Spoilers!

Komende week in GTST: Bars-bitse bokkenpruiken en de canailleuze chantageslag

29 November 2019 20:32 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Janine die van Ludo wilde weten of hij haar het gebruik van zijn villa aanbood omdat hij nog gevoelens voor haar heeft.

Ludo's verhuisdag

Tot Janines teleurstelling houdt Ludo het puur zakelijk: natuurlijk voelt hij voor Janine, maar vooral omdat ze de moeder van zijn kind is. Ondanks die indirecte afwijzing accepteert ze zijn aanbod om tijdens haar chemotherapie in alle rust aan te sterken in de villa. Ludo vertrekt met Valentijn naar De Rozenboom waar het stel al snel met elkaar in de clinch ligt. Ludo wil niet dat Valentijn zich te buiten gaat in het vijfsterren hotel, maar de koppige Valentijn neemt het er lekker van met roomservice en een luxe high tea. Als Ludo hem de rekening zelf laat betalen, wordt Valentijn boos en besluit hij te vertrekken. Eerst klopt hij bij Nina aan, maar Bing wijst hem de deur. Ook het Paleis zit vol. Ludo verwacht dat zijn kleinzoon met hangende pootjes terugkeert, maar hij komt juist zijn spullen halen om te vertrekken… en liegt dat hij in het Paleis verblijft.

Nina's neerwaartse spiraal

Nina’s humeur zakt ondanks een intieme rendez vous met Daan aan het begin van de week tot een dieptepunt. Ze voelt zich onbegrepen, is boos om de kleinste dingen en gedraagt zich als een onredelijke diva. Bing is haar gedrag zat en laat zelfs het woord scheiding vallen, daar raakt ze weer zo overstuur van dat ze zelfs Daans avances afslaat en ook nog eens uitvalt naar haar vader die z’n prinses alleen maar probeerde te troosten.

Nina wil eigenlijk uithuilen bij haar moeder, maar ze wil Janine niet onnodig belasten nu ze zich opmaakt voor de eerste chemotherapie. Toch kan ze het niet laten om na haar ruzie met Bing d’r moeder te appen met de vraag of ze bij haar mag slapen. Tot Nina’s irritatie heeft Janine ook haar nieuwe beste vriendin Eva uitgenodigd te blijven logeren. Nina vindt Eva’s cynische, bikkelharde opvattingen maar niks en vermoedt dat ze iets kwaads in de zin heeft, maar vindt geen bijval voor die verdenkingen.

Janines goede voornemens

Het vooruitzicht van chemotherapie maakt Janine nerveus en ongerust. Ze besluit dat ze in topconditie moet komen om de behandelingen beter aan te kunnen en gooit alles radicaal om. Ze gaat gezond eten en roept de hulp in van Rik om haar als personal trainer te begeleiden. Rik schrikt als hij de ware reden hoort van Janines nieuwe sportkick: ze is het vertrouwen in haar lichaam verloren door de tumor en wil hulp. Hij laat alles vallen om zijn vriendin te helpen.

Al dat gesport is prima, maar Eva heeft een eigen kijk op de zaak. Jezelf suf sporten of martelen met een streng dieet gaat je niet gelukkiger maken. Janine is op één stom klontje cellen na gezond en moet vooral genieten. De vriendinnen gaan daarom lekker aan de wijn en smullen van de garnalenkroketjes van De Rozenboom voordat ze samen naar huis gaan. Janine biedt Eva aan om bij haar te blijven logeren: er is plek zat en als lotgenoten kunnen ze elkaar steunen. Janine schrikt de volgende ochtend even als Eva zonder pruik aan het ontbijt verschijnt, maar de harde realiteit van haar kale chemohoofd brengt de twee wel nader tot elkaar.

Shanti slaat toe

De ontluikende relatie tussen Shanti en Rik belandde vorige week door een misverstand op een dood spoor. Volgens Rik zou het niet voldoende “knetteren” tussen hen. Daan denkt daar anders over en regelt een herkansing tussen het stel, deels om Rik af te leiden van het feit dat ‘ie nog steeds met Nina bezig is. Shanti besluit voor Rik thuis te koken en ditmaal zonder allergie opwekkende schaaldieren. Ze is diep teleurgesteld als hij vlak voor aanvang afbelt omdat hij met Janine zit. Teleurstelling slaat om in boosheid als ze opvangt dat Janine en Rik exen van elkaar zijn. Op hoge poten gaat ze naar Boks om hem de waarheid te zeggen. Maar als Janine uit de doeken doet wat haar mankeert, is alle kou tussen Shanti en Rik uit de lucht. Een hartstochtelijke zoen is het gevolg.

Billy's verbouwingsblues

Billy gaat een stap verder met haar plannen om De Koning te gebruiken voor haar witwaspraktijken. Ze stelt Shanti voor aan een “hele betrouwbare” aannemer die voor een zacht prijsje de kroeg wil verbouwen. Wat Billy betreft moet er een hele nieuwe keuken komen, ook de bedradingen moeten vervangen worden en als ze toch bezig zijn pakken ze ook het appartement boven het café aan. Shanti vindt het allemaal niet nodig, maar Billy is gewiekst genoeg om de stroom uit te laten vallen zodat Shanti toch overstag gaat met de verbouwingsplannen.

