Evi naar Meerdijk

GTST werkt toe naar crossover met Videolandserie Dokter Roman

6 januari 2022 11:31 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Er staat een mini-crossover in Meerdijk op stapel. Personages uit de Videoland-reeks Dokter Roman stappen over naar GTST.

Het lag al voor de hand dat het verleden van dokter Roman van Loon (Kiefer Zwart) hem zou achtervolgen naar het soapdorp en nu dreigt 't er van te komen.

Stalker

Afgelopen zomer was in de miniserie Dokter Roman te zien hoe de zo charmant ogende huisarts een puinzooi maakte van zijn leven in Scheveningen. Hij werd verliefd op zijn patiente Evi Schuurman (Zoé van Weert) maar ontpopte zich tot een agressieve stalker die Evi's ex-man Edwin met een golfclub in coma sloeg. Roman vluchtte daarop naar Meerdijk om een nieuw leven te beginnen.

Rechercheur Yildirim

In Meerdijk maakt hij er wederom een potje van: hij zit achter zijn assistente Saskia aan en dat kan zomaar eens haar huwelijk kosten. Tot overmaat van ramp dook ook al rechercheur Yildirim (Ilias Addab) op om hem opnieuw te ondervragen over nieuw bewijs rond de aanval op Edwin Schippers. De gewraakte golfclub is inmiddels opgevist en ook Edwins toestand lijkt te veranderen. Maar daar blijft het niet bij.

Evi is terug

Op Videoland is al te zien hoe Evi Stuurman zelf contact zoekt met de praktijk. Ze wil Roman spreken en doet alsof ze een nieuwe patient is. Saskia heeft niks door en regelt een afspraak, maar bij Roman gaan alle alarmbellen af. Een kat in het nauw maakt rare sprongen, hoe gaat de instabiele huisarts met al deze druk om?

Meer over