Spoilers!

Komende week in GTST: Fatalistische fata morgana’s en de schroothoop strijd

9 september 2021 20:15 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Daan die in het onderzoek naar de verdwijning van Leon aanklopte bij Ludo en Janine.

Belastend telefoontje

Ludo houdt zich op de vlakte, maar bij Janine weet Daan bijna los te peuteren waarom Leon niet meer voor hen werkte. Ze worden onderbroken door een belletje: vlak bij het kanaal is Leons telefoon gevonden. Voor Daan reden om de locatie te bestempelen als plaats delict en een dregoperatie te starten.

In de telefoon staat slechts 1 berichtje: van Leon naar Richard van Nooten. Alle reden voor Daan om hem met een bezoekje te vereren. Dat berichtje had Billy natuurlijk gestuurd, maar Richard weet dat niet zeker. Om Daan op een dwaalspoor te brengen, beweert hij dat Billy en Leon een affaire hadden en dat ze daarom beiden verdwenen zijn.

Daan gaat met die verdenking terug naar Ludo en Janine die er weinig van geloven. Ook Shanti kan zich er niks bij voorstellen, al vindt Rik wel dat Billy allesbehalve kieskeurig is. Ludo is al met al niet blij met Richards paniekvoetbal. Janine probeert de twee kemphanen in het gareel te houden: het is nu zaak dat ze samenwerken en hun verklaringen over Leon op elkaar afstemmen.

Richard slaat terug

Richard begint de week met excuses aan het adres van Larissa waar hij zich in een dronken bui aan probeerde te vergrijpen. Larissa blijkt gevoelig voor zijn charmes en gaat in op Richards verzoek samen te werken tegen Ludo.

Ludo krijgt opnieuw een klap te verwerken als hij ontdekt dat Richard buitengewoon goed valt bij de clientèle van het veilinghuis. Hij is charmant, vriendelijk en geïnteresseerd in kleine details waardoor ze het liefst met hem werken. Ludo moet tandenknarsend toegeven dat Richard heus wel meerwaarde heeft voor het bedrijf.

Shanti en Patty

Shanti is bezorgd om haar moeder, zeker nu Billy mogelijk met Leon is vertrokken. Haar telefoon is afgesloten, maar Shanti krijgt wel een mailtje van Billy waarin ze met geen woord rept over een mogelijke nieuwe vlam. Al wat ze loslaat is dat het goed gaat.

Shanti gaat daarom langs bij Billy’s oude vriendin Patty in de hoop dat zij meer weet. Maar Patty heeft ook al maanden niks gehoord. Door het bezoekje krijgt Shanti echter wel het idee om eens op zoek te gaan naar haar vader.

Antons fitness kick

Anton vertrouwde zijn collega Roman in benevelde toestand toe dat hij kampt met potentieproblemen. De dag erop heeft hij er spijt van en beweert hij dat het niet waar is. Maar Anton volgt wel Romans adviezen op: hij gaat gezonder eten en meer bewegen. Dit baart Linda dan weer zorgen: de laatste keer dat hij als een bezetene ging sporten was hij verliefd op Shanti.

Ze begint hem dan ook weer te controleren: checkt zijn telefoon en komt onverwacht de spreekkamer binnen om te zien wat hij uitspookt. Anton garandeert haar dat er niets gaande is en geeft toe dat hij sport vanwege zijn potentieprobleem. Linda begrijpt het best: ouder worden is ook gewoon niet leuk. Wat ze echter niet weet, is dat Anton zichzelf viagra heeft voorgeschreven om zijn prestatiegebrek te compenseren.

Steefs babydienst

De Verduyntjes hebben een schema gemaakt om op baby Tom te passen zodat Demi gewoon naar school kan. Maar net als Steef ‘dienst’ heeft, staat er ook een belangrijk game toernooi gepland. Opa Henk biedt aan om voor hem waar te nemen, maar Demi vindt dat niet kunnen: afspraak is afspraak.

Het leidt tot een machtsstrijd binnen het gezin en Saskia moet partij trekken voor haar dochter. Ook Julian vindt dat je niet alles in het leven tegelijkertijd kan doen. Maar daar denkt Steef anders over: multitasken is prima mogelijk.

Steef en Tom blijken een hit in de gaming wereld. Zijn video’s met Tom op schoot gaan viral en hij krijgt zelfs internationale aanbiedingen. Demi is echter razend: hoe durft Steef haar kind zo te misbruiken? Het leidt tot een fikse woordenwisseling die Saskia en Julian weer weten te sussen.

