Spoilers!

Komende week in GTST: Verraderlijke verleidingen en de poppenkastpaniek

11 november 2021 19:03 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers!

De cliffhanger eindigde met Daan die de vrijpartij van Billy en Richard vastlegde als deel van zijn grote wraakplan.

Billy’s liefdestwijfels

De ochtend na de vrijpartij is Richard helemaal in de wolken, maar Billy heeft moeite toe te geven aan haar gevoel. Als hij onder de douche staat, glipt ze er stilletjes tussenuit. Ze kan echter bij niemand terecht met haar gevoel, Shanti wil niks van haar of Richard weten en al helemaal niet gezellig wat afspreken om het uit te praten met Pieter. Onverrichterzake keert ze terug naar de Rozenboom om Richard duidelijk te maken dat de ‘seks met je ex’ eenmalig is.

Merel daagt uit

Merel doet nog altijd haar best Marwan te vergeten en besluit af te spreken met Boris en zijn vriendengroep. Het blijkt zowaar zo gezellig dat zij en Boris al snel zoenen in Boks zitten. Stomtoevallig is Marwan hier getuige van en als Merel hem ziet, gaat ze nog eens extra door. Marwan komt volledig overstuur thuis.

Hij laat zich niet kisten en besluit tijdens de wekelijkse disco bingo in De Koning aan te pappen met de vriendengroep van Boris. Hij is al snel populair omdat hij al wel bier kan kopen en weet een meisje te versieren. Als Merel en Demi aankomen in de kroeg staat Marwan uitgebreid met haar te zoenen. Merel schrikt, maar Demi’s hart breekt.

De volgende dag komt Marwan langs om verhaal te halen. Demi is echter kil en duidelijk: ze wil geen gezellige afspraakjes meer met hem en Tom, vanaf nu mag hij ‘m af en toe eens af komen halen. Terwijl Merel haar zus troost met dezelfde woorden die opa Henk voor haar gebruikte gaat Marwan teleurgesteld naar huis. Later geeft hij toe aan Daan dat hij Merel nog steeds wil. Zelfs als ze kwaad op 'm is.

Steefs gouden kans

Steef krijgt het contract van zijn game team binnen. Met een maandsalaris van 3000 euro plus geldbonussen wil de vijftienjarige meteen tekenen, maar Julian gaat er voor liggen. Hij wil eerst de voorwaarden laten checken en het sowieso kortsluiten met Saskia. Steef pikt dat niet en rent kwaad weg.

Henk biedt aan eens met Steef te gaan praten en treft hem in De Koning waar hij al druk is met het zoeken naar een kamer. Henk weet hem wat te kalmeren en laat Laura het contract nalopen. De oud-advocate kan geen addertjes ontdekken, het is écht een goed aanbod. Maar Steef is nog steeds leerplichtig, dus moeten ze iets bedenken zodat hij kan tekenen én naar school gaat.

Steef stuit op het idee over te stappen naar volwassenonderwijs zodat hij meer vrijheid heeft om school en gaming te combineren. Zo kan hij toch tekenen en voldoen aan de leerplicht. Vol enthousiasme regelt hij alles met zijn mentor, de manager van het game team en school. Saskia en Julian zijn onder de indruk van Steefs slagvaardigheid en stemmen in.

Saskia’s diabetes dilemma

Saskia en Roman zijn samen naar een meerdaags diabetescongres in een chique hotel. Na een drukke dag staat hij erop dat ze naar een luxe restaurant gaan om te ontspannen. Hij regelt zelfs een mooie jurk voor Saskia die zich laat meevoeren door het lekkere eten, de drank en het gezelschap.

Met iets teveel wijn op groeien de twee steeds meer naar elkaar toe. Voor Saskia ’t goed en wel beseft houden ze elkaars hand vast en stemt ze in met een afzakkertje op Romans kamer. Maar als ze zich nog even snel opfrist in haar eigen kamer schrikt ze zich rot als Julian ineens voor de deur staat.

