Ludo was bijna foetsie

'Jaloerse Erik de Vogel saboteerde verhaallijn GTST'

29 augustus 2019 13:56 | soap | Door Irma Tomas

© Geert de Lange
In het blad Revu staat deze week een fantastisch en bizar verhaal over Erik de Vogel die het niet trok dat zijn (tv-)echtgenote Janine een affaire kreeg met Rik. De affaire liep zo hoog op dat Ludo bijna uit de soap werd geschreven.

Het gaat om een verhaallijn van een jaar of drie geleden toen Janine (Caroline de Bruijn) troost zocht in de armen van Rik (Ferri Somogyi). Zoals journalist Ralph Schippers terecht opmerkt, had Janine al eerder affaires, maar met deze had Erik de Vogel het om onduidelijke redenen zo moeilijk dat hij en echtgenote Caroline de Bruijn hoofdschrijver Pia Blanco dringend verzocht die hele affaire te schrappen. Daar voelden Blanco en uitvoerend producent Rohan Gottschalk niets voor en dus doken Janine en Rik gewoon met elkaar het bed in. 

Bitch

Dat liet Erik de Vogel niet op zich zitten. Tijdens de scènes met Rik en Janine was hij steevast in de buurt om een oogje in het zeil te houden, hij kwam meerdere malen met andere verhaallijnen op de proppen waarin Rik en Janine niets meer met elkaar te maken zouden hebben en wordt ervan verdacht een post-it met het woord 'bitch' op de deur van het kantoor van Blanco te hebben geplakt. 

Ludo weg

En dan nog is het niet klaar. Tijdens de cliffhanger werd Janine bijna vermoord door seriemoordenaar Hein Lissenberg. In het script stond dat ze op het nippertje gered zou worden door Rik. Maar Erik eiste ook een rol voor Ludo in die scène (die hij ook kreeg). Blanco had inmiddels tabak van de situatie en begon aan een verhaallijn waarbij Ludo alles zou verliezen om uiteindelijk naar een ver buitenland te verkassen. Dat laatste kreeg ze er niet door, maar Ludo zou het nog behoorlijk lang moeilijk hebben in GTST

Meer over