Komende week in GTST: Dubieuze dates en de walgelijke wandaad

27 januari 2022 09:52 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers!

De cliffhanger eindigde met Ludo die vermoedde dat Billy en Richard een plan hebben.

Toen Saskia thuiskwam

De Verduyntjes keren na hun grote verzoeningsweekend op Texel terug naar Meerdijk waar de problemen op hen wachten. Julian treft bij binnenkomst de verscheurde printjes aan van het appverkeer tussen Roman en Saskia.

Het is reden voor Saskia om definitief ontslag te nemen bij de praktijk. Maar Roman laat dat er niet zomaar bij zitten. Hij pleit bij Julian om op Saskia in te praten en zoekt Saskia zelf op in huize Bouwhuis om zijn punt te maken. De twee hebben een goed gesprek waarin hij verklaart in therapie te zijn en dat hij moeite heeft met afwijzing vanwege verlatingsangst en zijn moeilijke band met z’n moeder. Saskia reageert begripvol, maar is resoluut: het is klaar zo.

Bij het afscheid geven ze elkaar een omhelzing die totaal verkeerd afloopt. Roman duwt haar tegen de tap en verkracht de hulpeloze Saskia die later kapot van verdriet in de douche bij zinnen probeert te komen.

Na de brute daad blijft Saskia radeloos en in shock achter in Bouwhuis. Ze krijgt de wereld om haar heen amper mee, ook als ze naar huis gaat zit ze vast in haar gedachten. Ze reageert op de automatische piloot en durft nog niks te zeggen.

De hele rest van de week groeit haar angst en frustratie echter. Ze is bang voor ieder geluid, doet de deuren op slot en staat zelfs met een mes klaar om toe te slaan. Hoe lief en attent Julian ook voor haar is, ze kan er nog niet over praten.

Dolly vermist

Henk en Laura hebben slecht nieuws voor de familie Verduyn: Dolly is vermist nadat Laura het hondje was vergeten bij de buurtsuper. Er wordt direct een zoekactie op touw gezet. Maar de posters verdwijnen op mysterieuze wijze en Julian ontvangt een veelzeggend sms’je.

Gaandeweg de dag krijgen ze contact met de mysterieuze ontvoerder die het hondje steevast Sam noemt. Met een smoes over een niet-bestaande hartkwaal lokken ze de man naar het flatje waar ze uitleggen hoe de vork in de steel zit.

De ontvoerder blijkt minder boosaardig dan gedacht. Hij heet Pim en hij zag Dolly abusievelijk aan voor z’n eigen hond die hij moet missen. De Verduyns weten Dolly terug te krijgen door Pim te beloven dat hij haar eens per week mag uitlaten.

Steef in Bouwhuis

Als internationaal gewilde gamer speelt Steef vooral ’s nachts zijn toernooien. Hij kan overdag echter amper slapen in het overvolle flatje van de Verduyns. Daarom regelt hij een slaapplek in Bouwhuis.

Dat bevalt zo goed dat hij z’n ouders zo ver krijgt dat hij de woning mag huren van Anton en Linda. Julian wil echter niet dat hij er een zootje van maakt of wilde feestjes geeft. Dankzij Abby Rose houdt die belofte welgeteld een halve dag stand.

Merel en Marwan zien op de socials dat Steef een housewarming heeft en willen langsgaan, maar besluiten niet te gaan als ze zien dat Demi er ook is. Merel is op tijd thuis om te zien dat Julian richting Bouwhuis gaat om poolshoogte te nemen. Ze kan Steef nog net op tijd waarschuwen. Tegen de tijd dat Julian aanbelt, is er niks meer van een feestje te merken.

Nina op date

Nu Bing en Nina vol voor een open relatie gaan, kan Nina zowaar ingaan op de avances van Chris, een klant die haar in CS spontaan op date vraagt. Bing vindt het een prima plan, hij kookt wel voor de kinderen.

Op de avond van de date vindt Bing het toch wel gek dat Nina het lingeriesetje aan heeft getrokken dat hij voor haar gekocht heeft. Nina biedt aan wat anders aan te doen, maar hij laat haar gaan. Bing vreet zichzelf de hele avond op terwijl Nina een gezellige avond heeft en zoenend eindigt in CS.

De volgende ochtend heeft Bing een uitgebreid ontbijt klaarstaan en wil hij alles weten over de date. Het blijkt een prikkel voor hun eigen seksleven en Nina slaat het aanbod van Chris af om mee te gaan naar Parijs. Ze wil geen relatie, die heeft ze al.  

Pieters laatste dagen

Pieter heeft alles geregeld voor zijn hartoperatie, maar wil het stilhouden voor de buitenwereld. Zelfs zijn kleinkinderen weten niet beter dan dat opa een paar weken op vakantie gaat. Alleen Billy, Shanti en Noortje kennen het echte verhaal en dat zit Shanti dwars, maar Billy respecteert die keuze. Je moet het leven vieren onder je eigen voorwaarden.

Billy en Janine plannen door

Billy en Janine werken aan hun plan Richard vrij te krijgen. Maar Ludo heeft nu niet alleen beveiliging op Janine gezet, ook Billy wordt in de gaten gehouden. Het lukt de twee om toch stiekem af te spreken in de kleedkamer van Boks. Richard komt snel naar Nederland, maar de missie kan alleen slagen als Janine er voor zorgt dat Ludo z’n mannetjes op afstand houdt. Maar Billy zit met een ander probleem: ze heeft Pieter beloofd er voor Shanti te zijn mocht hij z’n operatie niet overleven. Dan kan ze niet zomaar met Richard naar het buitenland verdwijnen.

Toch zet ze de plannen door. Zeker nadat Janine op slinkse wijze er bij Ludo op aandringt dat haar persoonsbeveiliging wordt afgeschaald en dat ook Billy niet meer geschaduwd wordt. Janine schrikt zich echter rot als Billy laat doorschemeren dat er wapens en geweld gebruikt gaan worden om Richard uit handen van de marechaussee te krijgen.

Daans nieuwe vlam

Janine zorgt ervoor dat ze Ludo zo ver krijgt helemaal te stoppen met de extra beveiliging. Daardoor heeft Daan ineens geen werk meer voor haar beveiliger Robin. Ze baalt ervan, maar ziet wel haar kans schoon om Daan op date te vragen. Ze blijken het verrassend gezellig te hebben.

Billy onder schot

Aan het eind van de week is Janine nog altijd niet gerust op Billy’s plannen om Richard met geweld te laten bevrijden. Billy zet echter door en spreekt af met een huurling in De Rozenboom uitgerekend op de avond dat Janine er met Ludo, Bing en Nina zit te eten. Janine volgt Billy en de man discreet naar buiten en kan nog net ziet hoe de onderhandelingen gruwelijk mislopen. De crimineel slaat Billy en trekt een wapen, maar Janine belt snel de politie.

 

En verder: Nina ontdekt wat een salesmanager bij een distilleerderij doet, Laura is bang dingen te vergeten en hey, wat verrassend: Pieter zingt als de beste Hazes.

Meer over