te hebben. Ze nodigt haar uit in de familiemanege om gezellig te komen rijden. Indra accepteert het aanbod en staat daags later ’s morgen voor huize Sanders.

Als Lydia haar heeft binnengelaten, kijkt Indra haar ogen uit. Maar ze is ook direct tegen Janine: wat wil de vrouw van een vermogend man als Ludo Sanders van een simpele serveerster? Janine kletst zich er met een smoesje uit. Het is een goedbedoelde, impulsieve actie.

Uiteindelijk hebben ze een leuke middag, maar het pakt alsnog verkeerd uit. Alle weelde in huize Sanders is een indirecte herinnering voor Indra aan het luxe leven dat ze verloren is. Ze verlaat de villa verdrietig. Janine overlegt met Ludo over hun volgende stap. Ze weet nog steeds zeker dat Indra de ingang is, maar Ludo is het beu. Hij eist dat ze het vanaf nu aan hem overlaat: hij is samen met Leon bezig met een nieuw plan.

Prentproblemen

Leon heeft namelijk discreet een prent in de archieven van het veilinghuis geplaatst. Het werkje lijkt oud en kostbaar, maar is een zorgvuldige vervalsing. Dat heeft Richard niet door als hij het stuk ontdekt en direct geld ruikt. De afbeelding lijkt op een onontdekt stuk van een Japanse meester. Als ze dit veilen, levert het een fortuin op!

Tussen de bedrijven door zet het stel ook de planning van hun bruiloft voort. Ook al komen er amper gasten, het stel wil ’t beste van het beste. Billy laat het kiezen van de bruidstaart aan haar aanstaande over, maar ze staat er wel op dat hij gezellig kennis gaat maken met Shanti. Wat er ook gebeurt, Billy wil haar dochter bij de huwelijksvoltrekking.

Ook besluit Billy dat Nina haar trouwjurk moet ontwerpen. In eerste instantie weigert ze uit principe, maar ze gaat overstag als ze Billy’s redenen hoort: De Palma wil de allerbeste en, belangrijker nog, geld speelt geen rol.

Demi’s waarheid komt uit

Terwijl Saskia wat broodnodige aandacht schenkt aan Merel, zit Julian met hun hoogzwangere dochter Demi in de maag.

Hij schrikt als Demi besluit een schoolvriendin thuis uit te nodigen. Ze hadden immers afgesproken haar zwangerschap stil te houden. Maar Demi laat Femke toch komen en is eerlijk: nee ze is niet ziek, ze is thuis van school omdat ze een kindje krijgt. Een kindje dat ze na de geboorte afstaat. Julian vraagt of Femke het nieuws voor zich houdt en dat vindt ze geen probleem.

De volgende ochtend blijkt Femke toch alles op Smoellaria gedeeld te hebben, inclusief selfie met Demi en haar groeiende buik. Femkes volgers veroordelen Demi’s keuze haar kindje af te staan met felle bewoordingen.

De volgende dag gaat het nieuws dat Demi zwanger is als een lopend vuurtje door Meerdijk. Zelfs Linda weet er dankzij Smoellaria van. Saskia schrikt zich rot als ze haar met het nieuwtje confronteert, maar Linda en Anton troosten haar. Het komt allemaal goed.

Daar zorgt Julian wel voor: hij loopt samen met Demi in CS Femke en haar vriendinnen tegen het lijf. Julian kan het niet laten Femke op haar post aan te spreken. Ze voelt zich vreselijk schuldig en haalt het bericht direct offline. Demi gaat het gesprek aan Femke en de andere meiden en licht haar beslissing de baby af te staan toe. Het inspireert de tieners om Demi te interviewen voor de schoolkrant en Julian is zo onder de indruk van zijn dochter dat hij naar het adoptiebureau gaat en de stiekem gemaakte afspraak terugdraait.

Na de geboorte mag Demi haar kindje wat hem betreft direct afstaan. Als hij dit eenmaal thuis vertelt, barst de bom. Demi voelt zich verraden en ook Saskia snapt niet hoe hij dit achter haar rug heeft kunnen doen.

Linke Leon

Aan het eind van de week schakelt Janine buiten Ludo om Leon in. Hij krijgt de opdracht Indra in hun kamp te krijgen. Zijn eerste stap is haar wanhopig genoeg maken dat ze openstaat voor Janines plannen. Hij gaat naar het eetcafé waar ze werkt en zorgt ervoor dat zijn telefoon in haar tas terechtkomt. Indra wordt op staande voet ontslagen.En verder: Ilyas wil serieus genomen worden door Bing en heeft daar Jojo voor nodig, Rik geeft 119 euro uit aan rauwe vis en Richard en Billy kiezen voor een bruidstaart van bittergarnituur.

Meer over