Spoilers!

Komende week in GTST: Enerverende eerste keren en bijbeunende baantjesjagers

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Sjors en Amir die na een uit de hand gelopen meningsverschil concludeerden dat ze misschien toch niet moeten gaan trouwen.

Herhaaldelijke hoofdigheid

Sjors wilde alleen maar helpen en trekt de autoritaire kant van haar aanstaande absoluut niet. Amir voelt zich op zijn beurt niet gehoord of serieus genomen. Hij had Sjors specifiek verzocht zich er buiten te houden. Sjors probeert het bij te leggen, maar Amir laat zich niets meer voorschrijven, dus ook niet wanneer er wat uitgesproken moet worden. Hij pakt zijn spullen en gaat bij Nina en Bing logeren die hun best doen te bemiddelen. Als Amir na een paar dagen nog steeds niet wil praten, stelt Sjors hem voor een ultimatum: of ze bespreken hun problemen of het huwelijk is echt van de baan.

Lana's liefdesverdriet

Door haar eigen romantische sores heeft Sjors niet door waar dochter Lana mee zit als ze terugkomt uit New York. Het was de bedoeling dat ze twee romantische weken met Q zou doorbrengen, maar hij bleek vooral druk met zijn modellenwerk waardoor ze hem amper zag. Tot overmaat van ramp bleek een knap Amerikaans model genaamd Candy Harrison achter ‘m aan te zitten vlak voordat Lana terug moest. Ze vertrouwt haar vriendje niet helemaal en besluit zich online voor Candy uit te doen om te zien of Q haar wel trouw is. Zoe heeft door dat ze zit te catfishen en probeert haar gerust te stellen: Q kan toch immers niet liegen? Later die dag reageert Q echter wel op de verleidelijke berichten van 'Candy', wat voor Lana bewijs is dat hun relatie geen toekomst meer heeft. Ze maakt telefonisch uit en dat gaat behoorlijk in de kosten lopen.

Balend op baantjesjacht

Sjors is niet blij als blijkt dat Lana ruim 600 euro over haar belbundel is gegaan. Ze eist dat ze het zelf terugbetaald. Al mokkend doet Lana haar verhaal bij Jojo die in vertrouwen opbiecht in hetzelfde schuitje te zitten. Jojo moet voor het eind van de maand 2500 euro ophoesten nadat ze contractbreuk pleegde bij haar platenmaatschappij. Daarom neemt ze naast haar werk in CS elke bijbaan aan die ze kan krijgen: van eten bezorgen tot honden uitlaten, een krantenwijk, auto’s wassen en meer. Lana biedt aan haar te helpen zodat ze samen van hun schuld af kunnen komen. Maar Jojo raakt door al die verschillende oproepklussen al snel hopeloos in de knoei. Ze kan ook niets aan haar vriendje Rover vertellen en liegt er lustig op los als hij haar toevallig tegenkomt tijdens een klus. Ze beweert dat ze extra geld wil verdienen om in eigen beheer een plaat uit te brengen. Rover begint enthousiast aan nummers te werken en bewondert zijn vriendin om haar zelfstandigheid. Jojo laat hem in die waan en hamert er nog eens op dat ze écht het geld niet van Bing wil omdat ze altijd voor zichzelf heeft gezorgd.

Verwaarloosbaar vaderschap

Laura maakt zich zorgen om Daan en zijn dochter als ze herhaaldelijk ziet hoe weinig oog hij voor het meisje heeft. Zo gebruikt Daan z’n babytje om te flirten met vrouwen in de Koning en kijkt Laura met lede ogen toe als hij een wodka met ijs bestelt. Tot overmaat van ramp besluit Daan dat Jojo best een dagje kan oppassen. Zij is echter zo druk met al haar andere baantjes dat ze de kinderwagen met een krijsende Louise niet opmerkt terwijl ze op straat een auto wast. Laura grijpt in, wijst Jojo de les en neemt Louise mee naar het Paleis waar ze Daan en Aysen stoort tijdens een romantisch samenzijn. Laura heeft geen goed woord over voor de wijze waarop Daan met Louise omgaat en vindt het zelfs verwaarlozing. Eenmaal thuis belt Laura naar Canada om Maria te vertellen van het bestaan van Louise. Ze adviseert haar terug te komen om haar zoon te helpen.

Traagheidtragedie

Flo, Lucas en Boukje gaan de volgende fase van hun wensouderschap in: de vruchtbaarheidstest. Flo laat zijn zaad onderzoeken in het ziekenhuis en krijgt vernietigend nieuws. Hij heeft relatief weinig én traag zaad, waardoor een natuurlijke bevruchting zo goed als uitgesloten is. Lucas probeert hem te troosten en stelt voor ‘gewoon’ zijn zaad te gebruiken voor hun kindje, maar Flo voelt zich intens verdrietig en onbegrepen. De klap wordt nog erger als Boukje harteloos reageert op het nieuws: ze wil geen kind met Lucas en zit ook al niet te wachten op kunstmatige inseminatie. Met haar eitjes mankeert immers niks, dus als het niet met Flo lukt dan zoekt ze wel een ander. Lucas weet niet wat hij hoort en zet Boukje per direct zijn kroeg uit.

