Nu bij Videoland...

Dit zijn alle duistere onthullingen in de GTST-miniserie Dokter Roman

19 augustus 2021 13:27 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot Videoland
Soaphunk Roman van Loon blijkt lang niet zo onschuldig als hij lijkt. In de GTST miniserie Dokter Roman leren we het personage van acteur Kiefer Zwart pas echt kennen

Volgens de makers van GTST is Dokter Roman niet noodzakelijk om de verhaallijn te volgen van Meerdijks nieuwe huisarts. Niets is minder waar, de miniserie geeft dokter Roman van Loon juist een inktzwart geheim mee dat hij als een tikkende tijdbom bij zich draagt.

Roman de onethische

Het verhaal begint met Roman die als huisarts in Amsterdam de jonge vrouw Evi Stuurman (Zoé van Weert) op het spreekuur krijgt. Hij heeft direct door dat ze slachtoffer is van huiselijk geweld, al beweert ze dat de blauwe plekken komen door het stoeien met haar zoontje Jordi. Tegen alle ethische regels in krijgt hij vrijwel direct gevoelens voor haar. Hij pluist haar leven online uit en gebruikt die informatie om haar te bespelen.

Roman de intrigant

Zo ontdekt hij waar ze sport zodat hij ‘spontaan’ ook opduikt bij die gym. Op die manier papt hij met haar aan om Evi na weken voorzichtig paaien te verleiden. Evi blijkt gescheiden van haar man Edwin Schippers, samen zorgen ze voor zoontje Jordi maar als hij veel blowt wordt hij agressief en moet ze het bekopen.

Roman bemoeit zich met Evi’s leven: hij raadt haar aan om aangifte te doen tegen Edwin en leent haar zelfs een fikse som geld om de kapotte gaskachel in haar woning te laten vervangen. Evi’s moeder loopt weg met hem, maar haar beste vriend Mathijs vindt het maar niks: hij maakt haar afhankelijk van hem.

Roman de stalker

Als Mathijs (Freek Bartels) dit ongenoegen uit, komt het bijna tot een handgemeen. Dat doet Evi besluiten om voor Roman te kiezen en alle banden met Mathijs te verbreken. Maar al snel krijgt Roman door dat er iets niet klopt.

Hij volgt haar stiekem en ziet zo dat ze weer gezellig met Mathijs afspreekt. Als ze er over liegt tegen Roman is wat hem betreft de maat vol. Hij confronteert haar met de waarheid. Niet alleen geeft hij haar een flinke klap, ze moet hem ook al het geleende geld terugbetalen.

Roman de overspelige

Maar heeft Roman wel het recht om zo moralistisch te zijn? Hij blijkt namelijk ook alles behalve een heilige. Hij is nog geen zes maanden samen met Evi of hij spreekt alweer af met andere vrouwen. En tijdens die ontmoetingen gebeurt heel wat meer dan kletsen met thee en een koekje. Dat vindt hij geen enkel probleem: een relatie staat wat hem betreft los van lust.

Roman de verdachte

Romans contact met Evi is ook niet meer zo zuiver. Na de klap en het dreigement gaat hij de volgende dag weer bij haar langs. Als ze hem niet binnen wil laten, flipt Roman volledig: hij slaat glazen in en beschadigt de voordeur van haar woning. Reden voor Evi om aangifte te doen wegens stalking. Kort daarna wordt hij gesommeerd naar het bureau te komen waar rechercheurs De Ridder en Yldrim hem zijn verhaal laten doen. Ondanks de gespannen situatie mag hij na het verhoor weer naar huis.

Roman de geweldpleger

Roman kan het niet laten en rijdt langs het huis van Evi waar hij van een afstand ziet dat ze met haar ex-man Edwin is. Ze lijken samen met zoontje Jordi weer het perfecte gezinnetje te vormen. Kokend van woede rijdt hij later die avond achter Edwin aan naar huis.

Ongemerkt sluipt hij naar zijn liefdesrivaal om hem met volle kracht op het hoofd te meppen met een golfclub. Edwin valt bewusteloos en bloedend neer. Roman besluit Edwins portemonnee mee te nemen zodat het op diefstal lijkt en dumpt zowel de portefeuille als de golfclub in het water. Hij doet alsof er niks gebeurd is.

Roman de gevluchte

De volgende dag is de aanslag op Edwin al voorpaginanieuws. Hij wordt kunstmatig in coma gehouden en de kans is groot dat hij het niet gaat overleven. Roman doet alsof zijn neus bloedt als rechercheur De Ridder op de praktijk verschijnt om te informeren naar zijn mogelijke betrokkenheid. Later herhaalt hij dezelfde act als een woedende Evi langskomt bij hem thuis. Roman probeert haar nog te verleiden in de hoop een tweede kans te krijgen, maar ze kan hem alleen maar zien als de man die de vader van haar kind wat heeft aangedaan.

Net als de grond hem te heet onder de voeten wordt, ziet hij een vacature voorbij komen voor een invaller in de huisartsenpraktijk Meerdijk. Hij pakt zijn spullen en vertrekt. Met tranen in de ogen rijdt hij het soapdorp binnen, zijn toekomst tegemoet in goede en slechte tijden.

Andere Roman feitjes:
- Roman is geboren op 3 april 1989 in Amersfoort als ‘Roman Philippe van Loon’
- Roman is snel verveeld en constant op zoek naar uitdagingen
- Roman heeft gewerkt als arts in Frankrijk en Singapore
- Roman golft, maar mist wel één club
- Roman is een ervaren flirt die niemand koud laat
- Roman houdt van ruige seks en vindt een flinke klap uiterst opwindend
- Roman gaat graag naar de sportschool en dat is goed te zien

Dokter Roman is nu te zien op Videoland.

Meer over