Daan krijgt echter lucht van de plannen en richt zijn aandacht weer op Billy en haar praktijken. Hij doet wat research naar de aannemer en als hij hoort dat Shanti gebruik maakt van Billy’s boekhouder, weet hij genoeg. Zelfverzekerd als hij is, confronteert hij De Palma met zijn bevindingen. Hij is bereid zijn mond te houden tegen Shanti en de autoriteiten, mits Billy er voor zorgt dat hij z’n baan als rechercheur terugkrijgt inclusief fikse geldsom voor zijn discretie. Billy ontkent alles en bedreigt hem indirect, maar bindt in als ze doorkrijgt dat Daan serieuze maatregelen heeft getroffen waardoor alles alsnog naar buiten komt als hem iets overkomt. Daags later spreekt ze met hem af, vergezeld door twee handlangers. Ze willigt al zijn eisen in, maar wijst Daan erop dat hij niet moet proberen haar opnieuw af te persen, anders weten haar mannetjes Louise te vinden.

Het afvoerpuckje

Puck is nog altijd geobsedeerd door het idee dat ze Daan terug moet winnen. Ze besluit deze week zelfs een gigolo te huren voor een romantische fotoshoot die ze op Smoellaria kan posten in de hoop Daan zo jaloers te maken. Tiffy vindt het een slecht plan, al was met maar vanwege de negatieve energie die om de gigolo’s heen hangt. Jojo steunt Puck echter, dus de shoot komt er. Maar Daan kijkt er recht doorheen en maakt Puck weinig subtiel duidelijk dat hij niks meer met haar van doen wil hebben. Tiffy is verbaasd dat Puck zo vasthoudend is, tot ze de ware reden hoort: al haar hele leven is Puck afgewezen of als laatste ergens voor in aanmerking gekomen. Ze kan en wil niet meer verliezen, dat doet teveel pijn. Maar liefde laat zich niet dwingen.

Linda's nieuwe hobby

Vorige week kregen Anton en Linda felle ruzie over de bestemming van hun garagebox. Nu Rover er niet meer woont, wilde Anton er een heuse ‘man cave’ van maken, maar Linda wilde de ruimte intact laten mocht haar zoon ooit terugkomen. Anton besloot de garage echter toch te verbouwen, tot woede van Linda die zelfs dreigt de politie te bellen. Als dat niet werkt, gooit ze het over een hele andere boeg door de man cave te decoreren tot een girl cave. Als Anton zo nodig privacy wil, dan gaat zij lekker in de garage zitten.

Al die gekkigheid leidt uiteindelijk tot een bekentenis: Linda weet niet meer wie ze is nu ze voor het eerst zonder haar kinderen moet leven. Ze is ernstig op zoek naar een doel in het leven naast werk en haar huwelijk. Anton stelt een hobby voor, maar da’s makkelijker gezegd dan gedaan. Later in de week neemt Linda samen met Laura en Sjors een proefles schermen. De dames vermaken zich, maar Linda is drukker met de problemen van Sjors aanhoren dan dat ze haar floret hanteert. Sjors voelt zich enorm gesteund en dat brengt Linda op een idee voor een nieuwe tijdsbesteding.

Lana's dilemma

Nu Bobby weet wie Amir werkelijk is, ontbreekt ieder spoor van hem. Amir is bezorgd, tot verbazing van Sjors die juist blij is dat ze van hem af zijn. Maar niemand is echt blij met Sjors, ook Lana niet die heimelijk verliefd is op Bobby en nog stiekem sms contact met hem onderhoudt. Bobby haalt Lana over om ’s avonds na sluitingstijd af te spreken in CS. Ze denkt dat hij haar wil zien omdat ‘ie gevoelens voor haar heeft, maar het blijkt dat Bobby vooral is gekomen om CS leeg te roven met zijn vrienden. Lana stribbelt tegen, maar om een goede beurt te maken staat ze de roof toe.

Bobby en consorten wissen de bewakingsbeelden en gaan er ongezien vandoor. De volgende dag speelt Lana meesterlijk de vermoorde onschuld als ze als eerste de inbraak in CS “ontdekt”. Maar Amir heeft door dat ze contact heeft met Bobby en legt de link. Lana ontkent uiteraard alles, net zolang tot Nina volledig overstuur in CS komt en de politie de zaak overneemt. Maar rechercheur Alex de Boer en zijn team kunnen niets beginnen zonder videobeelden. Nina is overstuur en vindt dat de hele wereld tegen haar is. Lana mag mee naar huis waar ze overmand door schuldgevoel opbiecht aan Amir hoe het zit. Als ze het ook aan haar moeder wil vertellen, houdt Amir haar tegen. Ze lossen dit samen op.

Amir overtuigt Lana om Bobby een berichtje te sturen waarin ze hem tipt over een mogelijke kraak. Amir is van plan om Bobby te overrompelen in de hoop zo tot hem door te dringen. Maar Lana laat zich leiden door haar gevoelens. Ze licht Bobby in dat het een val is, maar laat de afspraak doorgaan. Vlak voordat Lana en Amir van huis gaan, komt een emotionele Sjors binnen die er op staat nu met Amir over hun problemen te praten. Als hij de boot afhoudt, drijft ze het op de spits, maar zelfs dreigementen houden hem niet thuis.

Terwijl Sjors huilend thuis research doet naar een echtscheiding, komen Lana en Amir aan op de afgesproken plek. Amir is verbaasd dat Bobby hem verwacht en ook zijn bende bij zich heeft. Bobby vertelt dat Lana aan zijn kant staat en slaat daarna in op de moordenaar van zijn ouders. Lana probeert tussenbeide te komen, maar wordt tijdens het handgemeen ruw tegen een bankje gegooid. Tot ieders verbijstering ligt ze levenloos op straat.

En verder: Sjors is juriste maar heeft zoekmachine Vindie nodig om een scheiding te regelen, Valentijn kreeg een pan in z'n schoen en toch vindt Ludo hem een potverteerder en Amir lijkt spontaan vergeten hoe je een slok neemt.

 

 

Meer over