Op wereldreis...

GTST-ster kondigt vertrek uit Meerdijk aan

25 mei 2018 15:21 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Meerdijk moet het binnenkort met een klusjesman minder doen. Sjoerd Bouwhuis heeft plannen om het soapdorp voor onbepaalde tijd te verlaten.

Op Videoland is al te zien hoe Sjoerd (gespeeld door Guido Spek) zijn op handen zijnde vertrek introduceert bij zakenpartner Noud (Ruud Feltkamp).

Nieuwe partner

Sjoerd en Noud begonnen eerder dit jaar samen een klusbedrijf, maar Sjoerd is stilletjes op zoek naar een vaste vervanger voor zichzelf. Om die reden is hij uitermate kritisch op alle sollicitanten die de revue passeren en wil hij ook niet teveel grote klussen aannemen: zonder opvolging kan Noud het vele werk immers nooit alleen aan. 

Wereldreis

Sjoerd is al enkele weken bijzonder impulsief en bij vlagen ontoerekeningsvatbaar. Zijn besluit te vertrekken uit Meerdijk hing al een tijdje in de lucht: eerder wilde hij al weg toen z'n verloofde Aysen na een relatiecrisis zijn toenaderingspogingen afwees. Nu is hij van plan met Aysen een wereldreis te gaan maken zodra ze getrouwd zijn, een reis die niet een paar weken of een maand gaat duren maar die volgens Sjoerd lang, zo niet voor onbepaalde tijd zal zijn. Uiteraard kunnen plannen altijd veranderen, zeker bij een wispelturig individu als Sjoerd.

Late Lente

Fans vreesden al dat acteur Guido Spek de serie zou verlaten nadat onlangs bekend werd dat hij een hoofdrol heeft in de nieuwe theatervoorstelling Late Lente. Spek schittert als jonge pianist naast Ellen Pieters die als oudere zangeres gevoelens voor haar begeleider krijgt. Late lente gaat half september in première. Eerder combineerde Spek al muzikale uitstapje met zijn rol in GTST, zo speelde hij in 2017 in de Sondheim musical Into the woods. Of het weer lukt zijn buitensoapse activiteiten te combineren met de serie zal blijken.

Lees ook: Marjolein Keuning verliet wél de serie om fulltime op de planken te staan.

Meer over