Spoilers!

Komende week in GTST: Koelbloedige killerkunstjes en de bittere ballenkwestie

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk is één surprise aan spoilers.
De cliffhanger eindigde met Ludo die een deal sloot met Billy de Palma. In ruil voor zijn geliefde schilderij Il figlio rekent hij af met Billy’s assistente Layla, oftewel rechercheur Aysen Baydar.

Bye bye Billy

Billy en Ludo plannen die afrekening vlak na hun laatste transactie. Billy staat erop dat het drietal vooraf proost op de deal, maar een aarzelende Aysen merkt vrijwel direct dat het drankje een slaapmiddel bevat. Ze komt bij in een loods op het plaatselijke industrieterrein die dienst doet als depot voor De Palma’s gestolen schilderijen. Ludo is in z’n nopjes met de collectie en wil Il figlio. Billy staat erop dat hij eerst Aysen doodschiet. Zonder aarzelen pakt Ludo het pistool van haar aan en richt op de zichtbare angstige agent. Uiteraard loopt het anders dan gepland. Ludo haalt uit met een vlugge handbeweging en slaat Billy knock-out. Tegen de tijd dat hij Aysen bevrijd heeft, blijkt Billy echter spoorloos verdwenen. Ook Daan en de rest van de Meerdijkse politie kunnen de levensgevaarlijke drugscrimineel niet traceren, waardoor Ludo en Aysen hun leven niet zeker zijn. Ondanks deze blunder vindt Ludo het plan geslaagd: alle buitgemaakte kunst kan terug naar de rechtmatige eigenaren en hij gaat tevreden naar huis met Il figlio.

GTST Ludo versus Billy

JoJo’s koekje van eigen deeg

Een nieuwe week, een nieuwe wending in de liefdesdriehoek tussen Rover, JoJo en Kimberly. Nadat de meiden vorige week één front vormden tegen Rover vanwege zijn horkerige gedrag, probeert hij het deze keer goed te maken. Hij vraagt JoJo om te zingen tijdens het Sinterklaasfeest voor volwassenen dat hij van Bing in Boks mag organiseren. Ze gaat akkoord, maar alleen omdat het deel is van een deal met Kimberly. De meiden willen Rover net zo publiekelijk voor schut zetten als toen hij naaktfoto’s van Kimberly online zette. Daarom vertelt JoJo tijdens het feest nog eens heel erg duidelijk aan alle aanwezigen wat voor naars Rover Dekker allemaal uitgespookt heeft. Naderhand is Kimberly blij, Rover bedroefd en heeft JoJo zichtbaar spijt van haar daad. Zou ze dan toch nog gevoelens voor hem hebben?

GTST Rover JoJo Kimberly Sinterklaasfeest

Marieke’s vergeet-me-nietjes

Nadat vorige week aan het licht kwam dat Mark zijn dementerende echtgenote met meerdere vrouwen bedrogen had, nam Janine harde maatregelen. Ze zette ‘m het huis uit en vertelde haar verwarde zusje dat Mark voor langere tijd op zakenreis is. Deze week doet Janine alles om die leugen in stand te houden. Ze verstuurt uit naam van Mark lieve sms’jes en zorgt dat de twee elkaar niet tegen het lijf lopen. Maar Mark is koppig en staat erop zijn vrouw te zien. Hij vindt steun bij Anton die een goed woordje voor hem doet, al wil Janine er weinig van weten. Dat verandert als ze Marieke’s notitieboekje onder ogen krijgt. In het schriftje schrijft ze alles op wat ze zich wil blijven herinneren. Janine is tot tranen geroerd als ze de emotionele ontboezemingen en vergeet-me-nietjes leest. Zo mag ze niet vergeten dat Mark haar man is en dat hij van haar houdt. Net zoals ze niet mag vergeten dat Janine lief is en voor haar zorgt. Janine besluit dat het uit bestwil voor Marieke beter is het bij te leggen met Mark.

GTST Janine boek Marieke

Sinterjef & Sintklazien

Sinterklaasavond nadert met rasse schreden en dat betekent de terugkeer van Jef Alberts naar Meerdijk voor de jaarlijkse viering in de Rozenboom. Maar het nieuws dat Marieke dementerend is, haalt Jef danig uit de feestvreugde. Marieke wil echter geen medelijden en juist dat alles gevierd moet worden, dus ook Sinterklaas. Ze besluit zelfs om als Sintklazien het feestje onvergetelijk te maken.