Julian besloot zijn vrouw te verrassen en er stiekem een romantisch uitje van te maken met z’n tweeen. Saskia is dolblij haar man te zien, maar zit wel met Roman in haar maag. Zeker als ze elkaar de volgende ochtend in de sauna zien en hij al een andere vrouw aan de haak heeft geslagen.

Saskia houdt zich groot, maar breekt als ze later die avond zuurkool staat te stampen ineens in tranen uit. Ze mist het spannende, romantische leven dat ze even met Roman leek te leiden. De dag erop lucht ze haar hart tegen Shanti: het gaat verder dan lust na een borrel teveel, ze is echt een beetje verliefd. Saskia besluit stilletjes op zoek te gaan naar een andere baan.

Seksuologische conclusie

Anton besloot vorige week een consult te regelen met seksuologe Mirjam om zijn impotentie te bespreken. Linda wil bij het gesprek zijn en dat werkt bijzonder verhelderend. Als de eerste schaamte en ongemak wat wegebt, zijn ze eerlijk naar elkaar. Anton voelt zich falen als man omdat hij niet presteert en Linda baalt ervan dat haar man hierdoor alle intimiteit vermijdt.

Ze mist de seks, maar is banger dat ze uit elkaar groeien. Mirjam haalt de angel eruit: ze krijgen oefeningen mee om het contact te herstellen. De eerste stap: lief zijn voor elkaar. In de dagen die volgen zetten ze belangrijke stappen. Anton doet zijn best om Linda weer te beminnen en te verleiden. Het levert nog niet het gewenste resultaat op, maar ze leren elkaar wel weer opnieuw kennen.

Verjaardagsfeestje met gevolgen

Daan is razend op Rik als hij wel heel opzichtig aanpapt in Boks met Richard van Nooten. Als Van Nooten iets doorkrijgt, dan kan het Daan fataal worden. Rik denkt dat dit wel meevalt, maar belooft discreter te werk te gaan.

Zelf pakt Daan het ook niet heel slim aan. Hij weet zichzelf en Louise handig binnen te kletsen op het verjaardagsfeestje van Max dat Ludo en Janine organiseren, maar zijn spionneercampagne loopt aardig spaak als Lydia tijdens het ophangen van de slingers een van de verborgen camera’s ontdekt.

Daan besluit Lydia in vertrouwen te nemen: hij is voor de politie bezig met een undercoveronderzoek, het betreft een zaak van leven of dood waar niemand iets van mag weten. Ludo en Janine mogen er niets van weten en als ze hen wel wat vertelt is ze strafbaar. Lydia kan niet anders dan meewerken en zwijgen.

Maar tijdens de verjaardag van Max merkt Daan dat Lydia zichzelf niet in de hand heeft. Ze is gehaast, nerveus en blijft onbewust steeds naar de camera kijken. Om haar gedachten te verzetten, spoort hij haar aan mee te doen met de poppenkast die een groot succes is.

Daan heeft echter door dat Lydia een te groot risico vormt. Daarom besluit hij haar op een zijspoor te zetten door tegen Janine te beweren dat Lydia de ernst van haar hernia verzwijgt. Ze slikt veel medicijnen maar zou dat niet toe willen geven om niemand tot last te zijn. Janine schrikt en stuurt haar trouwe huishoudster linea recta naar huis.

Pijnlijke hereniging

Aan het eind van de week komen diverse plots samen. Richard en Billy trekken weer meer naar elkaar toe en worden zelfs buren terwijl de romantische spanning niet van de lucht is. Ludo valt het ook op en geeft Daan opdracht om Richard in de gaten te houden.

Ondertussen lukt het Billy om zowel Pieter als Shanti aan tafel te krijgen. Shanti is boos als Billy zich handig onder haar keuzes weet uit te kletsen. Als ze nijdig opstapt, gaan Billy en Pieter naar haar hotelkamer om verder te kletsen. Maar laat nou net Richard voor de deur staan met een flesje lekker…

En verder: Roman loopt een mysterieuze verwonding op, de ballonnenpomp is zoek en Lydia speelt de rol van haar leven.

Meer over