Spoilers!

Komende week in GTST: Bonjour-retourtjes en de prangende poet problematiek

13 maart 2020 20:29 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Sjors die aankondigde naar Berlijn te vertrekken om bij Lana te zijn.

Amir in de kou

Amir reageert verbaasd en heeft al snel door dat Sjors niet ‘zomaar’ voor een bezoekje gaat. Ze wil echt een tijd wegblijven. Pas nadat Bing haar dwingt eerlijk te zijn, durft ze toe te geven dat ze helemaal niet meer terugkomt. Sjors is moegestreden na alles wat er de laatste jaren is gebeurd. Ook haar huwelijk met Amir is één constante strijd van aanpassen en dingen verkroppen en wegstoppen. Het kan zo niet meer.

Sjors voelt zich er vreselijk onder: nu is Amir voor de tweede keer in korte tijd een vrouw verloren. Maar ze zet door, geeft haar trouwring terug en kiest voor zichzelf. Amir krijgt nog een extra klap te verwerken als Sjors toegeeft dat ze met Bing heeft gerommeld. De Afghaanse arts voelt zich in de steek gelaten én verraden door zijn vrouw en beste vriend. Bing hoeft hij nooit meer te zien en van Sjors hoeft hij ook geen sympathie te verwachten. Ze pakt de nachttrein naar Berlijn en rijdt zonder iedereen gedag te zeggen weg uit Meerdijk.

Ludo’s verrassing

Ludo heeft een verrassing voor Janine: hij neemt haar mee voor een ritje in een prachtige oldtimer. Voordat Janine het doorheeft, zijn ze op een riant landgoed met een prachtig landhuis dat Janine herkent als de woning van een van Ludo’s zakenrelaties. Hij heeft een verrassing voor haar: hij heeft een bod op het landgoed gedaan en wil samen met haar een nieuwe toekomst beginnen.

Janine vindt de verrassing aan de ene kant prachtig, maar het wijst haar indirect ook op de mogelijkheid dat ze misschien helemaal geen toekomst heeft. Zolang ze nog kampt met borstkanker is niets zeker. Ludo vindt het naar dat hij zijn geliefde een rotgevoel heeft bezorgd en wil het bod intrekken, maar Janine houdt hem tegen: "Nu is het leven klote. Mocht de toekomst niet komen, dan hebben we in elk geval de voorpret gehad."

Bings nieuwe leven

Nu Bing niet meer thuis woont, ziet hij de kinderen veel minder. Hij is er helemaal klaar mee als hij z’n zoontje Manu ineens niet meer alleen naar voetbaltraining mag brengen. Nina gaat "gezellig" mee en het stel staat openlijk te ruziën langs de kant tot verdriet van Manu. Bing is na de training helemaal klaar met de situatie en regelt de meest bloeddorstige advocaat die hij kan vinden. Het wordt definitief een vechtscheiding.

Gelukkig lukt het Bing wel om ’t bij te leggen met Amir. Hoe erg hij het ook vindt wat er is gebeurd met Sjors, ruzie is het laatste dat nodig is. Ze hebben samen een zoon. Amir geeft toe en nodigt Bing uit weer bij hem in te trekken. Al snel wordt het een echt mannenhuis met bier in de koelkast, pizza in de oven en voetbal op de televisie.

Shanti's kinderwens

Shanti krijgt deze week een verrassing als ze Rik in haar meest sexy lingerie thuis opwacht. Geheel onaangekondigd heeft hij z’n kleinkinderen Bram en Teddy bij zich. De kids komen een dagje bij opa buurten en  Bram wil heel brutaal van Shanti weten of ze ook kinderen heeft of dat ze daar misschien al te oud voor is. Het zijn onschuldige vragen, maar ze zetten Shanti wel aan het denken.

Heeft Rik ze dit ingefluisterd en wil hij stiekem toch kinderen? Het is een heikel punt voor Shanti die nog altijd verdriet heeft van haar miskraam. Ze rouwt in stilte om haar verloren meisje. Toch moet ze toegeven dat ze wel een gezinnetje wil. Rik draait eerst nog wat om de hete brij heen, maar geeft uiteindelijk ook toe dat hij zich best nog wel vader ziet worden. Zeker als ze een dagje onverwacht op buurkinderen Demi en Steef passen. Het is een vermoeiende, maar leuke ervaring die hen er van overtuigd zo snel mogelijk te beginnen aan gezinsuitbreiding.

Saskia’s centenstress

De familie Verduyn probeert dapper uit het financiële dal te komen. Julian solliciteert zich suf en Saskia heeft een baantje bij de snackbar genomen om rond te komen. Henk en Merel besluiten gevonden meubels op te knappen en te verhandelen op VindieVerkoop, tot irritatie van Saskia die niets moet hebben van dat gefröbel in de marge.

Om zijn dochter op te vrolijken onthult Henk zijn échte goudmijntje: de opgeknapte Lord Kingsley die tonnen gaat opleveren. Saskia wordt er vooral boos om: iedereen moet werken voor z'n geld en Henk moet haar kinderen niet wijs maken dat hun oude prikbord een fortuin waard is. Later in de week komt Laura langs met een envelop voor Julian. Hij beweert dat er sollicitaties in zitten, maar stiekem bevat het de 4000 euro die Julian aan de Rozenboom verschuldigd is vanwege de rampzalige liftreparatie die het hele hotel platlegde. Julian probeert tevergeefs bij de Rozenboom als huismeester aan de slag te gaan, waardoor hij weer met lege handen staat.