GTST Sinterklazien alle kinderen zijn zoet

Q blieft de ballen van Jef niet

Normaal gesproken vertrekt Jef daags na 5 december weer stilletjes naar zijn wijnboerderij in Frankrijk, maar ditmaal besluit hij een paar daagjes langer te blijven. Die dagen worden al snel weken als Jef aanbiedt om Lucas te helpen in De Koning. Lucas is samen met Flo uitgenodigd door zijn vader Stefano om de feestdagen in de VS door te brengen en dat aanbod kan hij natuurlijk niet laten schieten. Jef voelt zich al snel weer thuis achter de toog in De Koning, al is de oude brombeer niet te spreken over de nieuwe, duurzame en grotendeels veganistische menukaart. Wat is een bruine kroeg immers zonder gehaktballen? Jef wil zijn beroemde ballen direct weer aanbieden, maar Q sputtert tegen. Het beleid van Lucas dient te worden voortgezet, vindt de principiele barman. Hij neemt zelfs ontslag als Jef zijn zin doordrijft. Dankzij Laura en Linda leggen de twee het bij en Jef belooft zijn ballen voortaan uitsluitend van duurzaam en biologisch vlees te maken. Stiekem maakt hij ze echter gewoon als vanouds, geen haan die er naar kraait.

GTST Q Jef gehaktbal

Verloren en veroverd vaderschap

Amir gaat nog altijd gebukt onder het feit dat Sjors vreemdging met Mark en dat hij zijn pasgeboren zoontje niet mag zien van Bing. Deze week worden beide problemen opgelost: Sjors en Amir komen tot de conclusie dat hun liefde sterker is dan een slippertje. Daarna proberen ze allebei op Bing en Nina in te praten, zonder al teveel succes. De kleine Max is sterk genoeg om naar huis te gaan, waar Bing zich als een nerveuze moederkloek over het mannetje ontfermd. Hij eist rust, reinheid en regelmaat en blaft iedereen af die teveel lawaai maakt of onaangekondigd langskomt. Het helpt allemaal niets: Max blijkt een enorme huilbaby die niet tot bedaren te krijgen is. Als Bing onverwacht voor zaken weg moet en Nina met haar ontroostbare zoon thuis zit, weet ze zich geen raad: ze gaat met de kleine naar Amir die zijn ‘Ravi’ in de armen neemt en binnen enkele seconden kalm heeft. Dit is al het bewijs dat Nina nodig heeft: Amir mag de kleine van haar blijven zien, maar Bing mag er niets van weten.

GTST Amir Ravi je mag m zien

Daans dubieuze dubbelspel

De spanning tussen Rik en Daan komt tot een hoogtepunt als een door liefdesverdriet verscheurde Rik zich niet kan beheersen en zijn rivaal aanvliegt. De getrainde rechercheur kan de uitval van de revaliderende sportleraar met nekbrace eenvoudig pareren. Maar om de verwarring compleet te maken verklaart Daan in het bijzijn van Rik openlijk de liefde aan Zoe. Hij beweert écht verliefd op haar te zijn en zoent de verbijsterde vrouw hartstochtelijk. Hij belooft haar gouden bergen als ze ook voor hem kiest en echt met hem trouwt. Maria probeert Rik op te vrolijken en besluit hem over te halen mee terug te gaan naar Canada. Als ze dat hoort, slaat bij Zoe de twijfel direct toe. Wat ze ook niet weet is dat Daan het weer stiekem met Aysen gedaan heeft.

GTST Rik Daan wie is hier de loser

Bloedrode briefpost

Janine’s drukke week krijgt een bizar staartje als ze op de mat een rode envelop vindt met een mysterieuze uitnodiging. De geheimzinnige afzender is fan van haar audioboek Kwaad bloed en wil haar en Ludo die avond in De Koning zien. Janine denkt dat Jef achter de brief zit, maar hij ontkent alle betrokkenheid. Dan verschijnen ook Aysen, Bing en Rik omdat ze een soortgelijke brief ontvangen hebben. In Janine’s boek gebeurde iets soortgelijks, maar het lijkt allemaal heel onschuldig. Terwijl de vrienden een drankje doen, worden ze op afstand geschaduwd door een onbekende. Eenmaal thuis valt Janine’s oog op een krantenbericht over een aantal vergiftigde honden… En laten in Kwaad bloed nou ook honden met gif omgebracht zijn. De angst slaat haar om het hart. Komt Kwaad bloed uit?
GTST Kwaad Bloed quintet
En verder: Laura is op dieet, alles en iedereen luistert naar het boek van Janine en het Meerdijkse Lidl-personeel is verdacht happy en behulpzaam.

GTST Lidl luiers en billendoekjes

Meer over:

Reageren