Spoilers!

Komende week in GTST: Brisante bomvestterreur en de criminele kidnapkick

11 januari 2019 20:31 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met de terugkeer van Jos 'de Beer' Uylenburg. De crimineel had zich weken online voorgedaan als Zoë’s verloren gewaande vader om via haar zijn oude rivaal Rik te pakken te krijgen.

De Beer is los

Het blijkt dat 'de Beer' een plan heeft met de twee ex-geliefden. Hij neemt Rik en Zoë mee naar zijn ondergrondse schuilplaats in de bossen van Meerdijk waar hij ze laat kiezen wie van hen een bomgordel gaat dragen. Rik besluit de taak op zich te nemen en Zoë krijgt een microfoon en een knoopcamera opgespeld zodat De Beer het stel via zijn laptop in de gaten kan houden. GTST Bing Aysen laptop

De Beer stuurt Zoë en Rik naar de Rozenboom waar ze als zelfmoordterroristen tegen wil en dank Aysen en Bing naar zich toe moeten zien te lokken. Jos kijkt toe hoe een doodsbange Zoë erin slaagt Aysen naar het restaurant te krijgen ook al snapt de agente niets van het bizar nerveuze gedrag van haar vrienden. Als ook Bing ten tonele verschijnt, kan Rik de spanning niet langer aan. Hij vlucht weg uit de Rozenboom en keert terug naar de bunker van de Beer waar zich een waar machtsspel ontvouwd. Jos kan de bom niet laten ontploffen, dan gaat hij er zelf ook aan.

GTST Aysen Zoe de Beer is terug Ondertussen heeft Zoë ondanks haar emotionele toestand alles aan Aysen verteld. In eerste instantie kan ze niet geloven dat de Beer achter de hele situatie zit. Toch besluit ze op aanwijzingen van Zoë samen met Daan en een team agenten een interventie te plegen in de buurt van de bunker van de Beer. Dat blijkt bijna onnodig, want Rik heeft besloten zichzelf op te blazen om zijn geliefden te vrijwaren van de dreiging van Jos. Hij weet de telefoon te pakken te krijgen waarmee de Beer het vest kan laten ontploffen, maar tot verbijstering van beide mannen gebeurt er niets. Later blijkt dat dit het werk van Aysen is. Ze heeft haar politiecollega’s opdracht gegeven al het mobiele telefoonverkeer in de buurt van de bunker plat te leggen. De Beer weet hier niets van, maar zet ’t op een lopen door de bossen tot hij uiteindelijk gepakt wordt door Aysen en Daan.

GTST Aysen Jos laat je wapen los

Nadat de Explosieven Opruimingsdienst Rik van zijn bomvest heeft verlost, zijn alle betrokkenen opgelucht. Rik is een held! Maar er zijn genoeg losse eindjes: want, de Beer is niet slim of subtiel genoeg om die hele terreurcampagne rond Kwaad bloed in zijn eentje op te zetten. En naar wie moest hij bellen om de bomgordel te laten ontploffen? De Beer laat niets los. Ondertussen probeert Rik de relatie tussen hem en Zoë weer te lijmen, maar ze geeft aan écht niet meer verder te willen.

GTST Rik je bent een held

Nina's onvermoede dubbelspel

Elders in het politiebureau zit Amir nog altijd vast op verdenking van diefstal en handel in medicijnen. Terwijl Sjors bewijs probeert te verzamelen om haar vriend vrij te krijgen, weet Nina nu echt dat Bing verantwoordelijk is. Ze is zo kwaad op haar man dat ze met de kinderen naar haar ouders vertrekt. Maar daarmee is de kous niet af: ze wil Amir vrij krijgen zonder dat Bing achter de tralies verdwijnt. Een schier onmogelijke opdracht, toch probeert ze het. Eerst door Bings halfzusje JoJo in vertrouwen te nemen over het feit dat Amir de biologische vader van Max is, in de hoop dat JoJo een goed woordje kan doen over het belang van familie. Dat mislukt faliekant: een razend Bing dwingt JoJo dit voor zich te houden anders hoeft hij haar nooit meer te zien.

GTST Nina Bing JoJo alles verteld

Dan doet Nina een beroep op Daan: ze vertelt hem dat Bing verantwoordelijk is voor Amirs situatie, legt uit dat Amir de vader van Max is en vraagt op discrete wijze zijn hulp. Ze weet echter niet dat Daan voor een smak geld met Bing onder één hoedje speelt om Amir erbij te lappen. Bing is woedend als Daan vertelt wat Nina van hem wil en eist dat hij het oplost. Sluw als hij is, dwingt Daan zijn compagnon een toontje lager te zingen, anders wordt het bekend dat Bing niet de echte vader van zijn zoon is.

