Spoilers!

Komende week in GTST: Huiveringwekkende hospitalisaties en het gedolven geheim

2 April 2020 16:28 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Nina die de huur van Boks met 20.000 euro verhoogde, tot verbijstering van Bing.

Bing houdt z’n hand op

Bing laat het nieuws over de huurverhoging niet zomaar over z’n kant gaan. Het leidt tot een heftige woordenwisseling, al is hij wel zo beleefd en invoelend om te informeren naar Janine en haar borstamputatie. Even laat Nina haar masker zakken. Ze geeft toe hoe bang en machteloos ze zich voelt, maar al snel hebben de twee ex-geliefden weer woorden. Als ze weg is, belt Bing met zijn advocaten om te zien of de huur inderdaad zomaar verhoogd kan worden. De man heeft slecht nieuws: dat kan weldegelijk.

Nu de huurverhoging onafwendbaar is, heeft Bing een rottige mededeling voor zijn personeel. Boks Meerdijk gaat per direct dicht, anders zijn ze met de nieuwe huur binnen vier maanden alsnog failliet. Hij heeft wel een ontslagvergoeding geregeld voor zijn medewerkers, maar dat maakt de pil voor Julian niet minder bitter. Om Nina terug te pakken, besluit Bing alimentatie te eisen in de scheiding.

Nina reageert geschokt op de alimentatie eis, maar Bing is nog niet klaar. Hij praat in op Jojo om voor hem te spioneren bij Nina en Daan zodat hij een dossier kan aanleggen. Als Jojo echter ziet hoe goed Daan met de kinderen is, kan ze het niet over haar hart verkrijgen te klikken en te bedriegen. Ze pakt haar spullen en vertrekt richting Bing en Amir om haar intrek in de oude kamer van Lana te nemen. Bing staat met lege handen.

Ludo’s winst

Ludo probeert nog altijd via een online veiling een kostbaar schilderij te kopen waar hij Janine mee wil verrassen na haar borstamputatie. Hij wordt echter steeds overboden door Richard van Nooten, een gehaaide kunsthandelaar die over lijken gaat. Ludo zoekt een manier om zijn rivaal af te leiden tot de veiling sluit. Als Leon niet direct een manier weet, biedt Amelie zich aan. Ze wil graag helpen om zo een wit voetje bij haar baas te halen. Ludo staat het toe en op instructie van Leon werpt ze zich met fiets en al voor de auto van Van Nooten. Dit ongeluk leidt hem lang genoeg af, Ludo wint de veiling en is tevreden. Van Nooten belt hem korte tijd later op om ‘m te feliciteren met zijn aanwinst. Het belletje lijkt vriendelijk, maar de ondertoon is dreigend.

Ludo’s verlies

Ludo heeft minder succes met Janine. Daags na haar borstoperatie houdt ze zich groot. Ze beweert blij en opgelucht te zijn dat het achter de rug is en de tumor uit haar lijf is. De realiteit is dat ze veel pijn heeft en de confrontatie uit de weg gaat met hoe haar lijf er nu uitziet. Als de verpleging haar wond verzorgt, weigert ze de kans de littekens te bekijken: ze wil zo snel mogelijk naar huis en doen alsof het leven weer normaal is.

Dat Ludo een privéverpleegster heeft geregeld valt dan ook niet goed, ze verliest zich liever in een avondje lachfilms kijken met Valentijn. Pas 's nachts komt de harde waarheid over haar situatie binnen. Ludo probeert begripvol te reageren, maar Janine is hard in haar onredelijkheid: "Mijn tiet is eraf en ik heb pijn!" bijt ze haar man toe waarna ze vraagt of hij voorlopig in de logeerkamer wil slapen.

De volgende dag probeert Ludo haar op te vrolijken met het schilderij, maar ze reageert heel lauwtjes en gelaten. Het kan haar allemaal niet zoveel meer schelen. Ook als Laura en Linda op ziekenbezoek komen, heeft ze moeite om bij de les te blijven. Ze laat zelfs doorschemeren dat ze spijt heeft van de amputatie.

Voordat haar vriendinnen er op door kunnen gaan, komt Nina op bezoek en gaat het over andere dingen. Later bekent Janine tegen haar dochter dat ze zich vreselijk alleen voelt door haar situatie. Het lijkt net of ze in een cocon leeft, los van de rest van de wereld.

Saskia’s onverwachte rivale

Nu Julian zonder werk zit, is Saskia’s parttime baan bij de huisartsenpraktijk van Anton en Amir van groot belang. Deze week gaat de praktijk open en Saskia is helemaal in haar element. Ze wil zelfs extra diensten draaien, maar krijgt onverwacht concurrentie van Linda. Nu ze is gestopt met Linlicious heeft ze tijd over en het lijkt Linda wel wat om in de praktijk te komen werken. Anton is niet direct enthousiast, ze heeft immers geen medische achtergrond of opleiding, maar hij kan zijn vrouw moeilijk weigeren. Saskia is dan ook behoorlijk beteuterd als de bazige Linda haar al direct tijdens het openingsfeest overvleugeld.

