Spoilers!

Komende week in GTST: Siciliaanse snertstreken en het veelvuldig Verduyn verdriet

6 januari 2022 12:07 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers!

De cliffhanger eindigde met Demi die ontdekte dat Merel en Marwan een stel zijn.

De bom barst

Demi is in shock en trekt zich met Tom terug op haar kamer. Merel en Saskia blijven in tranen achter met Marwan die onverrichterzake naar huis gaat. Als Julian thuiskomt barst de bom echt. Hij is woedend op Merel en helemaal razend dat Saskia ook dit voor hem verzwegen heeft. Julian wil dat Merel het uitmaakt, maar een ding is zeker: dat gaat ze absoluut niet doen. Demi kan haar zus wel wurgen. Ze voelt zich gebruikt en kan haar nooit meer vertrouwen nadat ze weken al haar diepste zielenroerselen rond Marwan met haar had gedeeld.

De koude oorlog in huize Verduyn is compleet als Julian aangeeft dat hij voorlopig een time-out van Saskia wil. Hij blijft achter met de kinderen, zij moet echt even ergens anders gaan wonen. Saskia probeert haar man te overtuigen dat ze beter kan blijven, maar hij houdt voet bij stuk.

Als Saskia en Julian het de kinderen en opa Henk vertellen gaat het volledig mis. De kinderen denken dat het door hen komt, Merel trekt partij voor haar moeder en Demi staat achter haar vader. Terwijl Saskia haar intrek neemt in het lege huis van Anton en Linda besluit Merel dat ze beter bij Marwan kan blijven.

Steef wordt ondertussen verscheurd door al het verdriet thuis. Hij vindt zijn vader hypocriet: altijd beweren dat je alles moet uitpraten, maar dan wel zelf mama wegsturen. In tranen trekt hij zich terug in zijn gamewereld.

Marwans ongemak

Nu bekend is dat Merel en Marwan samen zijn, verschijnen ze voor het eerst in het openbaar. Julian wil eigenlijk ontslag nemen bij de buurtsuper maar kan zich dat financieel niet veroorloven. De sfeer is echter gespannen in de winkel.

Marwan en Merel staan ook pijnlijk te kijken als Steef wat spullen van zijn zus langs komt brengen in het Paleis. Als blikken konden doden was Merel weer vrijgezel geweest. Maar voorlopig blijft ze bij haar vriend wonen.

Opa Henk reageert milder als ze elkaar in De Koning tegen het lijf lopen. Hij had net met Laura afgesproken er alles aan te doen Julian en Saskia bij elkaar te houden en dat betekent ook Merel niet veroordelen om haar keuzes.

Romans oude bekende

Saskia had zich ziekgemeld om Roman te vermijden, maar kan het niet echt meer verkopen zo lang weg te blijven. Daarom belt ze naar de praktijk om aan te bieden in ieder geval de administratie te doen. Roman vangt dit op en besluit zelf langs te gaan. Hij weet zichzelf naar binnen te praten en op slinkse wijze Saskia te overtuigen dat het júist een goed teken is richting Julian als ze weer in de praktijk aan de slag gaat. Zo kan iedereen zien dat alles okay is. Als Saskia het nieuwtje aan Julian vertelt, wil hij haar absoluut niet meer zien.

Maar Saskia gaat toch aan de slag en krijgt achter de balie een telefoontje van een nieuwe patiënte. Ene Evi Stuurman wil voor een kennismakingsgesprek langskomen. Roman schrikt zich rot: dat is zijn oude scharrel wiens man hij in coma had geslagen. Hij claimt dat Stuurman een psychiatrisch verleden heeft en dat hij haar niet in de praktijk wil.

Bing doet Mare

Bing kan de verleiding niet weerstaan en duikt met Mare het bed in. Ze blijft de hele nacht slapen en sluipt ’s ochtends vroeg naar beneden waar Rik haar ziet vertrekken. Bing bezweert dat het ‘gewoon’ een vroege ontbijtmeeting was, maar Rik weet genoeg.

Bing en Mare blijven elkaar zien, maar aan dat stiekeme plezier dreigt een einde te komen als Nina laat weten volgende week al naar huis te komen. De kinderen zijn blij, maar Bing heeft vooral nog oog voor zijn nieuwe ‘collega’.

Straatrace met gevolgen

Steef dacht in eerste instantie dat zijn illegale straatrace met een sisser af zou lopen. Maar nu de beelden van de race en zijn arrestatie viral gaan komen er ook massa’s negatieve reacties. Hij verliest volgers en steun van collega’s in de gaming wereld. Abby heeft de oplossing: een excuusvideo.

Steef neemt het filmpje met enige tegenzin op, maar het lijkt te werken. Tot hij een comment krijgt van een vader wiens zoontje verlamd raakte als gevolg van zo’n straatrace. Abby en zijn manager vinden dat hij dat moet negeren, maar Steef trekt zich dit zo aan dat hij persoonlijk contact wil leggen.

Janine kijkt af

Janine gaat zelf op onderzoek uit nu ze weet dat Daan en Ludo nog samenwerken. Ze ziet dat er vertrouwelijke informatie in de kluis ligt en spiekt de code. Later weet ze het wachtwoord van Ludo’s laptop te raden en zo ontdekt ze dat haar man nauwe banden onderhoudt met Antonio Ruzza. Hij heeft zelfs zijn verblijf in Meerdijk betaald.

Als Ludo nietsvermoedend thuiskomt krijgt hij de wind van voren van Janine die zich belogen voelt. Ze wil weten waar hij en Daan mee bezig zijn en of Richard gevaar loopt. Als Ludo weigert te antwoorden weet ze genoeg, maar het is al te laat. 

Ludo probeert te doen alsof hij alleen met Ruzza contact zocht om Richard te beschermen en speelt vervolgens het slachtoffer: hoe durft Janine hem niet te vertrouwen? Maar daar trapt ze niet in. Hij behandelt haar na al die jaren nog steeds als een kind en niet als gelijke. Ludo draait bij en liegt dat ze nu écht alles weet. Ze moest eens weten.

Richard viert het leven

Billy is verrast als ze Richard tegen het lijf loopt. Hij is zo vol levenslust dat ze zich mee laat voeren door z’n passie. Al snel liggen ze weer samen in bed. Maar na een intense nacht samen wil Billy toch weer verder met haar leven zonder hem. De seks is goed, maar de relatie blijft wat haar betreft te oppervlakkig.

Billy is opnieuw verrast als ze merkt dat Richard toch in zee gaat met Ruzza. De klappen die hij vorige week kreeg van zijn mannetjes waren reden genoeg om de deal door te laten gaan. Hij gaat met Daan even op en neer naar Sicilië om zaken te doen met Ruzza. Eenmaal op Sicilië heeft hij in de parking van de luchthaven een ontmoeting met de gangster. Nadat hij alle papieren heeft gecheckt, accepteert hij de kist met de gouden prullenbak. Richard is in z’n nopjes en Ludo in Nederland ook.

Kort daarop blijkt waarom. Daan maakt zich strategisch uit de voeten vlak voordat de politie met een drugshond langs Richard en de kist loopt. Het dier slaat aan en Richard wordt onverbiddelijk in de boeien geslagen. Tot zijn verbijstering blijkt er in de kist kilo’s drugs verborgen te zitten. Hij is er goed bij.

En verder: Billy vreest ingeruild te worden voor een jonger exemplaar, Dolly wordt wel érg vaak uitgelaten en Pieter draagt voor Shanti een alarmknop om z’n nek.

Meer over