GTST Bing Daan showdown

Kneuterige latexseks

Na de uitbrander van Bing heeft JoJo behoefte aan ontspanning. Vorige week gaf ze nog toe maagd te zijn, een feitje waar haar meer ervaren vriend Rover geen punt van maakt, maar voor JoJo zelf een heet hangijzer blijft. Ze wil dat haar eerste keer hoe dan ook onvergetelijk wordt en besluit daarom uit te pakken. Ze schaft een strak, zwart latexpakje aan om haar lover te verrassen. Rover is verbijsterd als hij ziet hoe de doorgaans zo zoete, lieve JoJo ineens probeert een strakke stoeipoes te zijn. Het windt hem ook totaal niet op en hij wijst JoJo wederom af. Na een bemoedigend gesprek met Linda besluit een steeds wanhopiger wordende JoJo dat rustig en natuurlijk de beste manier is. Ze blijkt gelijk te krijgen en uiteindelijk speelt latex alsnog een sleutelrol.

GTST Rover JoJo latex

Antons prestatieprobleempje

Linda kan zelf wel wat goed advies over liefde, seks en intimiteit gebruiken. Haar relatie met Anton verkeert al weken in zwaar weer sinds Anton met zichzelf worstelt en zijn oog is gevallen op nieuwkomer Shanti Vening. Linda weet niet beter dan dat Anton een zwak voor haar heeft omdat ze de beste vriendin van zijn dochter Tiffy is. In tegenstelling tot Laura zoekt ze er dan ook niks achter als Anton aanbiedt Shanti in de Koning te helpen met wat administratieve zaken. Het onderonsje met Shanti windt Anton dermate op dat hij met bloemen en al naar huis spoedt om zijn vrouw alle hoeken van de keukentafel te laten zien. Maar ondanks zijn manmoedige inzet, lukt het Anton niet de klus te klaren. Linda probeert hem te troosten, maar het is duidelijk dat er wat goed mis is.

GTST Linda Anton keukentafel

Shanti werkt zich binnen

Ondertussen is Shanti zich van geen kwaad bewust. Ze is nog altijd druk bezig een plekje voor zichzelf te veroveren in Meerdijk, met Tiffy aan haar zijde. Ze probeert eerst om ruimte in de spa van de Rozenboom te krijgen om een nagelstudio te beginnen. Als dat te lang op zich laat wachten, kloppen Shanti en Tiffy aan bij Kimberly met de vraag of er geen plek in Boks is. Kimberly is zo gestresst door de dood van Marieke en de afwezigheid van Nina dat ze er niets bij kan hebben. Maar als de twee meiden besluiten haar een dag te helpen om Boks draaiende te houden, is het wat Kimberly betreft geregeld: Shanti krijgt haar eigen ruimte in de concept store.

GTST Shanti Kimberly nagelstudio

Q te kakken

Q hoorde vorige week al dat zijn modellenbureau niet in zee wilde met Lana. Hij wilde zijn vriendinnetje sparen en hield daarom dat nare nieuws nog even voor zich. Nu komt Lana er toch achter als haar portfoliofoto’s met afwijzingsbrief en al op de mat ploffen. Pissig en onredelijk als ze kan zijn, besluit Lana de modellenkansen van Q ook te torpederen. Ze voert hem een smoothie met laxeermiddel op de ochtend voor een belangrijke shoot en geeft hem als hij klaagt over buikpijn een “medicijn” dat bomvol alcohol zit. Onbewust beschonken en vechtend tegen buikloop verknoeit Q de opdracht. Lana heeft haar zin: het modellenbureau wil ook niet meer verder met Q. Maar ze voelt zich daarna zo schuldig dat ze haar blunder opbiecht aan Linda en zelf belt met het bureau om de schuld op zich te nemen. Q krijgt zijn klus terug, maar hij moet Lana wel dumpen. Daar hoeft hij na wat ze ‘m flikte niet lang over na te denken: hij maakt het per direct uit.

GTST Q Lana smaakt naar alcohol

Oude bekenden en nieuwe vermissingen

Een bewogen week voor de familie Sanders die nog in shock is na de dood van Marieke. Ze proberen zo goed en zo kwaad als het kan de uitvaart te regelen. Als uitkomt dat De Beer de boosdoener is, realiseren Ludo en Janine dat ze beide een zus zijn verloren door zijn toedoen. Als blijkt is dat Jos niet alleen werkte, vertelt Ludo eindelijk aan Janine dat hij wekenlang met Aysen werkte om drugscrimineel Billy de Palma te pakken. Ze is boos, maar vergevingsgezind. In tijden van verdriet moet familie immers samen een front vormen. Als Mark dan ook besluit na de crematie terug te gaan naar Italie, haalt Janine hem over zo lang te blijven als hij wil. Maar de gifbeker is nog niet leeg: Lucas moet tijdens een intieme familiebijeenkomst echt ‘even’ weg als hij een geheimzinnig appje krijgt dat volgens hem vast van Flo is. Korte tijd later krijgt Janine een schokkend berichtje met veelzeggende foto. Het leed is nog lang niet geleden.

GTST Lucas 5 + 1 =6

En verder: Sjors staat weer eens op straat dankzij Bing, de uitvaart van Marieke blijft ongezien en Amir is zo ontdaan door Bings verraad dat er geen haarborstel meer aan helpt.

GTST Amir beste vriend

Meer over