Spoilers!

Komende week in GTST: Pikante pottenkijkers en de dreigende driehoeksverhouding

4 november 2021 19:00 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers!

De cliffhanger eindigde met de onthulling dat Daan alleen voor Ludo werkt om hem, Richard en Billy te pakken.

Broederspionage

Rik weet niet wat ‘ie hoort: heeft Daan echt zijn baan opgezegd om het drietal in z’n eentje te pakken? Volgens Daan is het de enige manier: als hij ontdekt waar Leon is geëindigd, kan hij ze alle drie grijpen en krijgt hij vast zijn baan bij de recherche terug. Rik is pissig, maar biedt toch zijn hulp aan.

Rik kletst zich met een smoesje binnen bij Billy en plaatst afluisterapparatuur op haar hotelkamer. Daan probeert discreet hetzelfde te doen in Ludo’s landhuis, maar wordt gesnapt door Janine die toevallig voorbij komt lopen. Hij redt zich er met een smoesje uit.

Toch twijfelt Janine en dat leidt tot een ernstig gesprek met Ludo. Daan weet hem te overtuigen van z’n loyaliteit, maar hij kan nu thuis van achter zijn laptop precies volgen wat er in huize Sanders gaande is. Zo pikt hij op dat het bewijs veilig in de kluis ligt. Daans volgende stap is duidelijk.

Anton mankeert niks

Met het lood in de schoenen laat Anton zich doorlichten in het ziekenhuis om de oorzaak van zijn potentieproblemen vast te stellen. De uitslagen tonen echter aan dat er fysiek niks aan de hand is. Alles zou moeten werken, dus is het een mentaal obstakel waar een seksuoloog bij zou kunnen helpen.

Anton wil daar niks van weten en verzwijgt die optie tegen Linda. Hij doet zelfs weer een manmoedige poging tot presteren, maar als ‘ie er wederom niks van bakt kan hij er niet meer omheen. Hij kondigt aan een afspraak te maken met de seksuoloog.

Nina’s ongelukje

Bing krijgt vervelend nieuws uit Indonesië. Nina heeft haar ribben gebroken bij een scooterongeluk en gaat onder het mes. Hij moet er zo snel mogelijk heen om voor haar te zorgen en het kledingbedrijf draaiende te houden. Rik neemt Boks waar en Ludo en Janine ontfermen zich over de kinderen.

Steef stopt ermee

Steef drijft Julian tot wanhoop als hij laat weten een lucratief contract te hebben gekregen van een professioneel game team. Daarom heeft hij besloten te stoppen met de havo omdat hij op papier al het equivalent van een VMBO diploma op zak heeft.

Julian is pislink en vindt het onverstandig, hij krijgt ruzie met Saskia die probeert begrip op te brengen voor haar puberzoon. Uiteindelijk blijkt dat Steef hoe dan ook tot zijn 18e een opleiding moet volgen. Saskia weet de ruzie te beslechten en Steef zegt sorry. Maar het aanbod van het game team ligt er nog steeds…

Lastige liefdesdriehoek

Demi weet niet beter dan dat Merel verliefd is op schoolgenoot Boris en ze regelt een sportdate tussen de twee. Merel zit daar helemaal niet op te wachten, maar kan moeilijk vertellen dat ze echt gevoelens heeft voor Marwan. Als hij langskomt om bij Tom te zijn, kunnen ze amper van elkaar afblijven.

Merel gaat tegen beter weten in op date met Boris terwijl Demi tevergeefs in De Koning intiem probeert te doen met Marwan. Hij houdt de boot af, maar Henk ziet het vanaf de klaverjastafel met lede ogen toe. Dit moet stoppen. Als Demi weg is, drukt Henk die boodschap Marwan weinig subtiel op het hart. Verliefdheid gaat wel over, hij kan het Demi niet aandoen wat met Merel te beginnen. Marwan heeft er echter geen boodschap aan.

Dat verandert als hij later die avond op Smoellaria ziet dat Merel het erg gezellig heeft met Boris in Boks. Hij gaat er dronken op af om voor zijn meisje op te komen. Merel weet niet wat beleeft als hij zich opdringt en haar zoent. Dit kan écht niet…

De volgende dag hoort Merel van Demi dat Marwan niet op haar avances is in gegaan. Merel heeft daardoor het idee dat haar zusje nu wel doorheeft dat het niets meer kan worden. Maar betekent dit dat de weg vrij is om alsnog wat met Marwan te beginnen?

Saskia’s verleiding

Saskia is als een kind zo blij als ze van Anton het aanbod krijgt mee te gaan naar een tweedaags diabetescongres. Dat past helemaal bij haar studie, dus het kan niet beter… tot ze hoort dat niet Anton maar Roman haar zal vergezellen.

Saskia probeert elke denkbare smoes om niet twee dagen met haar heimelijke liefde weg te hoeven, maar als zelfs Julian haar pusht kan ze geen kant op. Aan Shanti geeft ze toe dat ze eigenlijk zichzelf niet met Roman vertrouwt.

Maar ze zal er toch aan moeten geloven: Roman komt haar thuis ophalen voor hun congres en een bloednerveuze Saskia wordt vrolijk door haar hele gezin uitgezwaaid. Niemand heeft door met wat voor verleidingen ze worstelt.

Billy vertelt de waarheid

Shanti wilde niets meer van haar moeder weten, maar kan de verleiding niet weerstaan als Billy aanbiedt te vertellen waarom ze destijds bij Pieter wegging om hem vervolgens dood te zwijgen. Ze onthult dat Pieters moeder het kwade genius was: zij vond een gewoon burgermeisje als Wilma Vening geen goede partij, waardoor ze haar zoon een brief liet sturen waarin hij het uitmaakte.

Wilma voelde zich zo gekrenkt door die ervaring dat ze zichzelf opnieuw uitvond als Billy De Palma. Shanti weet niet meer wie ze moet geloven en durft het Pieter eigenlijk niet te vragen uit angst hem kwijt te raken.

Als ze toch de stoute schoenen aantrekt, staat ze versteld. Pieter heeft het briefje niet geschreven, dat moet zijn moeder geweest zijn. Helaas is die vrouw inmiddels dementerend en kan hij het niet verifieren. Wel gaat Pieter langs bij Billy in De Rozenboom om het uit te leggen. Ze slaat de deur dicht, maar luistert toch hoe hij excuses maakt.

Billy denkt dat daarmee de lucht geklaard is tussen haar en Shanti, maar haar dochter wil nog steeds niets van haar weten. Zelfs als Pieter op verzoek van Billy met haar praat valt ze niet te vermurwen. Als Billy een pissig appje van haar krijgt, is ze emotioneel zo in de war dat ze zich verliest in een romantisch onderonsje met Richard van Nooten.

Daan heeft bingo

Aan het eind van de week begint Rik twijfels te krijgen over zijn deal met Daan. Spioneren is strafbaar en wat als Billy de gevangenis in draait? Dat kan Shanti er echt niet bij hebben. Daan dwingt hem door te zetten en later die dag wordt zijn geduld beloond als de camera die Rik op Billy’s hotelkamer plaatste beelden doorzendt van haar vrijpartij met Richard.

En verder: Roman wil Saskia in badpak, Richard verdient een smak geld aan Nola en Merel vindt tompoucen wel érg lekker...

 

Meer over