Saskia’s romantische collega

Saskia heeft het zo druk met de situatie thuis dat ze helemaal niet doorheeft dat dokter Roman enorm met haar flirt. Zelfs als Linda haar er op wijst, kan ze het niet geloven: zo doet hij bij alle vrouwen. Ze vindt ’t ook nog niet gek dat Roman haar foto op Smoelaria liket ver voordat ze zelfs bevriend zijn.

Jojo’s harde confrontatie

Bing heeft door dat Jojo kampt met angsten na de aanslag op Ilyas en besluit zijn zusje te helpen door haar naar de plek des onheils te brengen. Hij dwingt haar met zachte hand om de confrontatie met haar trauma aan te gaan in de buurtsuper. Ze krijgt een enorme angstaanval maar rent niet weg voor haar heftige vrees.

Later zoekt ze Ilyas weer op in het ziekenhuis. Fysiek gaat het de goede kant op, maar zijn geheugen laat hem nog altijd in de steek. Toch wil ze Sami en Marwan helpen als Ilyas straks weer naar huis mag om te revalideren. Helaas herkent Ilyas haar nog steeds niet: hij ziet haar aan als privé verpleegster, wat Jojo intens kwetst.

Ze wordt nog meer aan het twijfelen gebracht als dj Douglas haar vraagt mee op tournee te gaan. Haar eerste impuls is bij Ilyas blijven, maar zowel Merel als Sami proberen haar te overtuigen dat ze heus wel kan gaan. Ze moet zelfs gaan: wie weet hoe lang het nog met llyas gaat duren en ze mag haar eigen leven niet op pauze zetten.

Marwans zoekt wraak

Marwan is nog altijd op zoek naar de mannen die Ilyas hebben neergestoken. Hij komt erachter dat de broers van zijn ex Nanda er iets mee te maken hebben als ze hem boze berichtjes stuurt. Marwan twijfelt geen moment en licht Alex de Boer in.

Alex wil Marwan geen details geven over het onderzoek, maar Marwan concludeert wel dat de politie inderdaad de broers van Nanda in beeld heeft. Dat geeft Alex later ook toe aan Daan: alleen de vader van het stel heeft zijn zoons een alibi verschaft. Alex vermoedt dat Marwan het ware doelwit was, maar wil afwachten tot de verdachten tegen de lamp lopen. Helaas bezweert Marwan dat hij eigenhandig wraak zal nemen voor Ilyas.

Daan heeft door dat zijn huisgenoot zich met de zaak bemoeit, maar Marwan negeert zijn waarschuwingen. Dankzij Julian ontdekt hij dat de broers en vader van Nanda een klusbedrijf hadden maar nu een autosloperij in de buurt runnen. Marwan gaat op de scooter verhaal halen en laat Julian alleen in de buurtsuper achter.

Daan hoort indirect van Julian waar Marwan mee bezig is en spoedt zich naar de sloperij waar Marwan inmiddels al woorden heeft met Nanda’s familie. Als hij zijn ex uitmaakt voor hoer zijn de rapen gaar en krijgt Marwan flinke klappen.

Daan is nog net op tijd om Marwan te redden, maar daar wordt hij juist woedend om. Zijn hele plan was om de broers een bekentenis te ontlokken en die op te nemen, maar Daan heeft dat verpest. Daan reageert streng maar begripvol: sowieso zou het onrechtmatig verkregen bewijs zijn.

Marwan weet nu echter wel dat de aanslag voor hem bedoeld was. Hij worstelt met die wetenschap en wil het zijn vader vertellen, maar net op dat moment komt Henk in de buurtsuper om Sami voor te stellen aan zijn kleinzoon. Marwan kan het mooie moment niet verstoren, maar gaat kapot van binnen.

De waarheid komt boven

Aan het eind van de week knaagt het lot van Leon zo ernstig aan Janine dat ze hem in waanbeelden begint te zien. ‘Leon’ speelt in op haar schuldgevoel: hoe kunnen ze dit zijn vrouw Dorien aandoen? Iedere dag gaat ze een beetje meer kapot.

Ludo ziet dat zijn vrouw er doorheen zit, maar moedigt Janine aan nog even door te zetten. Binnenkort staakt de politie het onderzoek bij gebrek aan bewijs en dan is alles weer voorbij. Helaas voor Ludo dregt Daan net op dat moment de auto van Leon uit het kanaal. De ellende begint pas.

En verder: Steef weet wonderwel wat ‘matriarchaat’ betekent, Linda vindt ‘vitaal’ een woord voor oude mannen en soms is het maar goed dat Ilyas alles snel weer vergeet.

Meer over