Die avond belt hij met Laura om te regelen dat ze hen nog wat geld leent om alle openstaande rekeningen af te kunnen betalen. Saskia vangt dit op en ontploft. Niet alleen omdat Julian gelogen heeft, maar ook omdat al hun ellende nu op straat ligt en haar eigen man aan het bedelen is geslagen. Julian vindt dat ze haar trots moet inslikken en het geld moet aannemen, maar Saskia wil er niks van weten en stormt weg. Rik en Shanti houden Steef en Demi buiten schot, maar Merel is degene die met haar moeder gaat praten. Ze had eerder die week al heel handig ruim 160 euro verdiend door erwtensoep te verkopen op de voetbalclub en weet in alle rust tot Saskia door te dringen. Armoede is niets om je voor te schamen en even geen geld hebben is niet zielig. Saskia herpakt zich en accepteert Laura’s aanbod alsnog.  

Valentijns vervalsingstruc

Henk had vorige week met hulp van Merel de Lord Kingsley te koop aangeboden op VindieVerkoop onder het pseudoniem Margriet Bloemendaal. Hij baalt ervan als het doek niet meer opbrengt dan 250 euro en is helemaal pissig als de verkoopsite zijn advertentie blokkeert op last van veilinghuis Sanders. Henk zoekt direct Valentijn op om verhaal te halen.

Valentijn geeft toe dat hij de Lord Kingsley inderdaad heeft laten namaken. Henk is klaar hem een pak rammel te verkopen, maar Valentijn beweert dat Ludo juist de kopie heeft. Hij wilde zijn vrekkige opa een hak zetten door Henk het origineel te gunnen. Wel vraagt Valentijn of Henk het doek van de veilingsite wil halen. Henk belooft dat te doen, maar besluit het werk wel onderhands aan te bieden aan diverse kunsthandelaren. Ondertussen laat Ludo uitzoeken wie ‘Margriet Bloemendaal’ toch is.

Linda tekent niets

Anton heeft Linda’s handtekening nodig om hun huis als onderpand te kunnen gebruiken voor de overname van de huisartsenpraktijk. Linda is het daar niet zo mee eens: waarom zouden ze dat geld gebruiken voor Antons praktijk? Door zijn midlifecrisis hebben ze nu geen spaargeld meer, dus ze ziet liever dat onderpand naar de doorstart van Linlicious gaan. De twee kibbelen wat af, zeker als Anton haar modelijn afdoet als hobby. Maar uiteindelijk slikt Linda haar trots in: voor nu is het verstandiger om een stabiele financiele basis te hebben en dat lukt beter met een huisartsenpraktijk dan met laagjesmode voor vrouwen in de overgang.

Stefano is er weer

Nu Tiffy en Lucas op het punt staan hun liefdevolle partnerregistratie te gaan vieren, komt ook zijn vader Stefano over uit New York. Lucas had er niet op gerekend, maar Stefano wilde er hoe dan ook bij zijn, al was ’t maar om zijn kleinzoon Wolf te ontmoeten.

Lucas is dolblij zijn vader te zien en ook Puck is meer dan gecharmeerd van de knappe zakenman, maar Tiffy leert een andere kant van Stefano kennen. Hij wil haar persoonlijk spreken en geeft eerlijk toe niks te zien in hun ‘huwelijk’. Het is platonisch en wat hem betreft gedoemd te mislukken.

Tiffy is daar behoorlijk door geraakt. Zo erg zelfs dat ze probeert onder de gezellige familiebrunch uit te komen die Lucas voor de hele Sanders clan heeft georganiseerd. Tiffy voelt zich vreselijk ongemakkelijk en opgelaten, ook omdat Stefano haar steken onder water blijft geven. Ludo probeert de sfeer erin te houden en prijst Tiffy in een speech waarin hij niet-conventionele relaties als die van haar en Lucas prijst. Immers, traditionele relaties hebben evenmin kans van slagen. Onbedoeld trapt hij daarmee Nina op het hart, maar hij bezweert z’n prinses dat die opmerking niet aan haar gericht was. De sfeer is echter danig verzuurd en Tiffy stormt weg met Wolf om na te denken. Als Stefano en Lucas haar eindelijk vinden in Boks heeft ze slecht nieuws: hun ceremonie gaat niet door zolang Stefano niet akkoord is.

Daans dubbeldate

Nu Nina hem niet meer wil, is Daan vastberaden een nieuwe liefde te vinden. Hij maakt een Flekslove profiel aan en heeft al snel een match met Amelie. Ze spreken af in Boks om elkaar beter te leren kennen, maar tot Daans irritatie zit Nina een tafeltje verderop. Hij is daar zo door afgeleid dat Amelie er al snel genoeg van heeft. De pientere kunstkenner concludeert dat Daan en Nina nog duidelijk niet over elkaar heen zijn, houdt de eer aan zichzelf en adviseert het tweetal om ’t samen op te lossen.

Als hij Nina aan het eind van de week tijdens een rondje hardlopen huilend in het park ziet, kan ‘ie het niet laten. Ze is verdrietig vanwege Ludo’s speech bij de familiebrunch en voelt zich rot om de situatie. Daan weet haar te troosten en al snel slaat een vriendschappelijk gebaar om in een gepassioneerde vrijpartij bij Nina thuis. Na de seks wil Nina dat Daan weer ’s avonds bij haar komt als de kinderen naar bed zijn. Maar Daan is klaar met die krampachtige geheimhouding: Nina is single en hoeft zich nergens meer voor te schamen. Dus of ze zien elkaar nu openlijk, of hun contact is definitief voorbij.

En verder: Valentijn is een droplolly met teveel gel in z’n haar, Stefano voelt zich nog lang geen opa en Puck claimt de rechten van het ontwerp van Tiffy’s trouwjurk.

Meer over