Spoilers!

Komende week in GTST: Farah gaat en Lana komt

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? Televizier neemt de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met het emotionele afscheid van Amir aan Farah. Ze kon niet meer beter worden en daarom besloot hij zijn bruid te eren door haar leven door te geven en haar lichaam beschikbaar te stellen voor transplantatie.

Farahs laatste keer

Amir heeft een nieuw probleem als blijkt dat hij het geld niet heeft om Farah de uitvaart te geven die ze waard is. Gelukkig staan Anton, Sjors, Bing en Lucas klaar om hun vriend te steunen, ook al heeft hij moeite om hun aanbod te accepteren. Op de droevige dag loopt Meerdijk uit om hun Afghaanse vriendin de laatste eer te bewijzen. Amir houdt een ontroerende, intens verdrietige toespraak waarin hij zijn mooie, lieve vrouw voor de tweede maal en nu definitief vaarwel zegt. Maar hij staat er niet alleen voor, Lana is teruggekeerd naar het soapdorp om haar goede vriend te steunen.

GTST Sjors Lana Bing

Schichtige Lana en slinkse Aysen

En dat is een knapper en dapperder besluit dan menig Meerdijker weet. De puberdochter van Sjors is namelijk onder zachte dwang van een mysterieuze bedreiger vertrokken en ze doet dan ook bewust moeite om niet gezien te worden. Haar schichtige gedrag wordt opgemerkt door Aysen die al snel concludeert dat Lana moeite lijkt te doen uit de buurt van Bing te blijven. Dat leidt haar tot de conclusie dat ze misschien meer weet over de dood van Jan Maes waar ze Bing nog altijd van verdenkt. Omdat Lana niet tijdelijk met haar moeder bij Bing en Nina wil logeren, nodigt Aysen haar grootmoedig uit in het Paleis… om haar uit te horen.

GTST Lana Aysen

Farahs toekomstplannen

Amir loopt een paar dagen na Farahs begrafenis verdoofd en verloren door Meerdijk. Hij mist een doel en voelt zich schuldig dat hij niet meer voor haar gedaan heeft. Sjors komt met de oplossing door te onthullen waar ze onlangs met Farah aan was begonnen: een stichting die herenigde asielzoekers helpt elkaar weer te vinden in hun nieuwe thuisland. Sjors heeft de subsidie al geregeld en stichting Famirah is een feit. Amir heeft een nieuw doel en neemt nog een ander besluit: leven is kostbaar en vrienden zijn belangrijk, daarom biedt hij zich aan als zaaddonor voor Bing en Nina.

GTST Stichting Famirah

Nina’s crisis

Maar Nina moet helemaal niks weten van een kindje of een zwangerschap. Door toedoen van Loes is ze zo verslapt, versuft en prikkelbaar dat ze de controle over haar leven volledig kwijtraakt. Dit is absoluut niet het juiste moment om in verwachting te raken, dat blijkt nog eens als Nina spontaan achter het stuur in slaap valt met een verdrietige Nola die achterin hulpeloos om haar moeder brult. Door het gestook van Loes lijkt het alsof Nola bang is voor Nina, wat haar weer paranoïde en labiel maakt. De omgeving begint zich steeds meer zorgen om Nina te maken, wat Loes natuurlijk prima uitkomt.

GTST Nina knockout

Zoe’s nieuwe vriendin

Zoe krijgt er onverwacht een nieuwe vriendin bij als ze tijdens een rondje hardlopen in het bos overvallen wordt door een hoosbui en schuil zoekt in een caravan… waar Marieke in blijkt te zitten. Zoe prikt door haar smoesjes heen en hoort het ware verhaal aan van Mark en Marieke’s berooide terugkeer uit Toscane. Ze groeide zelf ook arm op in een caravan dus begrijpt waarom Marieke het liever stil houdt. Zoe geeft Marieke zelfs een handige tip om nieuw onderdak te vinden bij zuslief Janine die er uiteraard met boter en suiker ingaat. Ludo is minder makkelijk te paaien als Mark geld bij hem los probeert te peuteren om een kunsthal te beginnen, maar bij Bing heeft de gladde praatjesmaker meer succes.

GTST Zoe Marieke

Laura’s nieuwe baan

Laura heeft haar schaapjes behoorlijk op het droge sinds ze een gouden handdruk van De Rozenboom kreeg, maar toch is ze nog best bereid om bij te klussen in De Koning… Met de nodige mitsen en maren. Laura wil een fatsoenlijke arbeidsovereenkomst, weigert een 0-urencontract en eist dat hij haar bedrijfsleider van de bruine kroeg maakt. Uiteindelijk ziet Lucas er de voordelen van in, hij wil immers ook weleens een dagje vrij om te shoppen.

GTST Laura Lucas nulurencontract

Lana’s bedreiger onthuld

Maar voor wie is Lana nou zo bang? Aysen weet zeker dat het Bing is en blijft pushen, zelfs als Sjoerd daar op tegen is. Aysen gaat toch door, met de belofte dat ze ditmaal Anton er buiten zal laten. Maar Lana laat niets los en heeft geregeld dat ze diezelfde middag nog uit Meerdijk wordt opgepikt door haar opa en oma. Aysen geeft Lana haar contactgegevens mocht ze zich bedenken of bescherming nodig hebben en vertrekt. Pas dan geeft geheimzinnige schim die haar al dagen door Meerdijk volgt zich prijs… Loes doemt op en zegt tegen het meisje dat ze het echt héél goed gedaan heeft.

GTST Loes Lana

En verder: Sjoerds gekke gedrag loopt uit de hand, Ludo blijkt een geboren voetballer en Sam vertrekt naar New York maar niet voordat ze Q aan zijn eerste seksuele ervaring helpt.

Meer over:

Reageren