Kimberly's vertrek

Na haar verbroken relatieflirt met Tiffy is Kimberly de weg helemaal kwijt. Ze weet echt niet meer wie ze is, ze weet alleen dat ze Noud mist. Daarom besluit ze op stel en sprong een ticket naar Tokio te regelen om bij hem te zijn en hun relatie nieuw leven in te blazen. Noud zit daar echter helemaal niet op te wachten en verbreekt zelfs de verbinding als ze belt om het “goede” nieuws te melden. Ontredderd heeft ze goede gesprekken met zowel Ludo als Tiffy en besluit ze toch op reis te gaan om zichzelf te vinden: eerst een poos door Europa en dan naar India waar Tiffy in een ashram tot nieuwe inzichten kwam. De familie Sanders kan niets anders doen dan hun nichtje succes wensen.

Stiekeme Shanti sjans

Anton gedraagt zich als een verliefde puber nu hij en Shanti hun geheime relatie voortzetten. Het stel wordt echter herhaaldelijk bijna betrapt en moet de gekste smoezen verzinnen waarom ze bij elkaar zijn. Als Zoe onverwacht thuiskomt, verschuilt Anton zich op het balkon. Hij probeert subtiel via het raam weer weg te komen, maar had niet gerekend op Rik die hogelijk verbaasd is hem te zien. Anton besluit Rik te vertellen over Shanti’s laaggeletterdheid. Rik slikt zonder veel moeite dat Anton haar taalles geeft en dat hij zich verborgen hield om Shanti’s geheim te bewaren. Maar Shanti is razend op Anton. Ze vindt dat hij haar vertrouwen heeft beschaamd en vermoedt dat hij het wel lekker vindt om met een dom meisje te hebben. Hij overtuigt haar dat het tegendeel waar is en later merkt Shanti dat ook Rik haar alleen maar te goeder trouw is.

A-B-C-D-E-F-G…

Later in de week worden de flirtpartijen tussen Anton en Shanti steeds opzichtiger en probeert Anton zijn jonge vlam in de Koning het hof te maken met de ijzingwekkende oneliner “A- B-C-D-E-F-G…Anton heeft een geil idee”. Het stelletje is klaar elkaar te bespringen, maar wil dat hun eerste keer speciaal is. Buiten elkaar om verzinnen ze dezelfde verrassing: een romantische overnachting in de Rozenboom. Anton betaalt het uit eigen zak, Shanti krijgt de kamer cadeau van Nina die graag Shanti helpt haar “Mister X” het hof te maken, al was het maar omdat ze zo Max, Manu en Nola minder mist. Als Shanti hoort dat Anton ook een kamer klaar heeft, spoedt ze zich naar haar minnaar voor hun eerste keer. Nina blijft in de ruimte achter om het gezellig te hebben met Bing.

Linda's liefdesspel

Linda is nog altijd druk bezig om therapeut Rob te verleiden en laat geen middel onbenut. Als ze elkaar tegenkomen in de Rozenboom probeert Linda hem jaloers te maken door een toevallig passerende Rik voor te stellen als haar date. Overdreven flirtend trekt ze een verbaasde Rik naar een tafeltje om wat te drinken, maar zodra Rik doorheeft wat er speelt is hij direct weg. Later in de week spant ze Janine voor haar karretje door haar uit te nodigen bij het leesclubje waar Rob ook bij zit. De vorige keer vertelde hij fan te zijn van psychologische thrillers, daarom heeft Linda geregeld dat Janine komt vertellen over haar werk als auteur. Dat gaat allemaal prima, tot Rob onbedoeld over Hein Lisseberg begint. Ze krijgt een angstaanval die het einde van de bijeenkomst betekent.

Janine accepteert Robs aanbod om te komen praten over wat Hein haar allemaal heeft aangedaan en geeft toe dat ze de laatste maanden wel erg veel heeft meegemaakt. Eenmaal gekalmeerd loopt Janine rustig in haar eentje naar huis tot ze in een donker steegje iemand ziet opdoemen die verdraaid veel op de doodgewaande Hein lijkt. Ze gilt het uit van angst als de man op haar afkomt.En verder: Tiffy doet aan biodanza, Lucas heeft belastingproblemen en bij de gedachte aan Lucas als vader spreekt Boukje's gezicht boekdelen.

Meer over:

Reageren