Huilen bij de euthanasie van Olivier in GTST

27 januari 2017 20:20 | soap | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

In de meeste tv-series is euthanasie zeldzaam, zeker als de persoon in kwestie nog in de bloei van zijn leven is. Bij GTST werd afscheid genomen van Olivier en daarbij hield vrijwel niemand het droog.

Hij heeft niet de primeur, die dubieuze eer valt ten beurt aan Hennie Bolman, de aanstaande van Govert Harmsen (Wik Jongsma) die seizoenen eerder het tijdige voor 't eeuwige verruilde door een bedwelmend drankje te nuttigen. Ook dat leverde meer dan dramatische beelden op.

RIP Olivier

Een sterfgeval is altijd treurig, zeker als de persoon nog zo jong en vitaal is. Wat dat betreft oogde Olivier Lievens (Ziggy Knel) verrassend fit voor iemand wiens laatste half uurtje had geslagen. Dat maakte de kanker waar hij mee kampte echter niet minder ongeneeslijk. De nuchtere realist besloot niet af te willen takelen en koos bewust voor euthanasie, slechts een paar dagen na zijn huwelijk met Sam Dekker (Stijn Fransen). Half Meerdijk kwam afscheid nemen voordat Olivier het drankje innam dat zijn nog zo jonge leven op tragische wijze zou beeïndigen.

De kijkers bereidden zich al voor op het ergste.

Afbeelding

Vredig ingeslapen

Zijn laatste momenten bracht Olivier, die pas in november zijn intrek in het soapdorp nam, door met zijn vrouw Sam die zich manmoedig door de laatste momenten heen sloeg en beloofde hem nooit te zullen vergeten. Daarna zakte hij weg om vredig in te slapen op de bank. Daarna vloeiden de tranen rijkelijk. Niet alleen in GTST, maar zeker ook thuis.

Cynisch

Maar natuurlijk stikt het ook van de cynici thuis voor de buis. En die mensen krijg je echt niet gek met de soap-euthanasie van een sympathieke krullenbol.

En er zijn gelukkig ook hele praktische kijkers die de realiteit niet uit het oog verliezen.En daar vallen Ziggy en Stijn ook onder...

 Afbeelding

Meer over