Shanti’s vruchteloze pogingen

Rik en Shanti doen nog altijd naarstige pogingen zwanger te worden. Ze proberen ’t zelfs zo hard en vaak dat Rik met ’t schaamrood op de kaken naar het spreekuur van Anton moet omdat zijn jongeheer zeer doet. Anton stelt al snel de diagnose: zijn penis is overbelast en zelfs wat gekneusd. De beste remedie is rust houden.Daar is Shanti het mee eens, zeker als ze hoort dat je kansen om zwanger te raken juist toenemen als een man het een poosje opspaart.

Maar Rik kan niet lang van die rust genieten, Shanti wordt ongesteld en maakt zich ongerust. Toen ze nog met Anton was, raakte ze vliegensvlug en onbedoeld in verwachting, wat kan er nu mis zijn? Nina concludeert dat Rik ook niet meer de jongste is en stelt voor dat ze hem in topvorm krijgt met gezonde voeding, vitamines, mineralen én wijde onderbroeken. Van te strakke slips stijgt de temperatuur van de balzak en dat komt de kwaliteit van sperma niet ten goede. Shanti slaat daarop massaal groenvoer in, doet al het snoep en de alcohol de deur uit en vervangt Riks boxers met iets wijdere modellen. Rik heeft al snel door wat er speelt en reageert gelaten: hij wil best gezonder leven als Shanti ook meedoet.

Tiffy’s noodlottige treffen

Lucas is zo ontdaan door zijn jaloerse gevoelens richting Tiffy en andere mannen dat hij besluit dat ze maar beter apart kunnen gaan wonen. Als hij dit aan Tiffy vertelt, lijkt ze het allemaal prima te vinden. Wat hij niet doorheeft, is dat ze al de hele dag zwak, ziek en misselijk is en nog weinig meekrijgt van de wereld om haar heen. Lucas moet even weg om te gaan lunchen met Stefano die hem nog één keer op het hart drukt voor z'n relatie te vechten en niet weg te rennen als het moeilijk wordt.

Lucas kan die les direct in de praktijk brengen als hij Tiffy en Wolf bij thuiskomst bewusteloos op de grond aantreft. Hij belt direct 112 en sleept moeder en kind naar buiten. Dat blijkt achteraf een goede beslissing, want in het ziekenhuis wordt duidelijk dat ze bezweken zijn aan koolmonoxidevergiftiging.  

Lucas trekt het zich vreselijk aan: als hoofdhuurder is het zijn verantwoordelijkheid de monoxidemelders op tijd te checken. Hij vindt dat 'ie het vreselijk verkloot heeft, zeker als Wolf noodgedwongen in een zuurstoftank moet. Terwijl Lucas bij Tiffy blijft, gaat Anton uitzoeken wat de medische stand van zaken is. Hij heeft al snel goed nieuws: Wolf gaat volledig herstellen. Lucas belooft dat hij Tiffy en zijn zoon voor altijd bij hem wil houden.

Henks verrassingen

Opa Henk heeft een verrassing voor Merel: hij heeft een oud fietswrak voor een prikkie rijklaar gemaakt. Merel is aan de ene kant blij, maar vindt het onooglijke vehikel absoluut niet mooi en is zelfs bang dat ze er mee gepest zal worden. Henk wil ’t barrel daarom verkopen om een beter model te kunnen bekostigen, maar daar steekt Julian een stokje voor. Met wat handigheid en een paar goedkope spuitbusjes verf veranderen vader en dochter het roestige rijwiel in een hippe meidenfiets.

Aan het eind van de week heeft Henk nóg een verrassing voor Merel: er komt een voetbalscout kijken bij de training van haar dameselftal. Als ze goed presteert zou ze maar zo eens gerekruteerd kunnen worden. Henk gebruikt zijn positie als trainer om Merel in de spits te zetten zodat ze extra opvalt, maar dan verschijnt Leon langs de lijn.

Hij is in opdracht van Ludo in het verleden van de familie Verduyn gedoken en heeft hun grote geheim ontdekt. Door toedoen van Merel en Saskia is een klasgenootje dat haar pestte halfblind geworden. Om zijn verhaal kracht bij te zetten, laat Leon een foto van het meisje zien. Merel vangt een glimp op en raakt in paniek: haar geheim is bekend!

Ze loopt van het veld waarmee ze haar kans bij de scout verknalt en gaat direct naar huis waar ze het hele verhaal aan haar moeder vertelt. Saskia kan niets anders dan Merel troosten, al zijn de mogelijke gevolgen amper te overzien.

Henk gaat boos naar Ludo om zijn beklag te doen, maar ook ditmaal is de zakenman niet voor rede vatbaar. De Lord Kingsley is en blijft zijn eigendom en Ludo wil hoe dan ook binnen een dag Henks vervalsing, anders zorgt hij dat z’n grote geheim openbaar wordt.

En verder: Stefano vertrekt geruisloos, Linda is niet bang voor potjes poep en Daan is de hoofdprijs in de grote toetjesquiz.

Meer over