'Ik mis het werken op de set'

Cecilia Adorée open over gedwongen GTST-exit

9 maart 2021 09:08 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Cecilia Adorée verlaat GTST vanavond samen met Ferry Doedens. De actrice heeft inmiddels vrede met het vertrek dat niet geheel vrijwillig blijkt.

Cecilia liet via een vragenrondje op haar Instastories doorschemeren dat de wereldreis van Tiffy en Lucas alles behalve haar idee was. Toch had ze er al snel vrede mee. 

Weemoed

Adorée speelt Tiffy Koster al sinds mei 2016 toen ze begon in Nieuwe tijden. Ze kijkt met weemoed terug op haar tijd bij de GTST spin-off: "Bij Nieuwe tijden hadden we heel lang geen eigen kleedkamers, waardoor we eigenlijk altijd in één ruimte zaten te chillen of met de hele groep op de set waren. GTST is volwassener, maar individueler, dat heeft z'n voor- en nadelen." 

Weinig te doen

Eén van die nadelen voor Adorée was dat Tiffy in Nieuwe tijden een centrale rol speelde, terwijl ze in GTST genoegen moest nemen met een bescheiden bijrol  Daar is ze ook eerlijk over: "Qua spelen beleefde Tiffy elke week ongeveer zoveel als ze nu in 3 maanden bij GTST deed."

Ontslag

Om die reden had Cecilia er al snel vrede mee toen ze te horen kreeg dat Tiffy uit de soap zou verdwijnen: "Omdat ik met de rol van Tiffy in mei 2016 begon en ze niet zoveel meer beleefde, vond ik nieuwe dingen gaan doen al snel helemaal prima. Anders doet het 't personage/de rol (en óók meelf) te kort." Wel geeft ze aan haar collega's te missen en best nog wel een spannende verhaallijn gewild te hebben.

Tiffy = Cecilia

Adorée gaf op Instagram ook antwoord op de vraag in hoeverre ze op de zweverige, alternatieve Tiffy leek. "De overeenkomsten werden in de loop van de jaren steeds meer en dat vond ik weleens lastig. Van een bepaalde levenshouding tot reiki tot familieopstelling tot yoga, tot meditatie: ik heb 't allemaal zelf ook geprobeerd."

Definitief

Niets is definitief in soapland, toch is Cecilia wel duidelijk over de kansen dat ze ooit nog terugkeert in GTST: "Ik vind vijf jaar lang een lange tijd om (af en aan) één rol te spelen, hoe leuk die rol ook is. Je blijven ontwikkelen en zoveel mogelijk uit het (werkende) leven halen vind ik ook héél belangrijk.'

Meer over